ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 24.12.2010, 21:33
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNenad Prikaz poruke
Bez uvrede, ali ovo je za sada jedan od najglupljih zaključaka koji sam pročitao za ovaj slučaj. Toliko mesta u svetu gde je trgovina decom sasvim normalna i laka pojava, a eto neki buržuji se baš napalili na decu Nastića u Americi, tj. da kupuju decu sa američkim državljanstvom i to u godinama gde su svesni svog okruženja i već postaju zrelije osobe... Je l' to njihova deca imaju neke nadljudske osobine ili znaju za matrix?

Ja i dalje čekam da se neki strani medij oglasi povodom ovog slučaja.
Čak ni RT (Russia Today - Glas Rusije) niti VoA (Voice of America - Glas Amerike) se nisu oglasili povodom ovog slučaja ni na koji način, a uglavnom to čine jer imaju službu emitovanja za zemlju Srbiju.
Mnogo bitno sto su proglasili bankrot... kod nas je na istom nivou 99% stanovnistva, pa to nema veze s pedofilijom.
Cela prica je u funkciji Nastice diskreditovati na sve moguce nacine, ali ne od strane Amerikanaca, nego nasih "Amerofila", koji ne prihvataju da je u Americi nesto lose... zaljubljenici koji veruju u SAD vise od Amerikanaca.
Neko je bacio oko na tu decu i sve se smisljeno radi jer ne zeli tamo negde ici da kupuje neku drugu decu. U toj borbi koristi se poreklo porodice iz Srbije i navodno seksualno zlostavljanje dece.
Staro 25.12.2010, 00:07
milelj milelj je offline
Drug član

Datum prijave: 31.08.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Nenade, hvala na postu - ja iskreno do sada nisam htela da se javljam jer sam mislila da sam usamljeni slucaj koji za celu ovu pricu misli da je ogroman "srbijanski" bullshit. Ne znam prosto ni odakle da krenem...

Coveku koji je objavio komentar na porodicu Nastic verujem, pogotovo u vezi sa podatkom da su i "duzni i ruzni" - ljudi su podneli zahtev za zastitu na osnovu Chapter 7 da zastite kucu koju su kupili... zao mi je sto moram to da priznam, ali tipicna prica za mnoge ljude sa naseg prostora: izvlaci pare sa kartica, kupuj kola i kucu, stavljaj pare na racune familije razno razne, proglasi bankrot i budi veliki Baja na Balkanu. Dakle, slucaj Nastic (da ne bude da izmisljam) je ovde, tacka 48. Dalji komentar na to nemam.
Ja cu samo vas pitati imate li vi dece kada pisete ovakve stvari za te ljude? Hocete da kazete da je to sa decom sve maska kako bi oni uspeli da se izvuku i da ne plate kucu i ostalo, a decu ko sljivi? I to sto je ruzan i duzan, stvarno sramota za komentar.

Ako to jeste tako te debile bi trebalo osuditi na robiju, ali mislim da stvarno ne mozete donositi takve zakljucke.

Dalje, mrzelo me da komentarisem svaku recenicu...

Jel neko bio sa tom decom kada su im uzimani iskazi? To sto bi trebalo neko da bude sa njima ne znaci ni da jeste. Nemojte pricati da je nesto bilo kako bi trebalo da bude, ako niste 100% sigurni u to.

Evo, meni se pre neki dan desilo da sam kupio Tropicana sok koji je bio dosta cudnog ukusa. Rok upotrebe nije ni bio blizu isticanja, pa sta sad? Iako sam do sada kupio 100 sokova, svi su bili OK sem jednog. Znaci izuzeci se desavaju i debilni su mi recitacije kako se nesto radi, kao da se od toga nikad ne odstupa ili da se izuzeci ne desavaju. Sad, ne kazem da je bilo ikakvih propusta u tretiranju Nasticevih, ali ne mogu ni da tvrdim da nije. Mozda je zastupnik omasio adresu i zakasnio kada su uzimali iskaz. Mozda su deca sama pocela da govore pre nego sto je zastupnik dosao... Ako niste bili tamo, suzdrzite se recitacija iz udzbenika... Naravno, svako moze da iznese svoje misljenje, ali nemojte tvrditi stvari za koje ne mozete biti sigurni 100%

