![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Chicago, Illinois » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Stoji da su Lakeview i Lincoln Park odlicni sto se desavanja tice, zaista ima svega, pogotovo u Clarck St ima gomila tih barova i kafica. U Lakeview su i Sv Sava i Beogradjanka
![]() Hyde Park je odlican, mozda za nijansu skuplji od Lakeview. Pun je zelenila, ima par plaza i setaliste uz obalu, tu je i Muzej industrije i nauke, iza njega je opet park sa lagunom :-) Na 57 ulici, par blokova zapadno od jezera, je i pesacka zona u okviru University of Chicago. Kada se tu nadjete osecate se kao da se nalazite u univerzitetskom Kembridzu - zaista fascinantno kad se uzme u obzir da je Cikago poznat kao grad oblakodera. Ceo Hyde Park je kao veliki campus i sve odise studentskom atmosferom (ko je ziveo u Studenjaku na NBG najbolje zna kako to izgleda) :-) |
|
|||
|
|||
![]()
ako ti se svidja "duh" Beograda a planiras da selis na Floridu samo zbog klime, onda ces se ovde zesce smoriti..
Valjda ne moze covek da ima sve... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nisam ja nista lose mislio o Sv. Savi - naprotiv :-) Bio sam tamo. Ok je zaista.
University of Chicago je osnovao Rokfeler pa zato i izgleda tako (ko bi rekao da se tako nesto moze naci u SouthSide) :-) |
|
|||
|
|||
![]()
meni zanima dal je moguce raditi kao Care Giver ilegalno bez SSN
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
meni interesuje koja je mogucnost raditi kao Care Giver ilegalno bez SSN |
|
||||
|
||||
![]()
Moguce je ali pod uslovom da to bude po nekoj preporuci. Ovde ti je u poslednjih par godina opsti trend da za sve zivo treba SSN i vozacka ili state ID. Jedino, kazem ti, ako licno znas nekog ko radi u tim agencijama koje uposljavaju caregivers pa da te ubaci negde na crno...
Druga opcija, koju ne savetujem, je da na crnom trzistu (citaj kod meksikanaca) kupis lazna dokumenta pa se sa njima prijavis na posao. Pa ako prodje prodje (tu molis Boga da ne rade provere) mada se u poslednje vreme sve vise radi E-verify (proveravaju da li se SSN poklapa sa imenom). Ako postoji ikakva mogucnost pokusaj da na neki nacin uzmes socijalni broj i onda se mnogo lakse dise. |
|
||||
|
||||
![]()
Evo ti kao primjer par oglasa za zaposljavanje pa vidi sta sve traze da bi se dobio taj posao (pod uslovom da te uopste pozovu na razgovor). Vecinom se ide preko agencija za zaposljavanje i mogi cak traze provjeru background-a tako da te bez SSN-a, GC, auta i osiguranja za isti, plus do tri reference.... tesko da ce iko da pusti u kucu....
Make a difference in the lives of others! (CO Springs) -------------------------------------------------------------------------------- Date: 2010-05-17, 1:49PM MDT Reply to: tblair@isservicesinc.org [Errors when replying to ads?] Non-profit agency serving developmentally disabled adults seeks caring part time direct care provider 25 – 30 hours per week. Must be able to work nights and weekends. We are looking for a detail oriented MALE (PER CLIENT NEEDS) provider to provide day program and community activities. Must have or have the ability to acquire prior to working with clients: current FIRST AID/CPR and QMAP. Must have reliable transportation and current proof of motor vehicle insurance. Experience is preferred but not required. May be willing to provide training for QMAP for the right individual. Please email current resume and contact information to the above email address. •Location: CO Springs •Compensation: $9.00-$9.50 an hour •This is a part-time job. •This is at a non-profit organization. •Principals only. Recruiters, please don't contact this job poster. •Please, no phone calls about this job! •Please do not contact job poster about other services, products or commercial interests. PostingID: 1745662349 -------------------------------------------------------------------------- Caregiver (Colorado Springs) Date: 2010-05-19, 3:20PM MDT Reply to: job-fyp35-1749417884@craigslist.org [Errors when replying to ads?] Caregiver position available at small assisted living for the elderly. Must have QMAP, TB test and 1st Aid Certification. Must pass Background check. This position will be 24 hour shifts. Only send resume if you are interested in 24 hour shifts and have all the requirements mentioned above. Thank you. •Location: Colorado Springs •Compensation: $150-$170/shift •Principals only. Recruiters, please don't contact this job poster. •Please, no phone calls about this job! •Please do not contact job poster about other services, products or commercial interests. PostingID: 1749417884 -------------------------------------------------------------------------- Personal Care Worker (Colorado Springs) Date: 2010-05-19, 1:18PM MDT Reply to: job-rxuxc-1749191196@craigslist.org [Errors when replying to ads?] Personal care workers provide supportive care to meet the needs of the clients in their homes and allow them to remain independent within their communities. If you are looking for the chance to work in your own community and really make a difference for someone in need then this job is a great opportunity for you. Tasks include: Bathing, skin care, hair care, mouth care, shaving, dressing, feeding, assist with daily activities, routine exercising, positioning, bowel/bladder care, medication reminders, errands, accompanying client to appointments, protective oversight, and housekeeping. Part-time per diem work, flexible scheduling, and weekly pay Must have current CPR and Basic First-Aid certifications If interested please respond via email or call (719) 538-5600 •Location: Colorado Springs •Compensation: Discuss upon interview •This is a part-time job. •Principals only. Recruiters, please don't contact this job poster. •Phone calls about this job are ok. •Please do not contact job poster about other services, products or commercial interests. PostingID: 1749191196 -------------------------------------------------------------------------- |
|
||||
|
||||
![]()
Kao sto se iz oglasa i vidi, a i iz prethodnog posta, za poslove tog tipa se radi background check sto je bez validnog SSN-a nemoguce. Veruj na rec, ja vrlo dobro znam sta znaci trazenje posla bez SSN-a jer sam bio u toj situaciji jedno vreme. Bukvalno niko nije hteo da me pogleda. Znam ljude koji ovde rade sa laznim papirima, to je zaista cimanje na kub ali ipak guraju.
Za Valet-parking je lakse uvuci se, bar sa laznim dokumentima... Za takve stvari je najbolje da se raspitas kod nasih ilegalnih imigranata, ja sam dao primer jednog kog znam. Mozda jos ima poslova na kojima ti nece traziti dokumenta, mada ukoliko ih i nadjes, budi spreman na satnice manje od $5 jer si u tom slucaju konkurencija armiji meksosa i ostalih skupljenih "s koca i konopca" koji rade i za manje. |
|
||||
|
||||
![]()
Evo ja predlazem da Stefica proba da pronadje nesto u Phoenix, AZ za one koji nemaju SSN
![]() ![]() ![]() Sad ozbiljno - super je diskusija, samo pripazite da ne ode u savetovanja kako se najuspesnije "ilegalise". Bilo bi bezveze da se zatvara tema... |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Chicago weather | dreamerns | Vaša strana | 16 | 09.10.2012 16:13 |
Zapadni Illinois | landlord | Lokacije u USA | 10 | 24.11.2009 15:54 |
LA vs Chicago | xeg | Lokacije u USA | 46 | 08.05.2009 17:05 |
Naperville, Illinois | wingreen | Lokacije u USA | 7 | 11.09.2008 21:21 |
Minnesota ili Chicago | dreamerns | Lokacije u USA | 10 | 10.05.2008 01:36 |
![]() |