ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » Prva koverta dv 2011 » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 19.05.2010, 07:53
pekka pekka je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zelenka Prikaz poruke
Hvala, Zeljko!

Ma nisam lagala o diplomi, al ne znam, nekako si razmisljam (najgore je kad taj dio pocne, jer sam najvjerojatnije u krivu) da se bas prava "selekcija" vrsi slanjem tih podataka o sebi (diploma, nekaznjavanje, radno iskustvo.. itd) a da je ovaj prvi dio stvarno samo puka sreca. U redu, uz onu osnovnu diskvalifikaciju ako se radilo o krivo ispunjenom obrascu, losom slikom il' visekratnom prijavom i tome slicnim vecim greskama. Samim time sto sam se ja prijavljivala u noci sa 29. na 30. Iako su negdje napisali, sto ranije, to bolje.

Pocela sam o tome razmisljati bas zbog velikog CN-a, pa kao kad vide i diplomu, mozda se "smiluju"
Zelenka, evo par reci o nasem slucaju, cisto da steknes uvid kako stvari idu. Ja sam prvi na forumu dobio kovertu, preosle godine 12. maja, sto sam uredno prijavio forumasima.
Odmah smo krenuli sa kalkulacijama, obzirom da je CN bio 20xx. Kao najveci problem smo videli trenutak odlaska i uklapanje skolske godine nase cerke.
Da ne duzim, ja sam licno i na svoju ruku odlucio da posaljem kovertu tek krajem godine i na taj nacin odlozim intervju za sledecu (2010.) godinu. Na taj nacin sam dobio dovoljno vremena da cerka moze da zavrsi normalno skolsku godinu ovde i da nakon toga, na letnjem raspustu odemo u USA.
Kada sam na forumu izlozio plan umalo me nisu proglasili ludim, a svakako su me otpisali kao buduceg Amera (neki su me i bukvalno kvalifikovali kao ludaka).
Ukratko, sve je ispalo OK, i bas onako kako sam ja zamislio, a dobili smo i dodatnog vremena da zavrsimo jako zanimljive poslove ovde, koji ce nam biti jake reference u USA.
Jos jedna bitna stvar koju sam primetio je da dosta ljudi odustaje zbog globalne krize i losih vesti iz USA, tako da mozes da se opustis, diplomiras i posaljes dokumnte i naravno dobijes vizu.
Staro 19.05.2010, 09:55
Zelenka Zelenka je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2010
US lokacija: NYC
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Imate pravo pekka, jer budem li sad krenula mozgati ili sanjariti nece se zavrsiti dobro. Meni je u interesu ipak, sto prije diplomirati, a s ovakvim CN-om, nema smisla unaprijed kalkulirati. Mozda do intervjua uopce i ne dodje, mozda se pokopam na razgovoru, a mozda.. eh, uglavnom znate sto zelim reci, scenariji su brojni. Pokusala jesam, i to mi je najvaznije.

Stoga Kentucky, malo ces pricekati.
Staro 19.05.2010, 10:08
Smith6000's Avatar
Smith6000 Smith6000 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.01.2010
US lokacija: Seattle, WA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Wink

Ma samo ti posalji tu prvu kovrtu što pre! Kad dobijes zakazani intervju, uvek ga možeš pomeriti za kasnije, kad tebi odgovara!

Ako:
-nisi krivično osudjivana,
-nemas HIV,
-imas četvorogodišnju srednju,
-nisi netačne informacije davala na zahtevima,
-imas imalo čuke

...viza ćeš dobiti, upusti sE! i čestitke!
Staro 19.05.2010, 10:58
almo almo je offline
Drug član

Datum prijave: 15.05.2009
Nepromenjeno CN

Broj uopce nije toliko bitan koliko je bitno dobiti kovertu sve ostalo je smijesno....vec 8 puta se prijavljujem i nista...ali sam zato postao expert jer mnogima popunjavam obrasce i niko nije imao problema a bilo je svakakvih slucajeva u USA si vjerovatno u julu iduce godine ...samo naprijed...a ja i dalje cekam
Staro 19.05.2010, 10:59
pekka pekka je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Smith6000 Prikaz poruke
Ma samo ti posalji tu prvu kovrtu što pre! Kad dobijes zakazani intervju, uvek ga možeš pomeriti za kasnije, kad tebi odgovara!

Ako:
-nisi krivično osudjivana,
-nemas HIV,
-imas četvorogodišnju srednju,
-nisi netačne informacije davala na zahtevima,
-imas imalo čuke

...viza ćeš dobiti, upusti sE! i čestitke!
Naravno da sam hteo reci da formulare treba poslati sto pre, ali u ovom slucaju ne moze doci do intervjua pre maja 2011., pa onda ne igra neku ulogu slanje nakon diplomiranja (krajem juna ili pocetkom jula). Nikako nisam sugerisao recept koji sam ja primenio, ali sam naveo moj slucaj kao specifican i sa uspesnim zavrsetkom. Ne zelim da me iko pogresno shvati.
Staro 19.05.2010, 12:37
Smith6000's Avatar
Smith6000 Smith6000 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.01.2010
US lokacija: Seattle, WA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

ako devojka diplomira od prve koverte do intervjua, ne mora nista da šalje, samo se pojavi sa diplomom na intervju
Staro 19.05.2010, 12:43
mitar's Avatar
mitar mitar je offline
Drug član

Datum prijave: 08.06.2009
US lokacija: New York City, NY
YU lokacija: Niš, Srbija
Nepromenjeno

Ne trebas se brinuti za sve to, ja sam u trenutku popunjavanja formulara bio na fakultet i u radnom odnosu regularno prijavljen. U formular sam napisao koju sam srednju skolu zavrsio i napisao sam koji fakultet pohadjam i samo godinu upisa.Nisam pominjao da radim. Na inervju su me pitali da li sam diplomirao, ja sam rekao da nisam i predao sam diplomu srednje skole sa svedocanstvima.
Druga koverta stigla: 09.11.2009.
Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010.
Završen lekarski pregled: 04.01.2010.
Visa odobrena - 11.02.2010.
U USA - od 03.06.2010.
Staro 19.05.2010, 17:29
City Lights's Avatar
City Lights City Lights je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: come what may
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Johnny Prikaz poruke
Eh, kako te baš tako veliki CN potrefi ovako rano.
Ja nekako mislim da je to-to za ovu godinu (iako se toplo nadam da sam u krivu!)... Ali.. - manje koverte, za razliku od prijašnjih paketa (lakše ih odjednom odaslati), random CNovi (netko visoki broj, netko niski)...sve mi to upućuje da su sve koverte pripremljene i odaslane odjednom.

Bilanca dobitnika DV2011 - 2 novoregistrirane forumašice - jedna već X godina u US, a druga se dvoumi vratiti li papire u Kentucky ili ne C'est la vie.
Staro 19.05.2010, 18:14
eva eva je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2009
Nepromenjeno

Koverte kasne iz nekog razloga, isto tako i na americkim adresama nisam sigurna zasto je to tako. Budimo strpljivi i nadajmo se.
Staro 19.05.2010, 18:24
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Pa i ja tako mislim, ne vidim razlog za upadanje "gotovo je" kad najveći deo koverti treba tek da pristigne - bar je tako bilo prošlih godina

Pravila pisanja