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
BEOGRAD 24. 12. 2010

Drzave Srbije nigde nema da pomogne sada. A kad je trebalo za Miladina Kovacevica odmah su reagovali. Srbija = banana drzava.
Kovacevic je verovatno bio spijun koji se nadrogirao i napio i izmlatio klinca koji je duplo laksi od njega. Kazem verovatno jer nisam bio tamo niti znam bilo koga od njih licno.
Nastici su obicni gradjani nase zemlje, koji politicare nikada nisu puno zanimali, gde god da zive.

Jos dalje, neko je komentarisao da li je crkva u ovom trenutku bitna deci? Meni nije, ali da su nekog malog jevrejina Abrahama dali na cuvanje AfroAmerickoj porodici Aziz koji dete vodi u dzamiju, to bi bio skandal svetskih razmera. Prema tome, ocigledno da jeste bitno!
Staro 25.12.2010, 04:15
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Kovacevic je verovatno bio spijun koji se nadrogirao i napio i izmlatio klinca koji je duplo laksi od njega. Kazem verovatno jer nisam bio tamo niti znam bilo koga od njih licno.
Nastici su obicni gradjani nase zemlje, koji politicare nikada nisu puno zanimali, gde god da zive.
Brate...

Neka, priznajem, Amerofili smo. Ne želimo da čitamo vesti iz više izvora već iz samo jednog, a iza svega što se desi u Americi stoji neka zavera. Jevreji su ispred kontrolne table. Za nas je prekasno, spasi sebe, čujem da "The Lone Gunman" traže novog člana, a treba i Trećem Oku novi urednik...
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Staro 25.12.2010, 08:24
milelj milelj je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Brate...

Neka, priznajem, Amerofili smo. Ne želimo da čitamo vesti iz više izvora već iz samo jednog, a iza svega što se desi u Americi stoji neka zavera. Jevreji su ispred kontrolne table. Za nas je prekasno, spasi sebe, čujem da "The Lone Gunman" traže novog člana, a treba i Trećem Oku novi urednik...
Extra komentar

Samo jednu stvar nije tacna. Niste vi Amerofili, nego ste klinci koji ste zaljubljeni u Ameriku i ne vidite njene prave osobine.

Ja jesam Amerofil!!! Ameriku vidim onakva kakva je, puna vrlina sa ponekom manom ali sam ih svestan i volim je takvu. Ne mogu da tvrdim da u svakom gradu u Americi mozes da izadjes kad god hoces uvece sam, da nema stenica u centru NYC-a, da nikada nikom nisu povredjena ljudska ili decija prava itd.

Ono sto sam ja komentarisao jeste pravljenje teorija zavere sa vase strane bez ikakvih dokaza. Taj tip meni izgleda cudno na slikama, ne mogu ni da pojmim sto bi imao slike gole dece na poslovnom racunaru (pogotovo sto ne znam starost dece na slikama) i sve u svemu, mislim da se sva buka nije digla samo zbog par slika. Ali pazite sad tu decu su smestili u okruzenje koje je njima nepoznato, drugaciji jezik i drugaciju kulturu, sada su ih jos i razdvojili i to sve traje vise od 6 meseci. Meni nije jasno sto to traje toliko dugo, ali opet ne mogu da tvrdim da je bilo bilo kakvih propusta u preceduri, da li su Nastici stvarno krivi, da li je to njihova shema da se izvuku iz dugova ili sta vec.

Moj primer takvog razmisljanja je za Kovacevica, a tvoj komentar na to je vise nego dovoljan.

Po onome kako je nas konzul reagovao, da je za jednog srpskog studenta placeno 100.000 usd zato sto je premlatio nekog momka, to moze biti jedno sasvim logicno objasnjenje. Ne verujem da bi se konzul trznuo da bilo ko od nas zatrazi pomoc. Pogotovo ne sa 100K.

"The Lone Gunmen" je bila simpaticna serija, trebalo bi da pogledas pilot epizodu. Koliko znam prikazivala se i na FOX-u u Afganistanu.

Trece oko odavno nepostoji, tako da ne postoji ni mesto urednika... Mada, mozda u vasem svetu gde je svaki Amerikanac supermen, betmen ili nesto vise, gde umesto vode tece nektar, a Amerika prepuna cvetnih livada postoji i urednik Treceg oka...
Staro 25.12.2010, 18:25
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Niste vi Amerofili, nego ste klinci koji ste zaljubljeni u Ameriku i ne vidite njene prave osobine.
Bolje da nisam naveo godište u prethodnom postu...

Citat:
Ono sto sam ja komentarisao jeste pravljenje teorija zavere sa vase strane bez ikakvih dokaza.
"That goes both ways". Kad smo već u situaciji "rekla kazala", onda šaljemo ovde ono što čujemo od naše dijaspore jer ću njima pre verovati nego nekredibilnim medijima koji žele da malo odvale broj tiraža. I sad šta je verovatnije? Da je ćale bankrotirao (dokazano) i maltretirao decu (pod znakom pitanja), što mnogi rade svaki dan, ili da su neki masoni/iluminati/jevreji/antisrpski lobiji/neprijatelji došli do ideje da maznu decu Nastićima? Hraniteljske porodice i čitava procedura oduzimanja dece košta, i stopostotno sam siguran da bi američko pravosuđe najradije htelo da do ovakoga nečega nije ni došlo (kao i kod bilo kog drugog pravosudnog sistema). Na YouTube-u smo već pokazali gomilu snimaka gole dece, a njih niko nije povijao.

Citat:
Ali pazite sad tu decu su smestili u okruzenje koje je njima nepoznato, drugaciji jezik i drugaciju kulturu
Hraniteljske porodice su uvek novo okruženje i uvek će biti nepoznato za decu. Jezik u toj porodici je najverovatnije Engleski, i ne verujem da nešto baš zabole socijalno da vija porodice po čitavoj zemlji i da nađu onu koja govori srpski jezik, i to blizu srpske pravoslavne crkve. Ja ih prvi ne bih stavio u srpsku porodicu, da budem iskren, jer trenutno je bolje da žive na "neutralnom" terenu.

Citat:
Moj primer takvog razmisljanja je za Kovacevica
Ma ok... shvatam zajebanciju sa tvoje strane, ali porediš puke teorije zavere sa nečim što je vrlo moguće. Po tvojoj logici, možda je zapravo bilo maltretiranja dece, a možda su Mulder i Scully našli shodno da nađu nove regrute, te ne možemo isključiti ni jedno ni drugo.

Citat:
Ne verujem da bi se konzul trznuo da bilo ko od nas zatrazi pomoc. Pogotovo ne sa 100K.
Kovačevićeva porodica ima veliki uticaj među domaćim političarima. Kraj priče.

Citat:
Trece oko odavno nepostoji, tako da ne postoji ni mesto urednika...
Svaki dan ga viđam po trafikama...
http://www.treceoko.novosti.rs/code/navigate.php?Id=183

Citat:
"The Lone Gunmen" je bila simpaticna serija, trebalo bi da pogledas pilot epizodu.
Je l' to ona što predviđa napad 9/11?

I sad na kraju, šta da radimo? I dalje su jedini izvori o ovoj vesti oni domaći, koji praktično imaju manje dokaza nego mi ovde na skromnom forumu. Da se pridružimo pljuvanju imperijalista po 1001 put kako nas neko ne bi nazvao klincima koji su zaljubljeni u bledu sliku Amerike iz Holivuda? Da izigravamo neke hipije koji se bore protiv establišmenta? Vidim da ovde ima određenih članova koji su se zbog ove vesti direktno uplašili (kako i ne bi?), a eto ti im baš pomažeš, ulivajući u njih svest da je kod amera prodaja dece sasvim cool i da je oduzimanje dece iz poštene porodice svakodnevna pojava, pozivajući se na neki "holier than thou" princip razmišljanja... Možeš misliti, mi smo u matriksu, a ti si eto Neo, živiš u realnoj Americi.
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Staro 25.12.2010, 18:49
milelj milelj je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
I sad na kraju, šta da radimo? I dalje su jedini izvori o ovoj vesti oni domaći, koji praktično imaju manje dokaza nego mi ovde na skromnom forumu. Da se pridružimo pljuvanju imperijalista po 1001 put kako nas neko ne bi nazvao klincima koji su zaljubljeni u bledu sliku Amerike iz Holivuda? Da izigravamo neke hipije koji se bore protiv establišmenta?
Ma jok covece... Kao sto sam rekao, Amerika jeste stvarno odlicna zemlja. Mislim da ni jedan moj post ne sadrzi pljuvanje Amerike ili pricu kako su to imperijalisti ili bilo sta drugo.

Samo cu uvek ostaviti prostora da i ovde neke stvari nisu bas kako izgledaju.

Za Nastice me je samo pogodilo kako ste opljuvali coveka a da ga niko od vas ne poznaje, bez obzira na njegovu nacionalnost.

I na zalost, mislim da ovo i nije tolika vest da se nadje u ruskim ili americkim medijima...
Staro 26.12.2010, 07:20
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lucky Prikaz poruke
Ok sada necemo da verujemo senzacionalistickim "srbijanskim" medijima ali hocemo anonimnom komentatoru na nekom blogu zato sto on zna "iz prve ruke" da je doticni gospodin tukao svoju suprugu. Da podsetim, ni jedna od tacaka pod kojom je uhapsen nije domestic battery.
Citiran covek je anoniman komentator i ucesnik nekog bloga - i mi smo uglavnom jedni drugima anonimni na ovom forumu. Ako to sto se ne znamo po imenu ili se nismo sreli znaci da sam ja lagala u svojim postovima ovde ili na B92 ili na nekim drugim forumima gde ucestvujem (na dosta njih bukvalno kao anonimni korisnik) onda ni meni niko ne mora da veruje. Svacije je pravo da veruje postu ili ne. I ja da govorim o nekome koga znam 20 godina, ne bih stavila ime, vec bih postovala anonimno. Mozda covek i laze - mozda i ne laze. Ja sam mu poverovala, a ako se pokaze da nije istina - onda u redu. Pogresna procena i sta sad - neko ko je resio da svoj zivot predstavi u medijima treba da bude spreman da nece svi stati na njegovu stranu kao i da ce mu zivot biti pod lupom.

Citat:
Pa sta ako su podneli zahtev za bankruptcy Chapter 7? Za to moze da bude 1000 razloga. Ne kazem da nema ovih primera koje si ti navela ali jednostavno mi ne znamo da li je to i ovde slucaj.
Pa sta sa tim? Nista. Ja sam samo objasnila primerom zasto sam poverovala komentatoru - jer oko toga nije slagao. Navodi o bankrotiranju ni u jednom delu mog posta nisu znacili da zbog cinjenice o bankrotu mislim da je covek kriv u vezi bilo cega kada su njegova deca u pitanju vec da mi je samo to bio jedan od razloga da pomislim da su i ostali navodi iz posta tacni. Bankrot je zaveden pre nego sto je Nastic uhapsen.

Citat:
Koliko god izgleda da se novine hvataju stereotipa o trulom zapadu toliko se druga strana, koju ovde predstavlja Zana uhvatila toga da 'Srbi brane Srbina zato sto je nas'.
Koju ja to stranu predstavljam? Koristim svoju logiku da budem vrlo rezervisana kada tzv. novinar predstavi slucaj kao napad na srpsku porodicu. Na osnovu cega taj novinar zna da oni nisu maltretirali svoju decu? Da nije doslo do zanemarivanja ili do ne daj Boze silovanja? Da li na osnovu toga sto je on rekao da to nije tacno za sta ga optuzuju? Ako je po licu - pun je Registry "bezazlenih" lica koja nicim ne bi ukazala da su silovatelji. Izgledaju kao dobre cike iz komsiluka koje idu na posao i vole decu iz komsiluka. Ovde ni jedan medij to ne radi - na osnovu cega nekom da das blanko podrsku? Na osnovu cega je onda Blic stao iza slucaja Nastic ako ne zato sto su Srbi? Zasto nisu za bilo kojeg uhapsenika u Srbiji optuzenog za silovanje cerki ispisali tekstove i tvrdili da je covek nepravedno u zatvoru i da policija i sluzbe lazu? Zasto nisu za zenu iz Majilovca pisali da nije kriva za smrt deteta? Ili za Pahomija? Ali kad srpska porodica upadne u neprilike u USA - onda po default nije kriva za ono sto je optuzuju - nema rezervacije uopste da mozda postoji razlog sto su im decu oduzeli. Na osnovu cega ja da mislim da to nije "Srbin brani Srbina"?

Citat:
I za kraj moram da te pitam zasto pridev "srbijanski" bullshit a ne "srpski"?
Milsim da je ocigledno gde koristim "srbijanski" a gde "srpski".

Citat:
Da li si ovime htela da distanciras severnu pokrajinu od ovakvih "nebuloza"?
Ne, a sto? Ne moram ja da distanciram severnu pokrajinu, ona je distancirana odavno kultoroloski a zvanicno i Ustavom Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije. Btw, podatke koje imas o meni su nepotpuni - u suprotnom me nikada sa Vojvodinom ne bi spajao na taj nacin. Pogresna adresa.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milelj Prikaz poruke
Ja cu samo vas pitati imate li vi dece kada pisete ovakve stvari za te ljude? Hocete da kazete da je to sa decom sve maska kako bi oni uspeli da se izvuku i da ne plate kucu i ostalo, a decu ko sljivi? I to sto je ruzan i duzan, stvarno sramota za komentar.

Ako to jeste tako te debile bi trebalo osuditi na robiju, ali mislim da stvarno ne mozete donositi takve zakljucke.

Dalje, mrzelo me da komentarisem svaku recenicu...
Objasnila sam u gornjem delu posta oko "duzni i ruzni". Dalje na to nista vise zaista nemam da kazem, a kao i tebi mrsko mi je ne samo da odgovaram na svaku recenicu nego i nemam vise ni na ovu temu da kazem nista jer u dokaze koje ima policija nemam uvid. Ako nisu krivi, bice im vracena deca. Ako jesu krivi bice im sudjeno - jos uvek verujem u pravdu i pravni sistem. Ko ne veruje, neka se bavi teorijama zavere.
Staro 27.12.2010, 04:47
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Mnogo bitno sto su proglasili bankrot... kod nas je na istom nivou 99% stanovnistva, pa to nema veze s pedofilijom.
Cela prica je u funkciji Nastice diskreditovati na sve moguce nacine, ali ne od strane Amerikanaca, nego nasih "Amerofila", koji ne prihvataju da je u Americi nesto lose... zaljubljenici koji veruju u SAD vise od Amerikanaca.
Neko je bacio oko na tu decu i sve se smisljeno radi jer ne zeli tamo negde ici da kupuje neku drugu decu. U toj borbi koristi se poreklo porodice iz Srbije i navodno seksualno zlostavljanje dece.

