ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 20.01.2011, 14:36
botexag's Avatar
botexag botexag je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.12.2010
Nepromenjeno

potvrda o kažnjavanju-nekažnjavanju se vadi u SUPu na opštini gde stanujete.
dobija se za 7 dana i plaća se neka taksa...ja sam vadio u decembru 2010. ali sam zaboravio iznos, recimo oko 2000 din...stvarno sam zaboravio od silnih taksi koje sam poplaćao tada:=)
ne treba iz suda, ne morate tražiti osim ako specifirano traže obe potvrde.

stoga...koga brine koji je njegov status, najlakše je otići do policije, izvaditi povrdu da zna čovek na čemu je pre nego ode u ambasadu!
mislim da je važnost potvrde 3 meseca
Reply With Quote
Staro 20.01.2011, 15:01
celestine celestine je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.05.2010
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Mi smo izvod iz kaznene evidencije vadili sad u novembru i platili taksu 580 din za jedan izvod. Ja sam dobila brzo jer sam rodjena u BG a muz je malo duze cekao - oko 15ak dana.
Nisam znala da da je vaznost samo 3 meseca.......
31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla)
21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra
18. novembar zakazan intervju........odlozen...
Reply With Quote
Staro 20.01.2011, 16:29
botexag's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik celestine Prikaz poruke
Mi smo izvod iz kaznene evidencije vadili sad u novembru i platili taksu 580 din za jedan izvod. Ja sam dobila brzo jer sam rodjena u BG a muz je malo duze cekao - oko 15ak dana.
Nisam znala da da je vaznost samo 3 meseca.......
vrlo moguce da je 580 din...
ja sam zaista zaboravio iznos, pa sam se ogradio gornjim iznosom...

na samoj potvrdi ne piše njena dužina ‚‚trajanja‚‚ to zavisi od institucije koja tu potvrdu zahteva.
meni je u dokumentu dobijenom od ambasade pisalo da ne bude starija od 3 meseca

s obzirom da nije skupa i relativno se brzo vadi, ne bi trebala da bude nikakava prepreka Č=
Reply With Quote
Staro 20.01.2011, 22:09
coconut coconut je offline
Drug član

Datum prijave: 25.10.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik botexag Prikaz poruke
meni je u dokumentu dobijenom od ambasade pisalo da ne bude starija od 3 meseca
Mislis li ovde na drugu kovertu iz Kentakija? Ja sam bio ubedjen da potvrda ne treba da bude starija od 6 meseci. Jel mozes molim te da proveris u papirima vezano za tu potvrdu?
Inace, kad ti je intervju? pozdrav.
Reply With Quote
Staro 21.01.2011, 00:10
Dincha Dincha je offline
Član

Datum prijave: 09.01.2011
Nepromenjeno

Potvrda ne sme biti starija od 3 meseca, taksa je 580 dinara kao sto je vec napisano i dobija se za par dana, mislim da za strane drzavljane se ceka oko 15 dana.
Reply With Quote
Staro 03.03.2011, 04:05
Emir87 Emir87 je offline
Član

Datum prijave: 26.12.2010
Nepromenjeno

Imam i ja slicno pitanje u vezi sa potvrdama iz policije...

Naime, sa 16 godina sam se vracao kuci sa prosalave nove god... i na ulici video kako se decko i djevojka svadjaju... on je maltretirao, samarao... ja pridjem da pomognem, zastitim djevojku... odgurnem lika na zemlju... tu naidje policija, i podnese prijave protiv SVE TROJE. Ne mogu da se sjetim tacno kako se zvalo krivicno djelo, uglavnom nesto kao nasilnicko ponasanje.... e njih 2 su se u medjuvremenu pomirili, tako da djevojka na sudu nije htjela da isprica sta se zaista dogodilo, i ja budala sto sam izigravo viteza, dobijem vaspitnu meru "pojacan nadzor organa starateljstva"
nazalost tad je moja porodica bila vrlo slabog materijalnog stanja, tako da nismo imali para za zalbe (mada mi je vise advokata reklo da sam se zalio visem sudu, zalba bi prosla 101%). ta mjera nije ni primijenjivana, tako da je ukinuta.

uglavnom, od tada je proslo jedno 8-9 godina, ja bez problema vadim izvod iz kaznene evidencije gde pise da sam neosudjivan, izvod iz suda gde takodje pise da sam neosudjivan... (kad mi je izrecena vaspitna mjera nije pisalo "OSUDJUJE SE", nego "Resenje o izricanju vaspitne mjere"), putovao sam u medjuvremenu u V. Britaniju, Francusku... nisam imao nikakvih problema, cak ni prekrsajnih od tad...

I zanima me, da li ce mi to predstavljati problem?
Reply With Quote
Staro 03.03.2011, 09:00
botexag's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

@emir87

imas potvrdu iz sup i suda da si neosudjivan?
cemu onda ovaj mail?

o kakvim ti problemima pricas, izvini ali gledas mnogo krimi filmova?
sve sto ti u ambasadi traze su te potvrde...
Reply With Quote
Staro 03.03.2011, 19:04
Emir87 Emir87 je offline
Član

Nepromenjeno

Imam potrvrdu iz sup-a da ne prolazim kroz evidenciju osudjivanih i prekrsajno kaznjavanih lica...
Imam potvrdu iz osnovnog i viseg suda da se protiv mene ne vode krivicni (ni bilo koji drugi) postupak...

Ali neko spomenu, da oni gledaju bas sve... i da im BIA dostavlja sve o nama... pa kontam, sta ako iskopaju tu moju vaspitnu meru dok sam bio maloletnik, da li to moze da bude problem?

To mi je i inace jedna od najvecih boljki u zivotu... jer zavrsavam prava, legalista sam, volim zakon... i glupo mi je da sad neko tamo ima evidenciju o meni kako sam "nasilnik", a zapravo sam miran i povucen decko...
Reply With Quote
Staro 03.03.2011, 19:15
botexag's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

ne tripuj se....
potvrda je i vise nego dovoljna...

za koju vizu ti apliciras?
Reply With Quote
Staro 03.03.2011, 19:40
Emir87 Emir87 je offline
Član

Nepromenjeno

Pa, otkud znam... posle tog negativnog iskustva sa organima "reda", ne bi me cudilo da stranim ambasadama dostavljaju sve svoje policijske evidencije... a glupo bi mi bilo da me odbiju za vizu jer u internoj policijskoj evidenciji pise da sam "nasilnik", a u stvari me 99% poznanika i prijatelja znaju kao dushu od choveka. A dobro svi znamo da birokrate (u celom svetu, ne samo kod nas) ne zanima sustina, nego ono sto pise na papiru.

Inace, u pitanju je useljenicka viza preko uzeg clana porodice (stariji brat je drzavljanin USA).
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja