![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
To je ono o čemu pričam, da o ukusima ne vredi raspravljati. Takvih primera imaš koliko hoćeš.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/r...%C4%91ane.html http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u...+Kraljevu.html
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da je u redu iznositi različita mišljenja, ali nije u redu vredjati i ponižavati druge ljude, naročito na ovom forumu, gde dosta ljudi pokušava drugima da pomogne. Dosta nam je 90-tih, hoćemo da menjamo stvari na bolje, a promeniti ih možemo ako se bolje ophodimo i ponašamo prema drugima. Treba svakog poštovati, bez obzira da li je neko glup ili ne, ružan ili ne....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mislila sam na ovaj deo u predhodnom tekstu. |
|
|||
|
|||
![]()
Da li je moguce, zarad nas koji smo zaista u procesu dobijanja GC, da administrator izbrise besmislena prepucavanja koja apsolutno nicemu ne vode, vec nam otezavaju da dodjemo do konkretnih i korisnih informacija, pa smo prinudjeni da otvaramo nove topic za stvari o kojima je vec bilo reci ali samo u par postova nekog topic-a dok ostalih 200 postova sacinjava necije prepucavanje i prazne beskorisne price?
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nekome je idealan zivot da napusti sva cuda modernog sveta i ode negde na planinu da sadi paradajz ili bude pastir. Neko je jednostavno dovoljno mudar da moze da uziva u jednostavnom zivotu. Vecina nas ipak nije. Vecina nas ipak ima malko jace ambicije i zeli nesto vise da postigne u svom zivotu. Ako vidi da u Srbiji mu ne ide i da prepreka nije njegovo znanje i volja, vec sistem pogresnih vrednosti koji ne funkcionise, takva osoba zeli da ode negde dalje da proba. Drugi razlog koji se cesto na forumu javlja (kod onih koji imaju decu) je da zeli deci da pruzi vise....da pruzi ono sto oni nisu imali. Kada ljudi daju izjave da je "tamo negde bolje", uglavnom se misli na te sanse.....ne na individualno shvatanje. @celestine Tema je da li je u inostranstvu bolje nego u zemlji gde zivite? Ne vidim da je neko za sada omasio temu. Sto se mene tice, rasprava je cesto dobra stvar i donese do nekog zakljucka. Pogotovo kod ovakvih tema, gde nije odgovor crno/belo nego ima mnogo nijanse sivog. Sto se tice vredjanja, tu se apsolutno slazem. Nema potrebe da se ljudi vredjaju... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Počelo je tako što sam jednom članu dao savet da se posle neuspelog pokušaja imigracije u SAD putem lutrije mane Amerike i uhvati za bližu mu EU kad mu je već muka i želi što pre bolji život i završio braneći se u debati Srbija vs Amerika za koju ne znam ni kada je započeta. Hteo sam samo da kažem da je nekome bolje "tu" a nekome "tamo" i da su ukusi relativna stvar. Ne može se reći da se u Srbiji bolje živi nego u Holandiji zato što se ta porodica doselila ovamo. Stvar ukusa. Lično znam za Austrijanku koja je preko Rajfajzen banke došla da radi u Beograd za pola godine da bi posle dala otkaz i ostala u Beogradu. Niko od nas ne može da je shvati ali ona zna zašto je to učinila. Isto tako ako bacite oko na belgradevfc (expat beograd) možete videti da ima mnogo stranaca koji žive ovde i hteli bi da ostanu zauvek. Ni njih niko ne može da shvati ali eto, oni znaju šta je to što ih vuče ovamo. Ali to ne znači da je u Srbiji bolje nego u Austriji, Engleskoj, JAR-u, Španiji... Ja nemam ništa protiv Amerike, sačuvaj Bože, ne znam kako je do toga došlo a i da imam sigurno ne bih izlagao svoja mišljenja na ovom forumu jer bi me pojeli za doručak. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nikog nisam vredjala (svasta ne videh ni jednu uvredu u svom postu) ali ove rasprave dovode samo do jednog zakljucka - svako ima svoje misljenje i stavove i to je to. Mislim da treba davati konkretne informacije. To bolje ili losije treba potkrepiti nekim konkretnim argumentima, i mislim da je cilj ovog topic-a bio da govori o materijalnom aspektu a ne o nekim idejno-filosofskim aspektima sta je bolje a sta losije.
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
|||
|
|||
![]()
Ako se neko osetio uvredjenim, izvinjavam se nije mi bila namera da vredjam. Kao sto mi nije ni namera da gusim ljude pitanjima koja vec imaju odgovore negde na ovom forumu ali do kojih je nemoguce doci zbog prenatrpanosti raznim digresijama.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cilj topika su iskustva ljudi "u tudjini". Ne mora biti samo materijalni aspekt te price. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De se seti ovoga za naplatu izlaska iz zemlje? wow to je stvarno bilo brutalno, nisu nam dali da odemo na turnir u Rumuniju, strasno! Potpuno se slazem sa gore napisanim!
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Odslužen vojni/civilni vojni rok i popunjavanje stavke "Previous Military Service" | Milosdv | Uputstva za dobitnike | 39 | 18.10.2017 20:00 |
Stavka "Higest level of education completed" | steficacvek | Prva koverta | 25 | 01.02.2011 16:59 |
Depozit...tj "pare na sunce, pa cemo onda da pricamo" | dreamerns | Vaša strana | 54 | 29.03.2009 00:37 |
Polja "In care off" i "District/County/Province/State" | Marko | Stare teme | 1 | 02.12.2005 00:05 |
![]() |