Zar ne mislis da si malo predaleko zabacio sa ovom idejom? Arapi bacili oko na ovu decu i platili socijalnoj sluzbi da ih daju njima... aj stvarno mi reci da verujes u ovo? Ako da, onda Amerika nije za tebe jer ces da poludis od paranoje...
Staro 27.12.2010, 11:36
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wrath:of:the:lich:king Prikaz poruke
Zar ne mislis da si malo predaleko zabacio sa ovom idejom? Arapi bacili oko na ovu decu i platili socijalnoj sluzbi da ih daju njima... aj stvarno mi reci da verujes u ovo? Ako da, onda Amerika nije za tebe jer ces da poludis od paranoje...
Kad sam ja rekao da su Arapi to smislili?
Deca jesu trenutno kod Arapa a ko zna gde i kako ce zavrsiti. Mozda su ovo prelazne faze za pripremu terena za nesto vise?!
I sta mi tu imamo da polemisemo o jednoj porodici kao da neko od nas zna sta se desava iza vrata jedne porodice! Sva moja nagadjanja ma kakva bila nisu nista manje da nazovem "bolesna" od bilo cijeg drugog nagadjanja jer sve su to predvidjanja. Da li neko od nas na forumu poznaje tu porodicu i moze tvrditi nesto drugo?
Da je vodio malo vise racuna o svojoj porodici bilo bi mu bolje, a ne ko pravi balkanac dograbio se tudjeg pa eto palo mu napamet drzao kucne video snimke u sluzbenom laptopu. Kaze Score da je to normalna pojava svugde da ostavis nesto na sluzbenom racunaru. Jeste, ali se mora voditi racuna sta ostavljas, i sto je najbitnije jasno ti je da kad ostavis da si svesno preuzeo rizik za tako nesto! Znaci on je preuzeo rizik, rizik se nije isplatio i eto rezultata. Rizikovao je najosetljivije stvari (decija prava) i Terminator Svarceneger to odmah kaznjava!
Da je citao vise zakone Kalifornije odnosno zemlje u koj zivi, i interesovao se za sredinu koja mu je pruzila drugi dom bilo bi mu bolje. Ovako je ispao plitak i nije iskljucena mogucnost da je neko sa strane video njihovu bahatost i polako priprema teren da preuzme decu.
Staro 28.12.2010, 11:58
libertas222's Avatar
libertas222 libertas222 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.08.2010
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Citat:
Kad sam ja rekao da su Arapi to smislili?
Deca jesu trenutno kod Arapa a ko zna gde i kako ce zavrsiti. Mozda su ovo prelazne faze za pripremu terena za nesto vise?!
I sta mi tu imamo da polemisemo o jednoj porodici kao da neko od nas zna sta se desava iza vrata jedne porodice! Sva moja nagadjanja ma kakva bila nisu nista manje da nazovem "bolesna" od bilo cijeg drugog nagadjanja jer sve su to predvidjanja. Da li neko od nas na forumu poznaje tu porodicu i moze tvrditi nesto drugo?
Da je vodio malo vise racuna o svojoj porodici bilo bi mu bolje, a ne ko pravi balkanac dograbio se tudjeg pa eto palo mu napamet drzao kucne video snimke u sluzbenom laptopu. Kaze Score da je to normalna pojava svugde da ostavis nesto na sluzbenom racunaru. Jeste, ali se mora voditi racuna sta ostavljas, i sto je najbitnije jasno ti je da kad ostavis da si svesno preuzeo rizik za tako nesto! Znaci on je preuzeo rizik, rizik se nije isplatio i eto rezultata. Rizikovao je najosetljivije stvari (decija prava) i Terminator Svarceneger to odmah kaznjava!
Da je citao vise zakone Kalifornije odnosno zemlje u koj zivi, i interesovao se za sredinu koja mu je pruzila drugi dom bilo bi mu bolje. Ovako je ispao plitak i nije iskljucena mogucnost da je neko sa strane video njihovu bahatost i polako priprema teren da preuzme decu.
Zar nisu djeca kod neke meksičke obitelji?

ne znam, ali meni je teorija o vrebanju njegove djece naprosto nevjerojatna.
Mislim da se tu radi o spletu nesretnih okolnosti.
Zatvorena tema

Pravila pisanja