ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Chicago, Illinois » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 14.05.2010, 04:58
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno Chicago summer & Hyde Park

Stoji da su Lakeview i Lincoln Park odlicni sto se desavanja tice, zaista ima svega, pogotovo u Clarck St ima gomila tih barova i kafica. U Lakeview su i Sv Sava i Beogradjanka tj. to mu dodje kao srpska kolonija :-)

Hyde Park je odlican, mozda za nijansu skuplji od Lakeview. Pun je zelenila, ima par plaza i setaliste uz obalu, tu je i Muzej industrije i nauke, iza njega je opet park sa lagunom :-) Na 57 ulici, par blokova zapadno od jezera, je i pesacka zona u okviru University of Chicago. Kada se tu nadjete osecate se kao da se nalazite u univerzitetskom Kembridzu - zaista fascinantno kad se uzme u obzir da je Cikago poznat kao grad oblakodera. Ceo Hyde Park je kao veliki campus i sve odise studentskom atmosferom (ko je ziveo u Studenjaku na NBG najbolje zna kako to izgleda) :-)
Staro 14.05.2010, 13:57
Lucky Lucky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.11.2005
US lokacija: Tampa Bay,FL
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

ako ti se svidja "duh" Beograda a planiras da selis na Floridu samo zbog klime, onda ces se ovde zesce smoriti..

Valjda ne moze covek da ima sve...
Staro 14.05.2010, 15:40
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Stoji da su Lakeview i Lincoln Park odlicni sto se desavanja tice, zaista ima svega, pogotovo u Clarck St ima gomila tih barova i kafica. U Lakeview su i Sv Sava i Beogradjanka tj. to mu dodje kao srpska kolonija :-)
Mogu ti reci da sveti sava uopste nije tako los. Nalazi se 2 bloka od mene. Imaju podrum (koji se zove pecina, jer je sve uradjeno kao da si u pecini), gde su razne svirke. Svirke su uglavnom Jazz, rock i sl. Nema narodnjaka, niti grand produkcije. Do sada su uvek bili americki bendovi. Sto se Beogradjanke tice...jbg...sta ces. Mada, nema ovde toliko nasih ljudi koliko se cini. A i oni koji zive su uglavnom mladji i ok.

Citat:
Hyde Park je odlican, mozda za nijansu skuplji od Lakeview. Pun je zelenila, ima par plaza i setaliste uz obalu, tu je i Muzej industrije i nauke, iza njega je opet park sa lagunom :-) Na 57 ulici, par blokova zapadno od jezera, je i pesacka zona u okviru University of Chicago. Kada se tu nadjete osecate se kao da se nalazite u univerzitetskom Kembridzu - zaista fascinantno kad se uzme u obzir da je Cikago poznat kao grad oblakodera. Ceo Hyde Park je kao veliki campus i sve odise studentskom atmosferom (ko je ziveo u Studenjaku na NBG najbolje zna kako to izgleda) :-)
Univerzitet Chicago je stvarno predivan i izgleda ko da je neki stari evropski univerzitet. Kompletan kontrast UIC-u koji izgleda kao najzadrtija komunisticka tvorevina. Onako betonske kockaste zgrade sa malim prozorima. Moram priznati da sam se razocarao kada sam video UIC. A jbg...koliko para - toliko muzike :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 14.05.2010, 16:42
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno RE Sv. Sava

Nisam ja nista lose mislio o Sv. Savi - naprotiv :-) Bio sam tamo. Ok je zaista.

University of Chicago je osnovao Rokfeler pa zato i izgleda tako (ko bi rekao da se tako nesto moze naci u SouthSide) :-)
Staro 20.05.2010, 00:42
posao u americi posao u americi je offline
Član

Datum prijave: 20.05.2010
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Skopje/
Nepromenjeno

meni zanima dal je moguce raditi kao Care Giver ilegalno bez SSN
Staro 20.05.2010, 00:53
posao u americi posao u americi je offline
Član

Datum prijave: 20.05.2010
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Skopje/
Question meni interesuje koja je mogucnost raditi kao Care Giver ilegalno bez SSN

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Za live-in je plata $550 NEDELJNO, ne mesecno, moja greska
(mesecno mu dodje $2200)

I to je donja plata. Moj cimer radi za $125 dnevno (5 dana nedeljno, ne daju vise), pa donosi nedeljno $625. Ako duze radis plata ide i do $150 dnevno, a daju i sign-in bonus i do $1000 ("Home Instead" u Northbrooku).
M

meni interesuje koja je mogucnost raditi kao Care Giver ilegalno bez SSN
Staro 20.05.2010, 04:17
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno CareGiver without SSN

Moguce je ali pod uslovom da to bude po nekoj preporuci. Ovde ti je u poslednjih par godina opsti trend da za sve zivo treba SSN i vozacka ili state ID. Jedino, kazem ti, ako licno znas nekog ko radi u tim agencijama koje uposljavaju caregivers pa da te ubaci negde na crno...

