![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
A šta kad vidi diplomu stečenu u drugoj državi? Jasno je da nisam putovao 150km par godina na predavanja! Može da me pita za boravak tokom školovanja i da to protumači kao nelegalan boravak u drugoj državi i da me diskvalifikuje!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne, to nece biti "nelegalan boravak" u drugoj drzavi diskvalifikacija, nego "lagao si nas" diskvalifikacija. Ocigledno je da si boravio u Srbiji par godina. Gde god da si bio posle 16-e godine duze od sest meseci (a ne mozes da sa sigurnoscu sakrijes) moras im prijaviti i traziti od policije iz tog mesta potvrdu iz kaznjene evidencije, a to nije nikakav problem jer te tamo nece naci (valjda?) i lako se dobija. Ne verujem da ce te srbi pitati jesi li prijavio boravak dok si bio na fakultetu...
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam lenhi, sve mi to nema smisla. Potvrdu u BG nemaš na osnovu čega tražiti jer nisi nikada ni živio tamo (službeno). S druge strane zašto im ne bi mogao objasniti kakva je situacija bila u to vrijeme i da je to tako funkcioniralo. Malo doradiš story u smislu da si bio par dana tamo par ovamo jer je to tako išlo i gotovo. Iskreno ne vjerujem da bi zbog toga pravili probleme. Ako neko iskusniji misli drugačije, ili ima konkretne informacije o tome siguran sam da će ti napisati.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Bravo Score, ako je tako onda je sve jasno. Uzme se potvrda i u BG i sve je rješeno - bolje spriječiti nego liječiti, zar ne?
|
|
|||
|
|||
![]()
Malo sam kasno videla, ali da kazem svoje iskustvo.
Ja sam na intervju otisla bez potvrde iz policije iz Svajcarske, gde sam studirala 3 godine. Ne pitajte me zasto, neodgovornost ![]() Onda su mi odlozili izdavanje vize dok ne donesem potvrdu. Na svu srecu Svajcarci su Svajcarci pa sam je dobila u roku od 3 dana, na kucnu adresu ![]() Dakle, pravac BG policija i izvadi potvrdu, moj ti je savet.
|
|||
|
|||
![]()
Cijelo vrijeme se priča o potvrdi iz policije, a nije precizno objašnjeno što je to. Postoje, naime, dvije potvrde: 1. Potvrda da se protiv nas ne vodi nikakav postupak i da nema nepravomoćnih presuda protiv nas u tom trenutku (svi završeni postupci i pravomoćne presude ne navode se u toj potvrdi) i 2. Izvadak iz kaznene (krivične) evidencije koji, u biti, i služi i može se i dobiti jedino za potrebe zapošljavanja u drugoj državi ili za izdavanje viza. U tom izvatku bit će evidentirana sva kaznena (krivična) djela za koja smo pravomoćno osuđeni, osim onih za koja je prošao rehabilitacijski period. Dužina rehabilitacijskog ovisi o težini djela, odnosno o dužini kazne. U RH za izrečene novčane kazne ili kazne zatvora do pet godina rehabilitacijski period je tri godine. Nako proteka tog perioda kazneno djelo briše se iz evidencije i nije navedeno ni u kakvim potvrdama više. E sad još nek netko tko je prošao razgovor u ambasadi napiše da li traže obje potvrde ili samo jednu i koju!?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
* Complete information regarding the circumstance surrounding the crime of which the applicant was convicted: * The disposition of the case, including sentence or other penalty or fine imposed." Znaci ako ste bili osudjivani morate im doneti i sudsku i zatvorsku potvrdu. Ukoliko niste, to ce se videti iz policijske potvrde (izvod iz kaznjene evidencije) koja ce u tom slucaju biti prazna pa vam sudska potvrda ne treba. Logicno, zar ne?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |