ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Milwaukee, Wisconsin » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.12.2010, 13:44
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Odličan drago mi je kad vidim da se ljudi polako snalaze, a ne ono "mi nemamo sreće, nas niko neće".
Samo napred
Već dugo samo turista.
Reply With Quote
Staro 31.12.2010, 05:58
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Diplome sam sam preveo, pa onda malo cimao sudske tumace dok nisam nasao jednog koji hoce samo da mi lupi pecate na prevode i da naplati pola cene.
Stan nam je dvosoban (dve spavace sobe, dnevna, trpezarija, kuhinja i kupatilo), jos ga nisam premerio pa ne mogu da vam kazem koliko kvadrata, ali ima mesta i ha, sa sporetom, friziderom, mikrotalasnom i masinom za sudove, plus masinu za pranje i susenje delimo sa jos tri stana, ali bez novcica, vec samo prikljucimo nasu struju, sto je znatno povoljnije. Uz to imamo jedno garazno mesto, klubsku kucu sa bazenom, dzakuzijem, bilijarom i ping-pongom, i sve to za $695 mesecno. Struja i gas nisu uracunati, tek cekamo da pocnu da nam stizu racuni, pa cu znati.
Kola su Honda Civic VP, model za 2011, placam 132 dolara mesecno (125 + 7$ poreza). Kola nisam kupio vec sam ih uzeo na lizing, dakle, jos jednom, vozim ih tri godine dok su skroz nova, pa ih vratim. Zapravo, kao da ih rentam, ali po povoljnijim cenama. Jedino ogranicenje koje imam je da mogu da predjem do 12.000 milja godisnje, dakle ukupno 36.000 milja za tri godine, sto mi je uglavnom dovoljno za pocetak jer ni ne mislim da se nesto preterano vozikam diljem Amerike. Za do posla i samoposluge je sasvim dovoljno.
Sve prijave koje sam slao su bile prilicno vezane za ono cime se bavim, mozda sa malo rastegnutim delom koji se odnosi na iskustvo. Ovaj faks na kome sam, sa sve pridruzenim klinikama i bolnicama, zaposljava preko 13000 ljudi, pa mozte da zamislite da je broj oglasa prilicno veliki i da sam mogao da se uklopim u tih sezdesetak bez problema. Kada sam dosao na intevju, ja sam im lepo rekao da tu opremu koju oni imaju ja znam samo sa slika i iz teorije, ali da imam opste laboratorijsko znanje, volju da ucim i nameru da uspem u novom zivotu i upalilo je. U principu, ako ne pokrivate barem 60% onoga sto se trazi u oglasu, ne vredi se javljati. Takodje, ako pokrivate tih sezdesetak, obavezno se javite, jer poslodavci vole da nakite i traze idealnog kandidata, a onda se zadovolje onim sto dobiju u ponudi. postoji i varijanta da mnoge firme samo pustaju probne balone i objavljuju oglase kako bi sakupili bazu potencijalnih kandidata, ako im zatreba.
NAPOMENA - ovo je NAJVAZNIJE - NETWORKING!!! Nije bitno sta znas, nego koga znas! Posao se najlakse i najbrze nalazi ako imas mrezu poznanika koji mogu da te preporuce. Procene su da se oko 50% poslova oglasi, i tu je navala kandidata ogromna, a drugih 50% su na nevidljivom trzistu rada i prenose se od uva do uva, a ljudi se primaju preko preporuka. Ko uspe da udje na to trziste preko mreze poznanika, taj je na konju. Za sve vas, a ja sam to naucio ovde i odmah primenio, najvaznija stvar u profesionalnom predstavljanju i povezivanju je profil na LinkedIn.com Obavezno se prijavite kao profesionalci u svojoj struci, izgradite sto detaljniji profil u kome cete se opisati do detalja (nesto kao on-line CV), a onda pocnite da trazite poznanike i prijatelje iz slicne branse i da se povezujete sa njima. Vrlo cesto poslodavci i regruteri traze pogodne kandidate upravo preko ove mreze, te stoga takvu sansu ne treba ispustiti iz vida. Gledajte kako raste vasa mreza i kako se eksponencijalno siri krug ljudi sa kojima ste povezani (prijatelj moga prijatelja). Svakako istrazite sve sto mozete da pronadjete u vezi LinkedIn-a, a ja cu drage volje da se povezem sa svakim ko me rekvestuje. Mozete i da pregledate moj profil i kopirate model i ideju pripreme, ako vam se svidi. Mene su uputili lokalni eksperti, pa sam ga radio po tim uputstvima, onako kako se to ovde radi.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 31.12.2010, 06:05
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Da ne zaboravim, dok sam jos ovde, jer sad jedno nedelju dana necu imati internet, dok nam ne uvedu na gajbu, a ne znam koliko cu moci sa posla da se javljam:

SRECNA NOVA GODINA I BOZIC SVIM DRAGIM LJUDIMA SA OVOG FORUMA!!! SVE NAJBOLJE I DA SE STO PRE VIDIMO U BOLJEM ZIVOTU!

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 31.12.2010, 10:02
Ivana MS's Avatar
Ivana MS Ivana MS je offline
Drug član

Datum prijave: 29.06.2010
US lokacija: Chicago,IL
Nepromenjeno

Volela bih da vidim kako taj sajt(LinkedIn) funkcionice i da pogledam tvoj profil na njemu ,ali ne znam kako se zoves....

SRECNA NOVA GODINA I BOZIC tebi i tvojima,kao i ostalim forumasima....pa da budemo sa iste strane planete u 2011.godini
05.10.2010- stigla druga koverta
04.11.2010- razgovor u ambasadi-ODOBRENE VIZE
10.04.2011-u Americi
Reply With Quote
Staro 31.12.2010, 10:58
Bode's Avatar
Bode Bode je offline
Drug član

Datum prijave: 27.06.2010
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

SRECNA NOVA GODINA I BOZIC tebi i tvojoj porodici i svim forumasima.

Dreadnot, stavi ime da mozemo da ti pogledamo profil, ili nam posalji na pm.

Jos malo i eto mene u komsiluku.

:-) :-)
04.06.2010. - stigla u KCC
30.08.2010. - stigla druga koverta
02.10.2010. - uradjen lekarski
19.10.2010. - VISA GRANTED
20.10.2010. - VIZA U PASOSU

U CHICAGO-u od 20.01.2011...
Reply With Quote
Staro 31.12.2010, 14:11
AntaresNS's Avatar
AntaresNS AntaresNS je offline
Drug član

Datum prijave: 23.07.2010
US lokacija: Somewhere in CA
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Srecna Nova Godina i Bozic i tebi! Drago mi je da si uspeo!
Staro 31.12.2010, 19:04
cile cile je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.08.2009
US lokacija: Minneapolis,MN
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku cile
Nepromenjeno