Druga opcija, koju ne savetujem, je da na crnom trzistu (citaj kod meksikanaca) kupis lazna dokumenta pa se sa njima prijavis na posao. Pa ako prodje prodje (tu molis Boga da ne rade provere) mada se u poslednje vreme sve vise radi E-verify (proveravaju da li se SSN poklapa sa imenom).

Ako postoji ikakva mogucnost pokusaj da na neki nacin uzmes socijalni broj i onda se mnogo lakse dise.
Staro 20.05.2010, 06:43
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Evo ti kao primjer par oglasa za zaposljavanje pa vidi sta sve traze da bi se dobio taj posao (pod uslovom da te uopste pozovu na razgovor). Vecinom se ide preko agencija za zaposljavanje i mogi cak traze provjeru background-a tako da te bez SSN-a, GC, auta i osiguranja za isti, plus do tri reference.... tesko da ce iko da pusti u kucu....

Make a difference in the lives of others! (CO Springs)

--------------------------------------------------------------------------------
Date: 2010-05-17, 1:49PM MDT
Reply to: tblair@isservicesinc.org [Errors when replying to ads?]

Non-profit agency serving developmentally disabled adults seeks caring part time direct care provider 25 – 30 hours per week. Must be able to work nights and weekends. We are looking for a detail oriented MALE (PER CLIENT NEEDS) provider to provide day program and community activities. Must have or have the ability to acquire prior to working with clients: current FIRST AID/CPR and QMAP. Must have reliable transportation and current proof of motor vehicle insurance. Experience is preferred but not required. May be willing to provide training for QMAP for the right individual.

Please email current resume and contact information to the above email address.

•Compensation: $9.00-$9.50 an hour
•This is a part-time job.
•This is at a non-profit organization.
•Principals only. Recruiters, please don't contact this job poster.
•Please, no phone calls about this job!
•Please do not contact job poster about other services, products or commercial interests.

PostingID: 1745662349

--------------------------------------------------------------------------

Caregiver (Colorado Springs)

Date: 2010-05-19, 3:20PM MDT
Reply to: job-fyp35-1749417884@craigslist.org [Errors when replying to ads?]

Caregiver position available at small assisted living for the elderly. Must have QMAP, TB test and 1st Aid Certification. Must pass Background check. This position will be 24 hour shifts. Only send resume if you are interested in 24 hour shifts and have all the requirements mentioned above. Thank you.

•Compensation: $150-$170/shift
•Please, no phone calls about this job!
•Please do not contact job poster about other services, products or commercial interests.

PostingID: 1749417884

Personal Care Worker (Colorado Springs)

Date: 2010-05-19, 1:18PM MDT
Reply to: job-rxuxc-1749191196@craigslist.org [Errors when replying to ads?]

Personal care workers provide supportive care to meet the needs of the clients in their homes and allow them to remain independent within their communities.
If you are looking for the chance to work in your own community and really make a difference for someone in need then this job is a great opportunity for you.

Tasks include: Bathing, skin care, hair care, mouth care, shaving, dressing, feeding, assist with daily activities, routine exercising, positioning, bowel/bladder care, medication reminders, errands, accompanying client to appointments, protective oversight, and housekeeping.

Part-time per diem work, flexible scheduling, and weekly pay

Must have current CPR and Basic First-Aid certifications

If interested please respond via email or call (719) 538-5600

•Compensation: Discuss upon interview
•This is a part-time job.
•Phone calls about this job are ok.

PostingID: 1749191196
Staro 20.05.2010, 19:05
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Kao sto se iz oglasa i vidi, a i iz prethodnog posta, za poslove tog tipa se radi background check sto je bez validnog SSN-a nemoguce. Veruj na rec, ja vrlo dobro znam sta znaci trazenje posla bez SSN-a jer sam bio u toj situaciji jedno vreme. Bukvalno niko nije hteo da me pogleda. Znam ljude koji ovde rade sa laznim papirima, to je zaista cimanje na kub ali ipak guraju.

Za Valet-parking je lakse uvuci se, bar sa laznim dokumentima... Za takve stvari je najbolje da se raspitas kod nasih ilegalnih imigranata, ja sam dao primer jednog kog znam. Mozda jos ima poslova na kojima ti nece traziti dokumenta, mada ukoliko ih i nadjes, budi spreman na satnice manje od $5 jer si u tom slucaju konkurencija armiji meksosa i ostalih skupljenih "s koca i konopca" koji rade i za manje.
Staro 20.05.2010, 19:31
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Evo ja predlazem da Stefica proba da pronadje nesto u Phoenix, AZ za one koji nemaju SSN

Sad ozbiljno - super je diskusija, samo pripazite da ne ode u savetovanja kako se najuspesnije "ilegalise". Bilo bi bezveze da se zatvara tema...
Zatvorena tema

Pravila pisanja