Sve najbolje dread i u buduce!Drago mi je sto te je krenulo - ali nista nije slucajno, kad zelis i kada si hrabar!
Reply With Quote
Staro 01.01.2011, 02:09
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Srecna nova godina Milwaukee!!!! Neka nastavi kako je krenulo!! Naravno i ostalima sve najbolje !!!
Staro 01.01.2011, 21:00
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.07.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Diplome sam sam preveo, pa onda malo cimao sudske tumace dok nisam nasao jednog koji hoce samo da mi lupi pecate na prevode i da naplati pola cene.
Stan nam je dvosoban (dve spavace sobe, dnevna, trpezarija, kuhinja i kupatilo), jos ga nisam premerio pa ne mogu da vam kazem koliko kvadrata, ali ima mesta i ha, sa sporetom, friziderom, mikrotalasnom i masinom za sudove, plus masinu za pranje i susenje delimo sa jos tri stana, ali bez novcica, vec samo prikljucimo nasu struju, sto je znatno povoljnije. Uz to imamo jedno garazno mesto, klubsku kucu sa bazenom, dzakuzijem, bilijarom i ping-pongom, i sve to za $695 mesecno. Struja i gas nisu uracunati, tek cekamo da pocnu da nam stizu racuni, pa cu znati.
Kola su Honda Civic VP, model za 2011, placam 132 dolara mesecno (125 + 7$ poreza). Kola nisam kupio vec sam ih uzeo na lizing, dakle, jos jednom, vozim ih tri godine dok su skroz nova, pa ih vratim. Zapravo, kao da ih rentam, ali po povoljnijim cenama. Jedino ogranicenje koje imam je da mogu da predjem do 12.000 milja godisnje, dakle ukupno 36.000 milja za tri godine, sto mi je uglavnom dovoljno za pocetak jer ni ne mislim da se nesto preterano vozikam diljem Amerike. Za do posla i samoposluge je sasvim dovoljno.
Sve prijave koje sam slao su bile prilicno vezane za ono cime se bavim, mozda sa malo rastegnutim delom koji se odnosi na iskustvo. Ovaj faks na kome sam, sa sve pridruzenim klinikama i bolnicama, zaposljava preko 13000 ljudi, pa mozte da zamislite da je broj oglasa prilicno veliki i da sam mogao da se uklopim u tih sezdesetak bez problema. Kada sam dosao na intevju, ja sam im lepo rekao da tu opremu koju oni imaju ja znam samo sa slika i iz teorije, ali da imam opste laboratorijsko znanje, volju da ucim i nameru da uspem u novom zivotu i upalilo je. U principu, ako ne pokrivate barem 60% onoga sto se trazi u oglasu, ne vredi se javljati. Takodje, ako pokrivate tih sezdesetak, obavezno se javite, jer poslodavci vole da nakite i traze idealnog kandidata, a onda se zadovolje onim sto dobiju u ponudi. postoji i varijanta da mnoge firme samo pustaju probne balone i objavljuju oglase kako bi sakupili bazu potencijalnih kandidata, ako im zatreba.
NAPOMENA - ovo je NAJVAZNIJE - NETWORKING!!! Nije bitno sta znas, nego koga znas! Posao se najlakse i najbrze nalazi ako imas mrezu poznanika koji mogu da te preporuce. Procene su da se oko 50% poslova oglasi, i tu je navala kandidata ogromna, a drugih 50% su na nevidljivom trzistu rada i prenose se od uva do uva, a ljudi se primaju preko preporuka. Ko uspe da udje na to trziste preko mreze poznanika, taj je na konju. Za sve vas, a ja sam to naucio ovde i odmah primenio, najvaznija stvar u profesionalnom predstavljanju i povezivanju je profil na LinkedIn.com Obavezno se prijavite kao profesionalci u svojoj struci, izgradite sto detaljniji profil u kome cete se opisati do detalja (nesto kao on-line CV), a onda pocnite da trazite poznanike i prijatelje iz slicne branse i da se povezujete sa njima. Vrlo cesto poslodavci i regruteri traze pogodne kandidate upravo preko ove mreze, te stoga takvu sansu ne treba ispustiti iz vida. Gledajte kako raste vasa mreza i kako se eksponencijalno siri krug ljudi sa kojima ste povezani (prijatelj moga prijatelja). Svakako istrazite sve sto mozete da pronadjete u vezi LinkedIn-a, a ja cu drage volje da se povezem sa svakim ko me rekvestuje. Mozete i da pregledate moj profil i kopirate model i ideju pripreme, ako vam se svidi. Mene su uputili lokalni eksperti, pa sam ga radio po tim uputstvima, onako kako se to ovde radi.
Zahvaljujem na odgovorima i živi bili, svako dobro tebi tvojoj porodici!
Reply With Quote
Staro 02.01.2011, 02:34
lover's Avatar
lover lover je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.07.2010
US lokacija: Ko zna!? Mozda NYC jednog dana.
YU lokacija: Gradiska, RS, BIH
Nepromenjeno

Srecna tebi i tvojoj porodici nova 2011 godina. Tako i treba, samo hrabro, a ne kao mnogi, nasi gastarbajteri.... Samo kukaju, cijeli svijet im ne valja, samo oni su najbolji. Zato 30 godina rade u inostranstvu, a ni jezika ne nauce zemlje u kojoj zive. Problem je u tome, sto ne zele da se asimiliraju u drustvo u kojem se nalaze. Stoga, pozdravljam sve sto si uradi Dread, za ovo kratko vrijeme. Trebali bi mnogi da slijede tvoj primjer po dolasku preko bare, iako si, kako kazes, imao mnogo srece sto se tice posla!
Pozdrav i sve najbolje!!!!

Pravila pisanja