![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
potvrda o kažnjavanju-nekažnjavanju se vadi u SUPu na opštini gde stanujete.
dobija se za 7 dana i plaća se neka taksa...ja sam vadio u decembru 2010. ali sam zaboravio iznos, recimo oko 2000 din...stvarno sam zaboravio od silnih taksi koje sam poplaćao tada:=) ne treba iz suda, ne morate tražiti osim ako specifirano traže obe potvrde. stoga...koga brine koji je njegov status, najlakše je otići do policije, izvaditi povrdu da zna čovek na čemu je pre nego ode u ambasadu! mislim da je važnost potvrde 3 meseca |
|
|||
|
|||
![]()
Mi smo izvod iz kaznene evidencije vadili sad u novembru i platili taksu 580 din za jedan izvod. Ja sam dobila brzo jer sam rodjena u BG a muz je malo duze cekao - oko 15ak dana.
Nisam znala da da je vaznost samo 3 meseca....... ![]()
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ja sam zaista zaboravio iznos, pa sam se ogradio gornjim iznosom... na samoj potvrdi ne piše njena dužina ‚‚trajanja‚‚ to zavisi od institucije koja tu potvrdu zahteva. meni je u dokumentu dobijenom od ambasade pisalo da ne bude starija od 3 meseca s obzirom da nije skupa i relativno se brzo vadi, ne bi trebala da bude nikakava prepreka Č= |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inace, kad ti je intervju? pozdrav. |
|
|||
|
|||
![]()
Potvrda ne sme biti starija od 3 meseca, taksa je 580 dinara kao sto je vec napisano i dobija se za par dana, mislim da za strane drzavljane se ceka oko 15 dana.
|
|
|||
|
|||
![]()
Imam i ja slicno pitanje u vezi sa potvrdama iz policije...
Naime, sa 16 godina sam se vracao kuci sa prosalave nove god... i na ulici video kako se decko i djevojka svadjaju... on je maltretirao, samarao... ja pridjem da pomognem, zastitim djevojku... odgurnem lika na zemlju... tu naidje policija, i podnese prijave protiv SVE TROJE. Ne mogu da se sjetim tacno kako se zvalo krivicno djelo, uglavnom nesto kao nasilnicko ponasanje.... e njih 2 su se u medjuvremenu pomirili, tako da djevojka na sudu nije htjela da isprica sta se zaista dogodilo, i ja budala sto sam izigravo viteza, dobijem vaspitnu meru "pojacan nadzor organa starateljstva" nazalost tad je moja porodica bila vrlo slabog materijalnog stanja, tako da nismo imali para za zalbe (mada mi je vise advokata reklo da sam se zalio visem sudu, zalba bi prosla 101%). ta mjera nije ni primijenjivana, tako da je ukinuta. uglavnom, od tada je proslo jedno 8-9 godina, ja bez problema vadim izvod iz kaznene evidencije gde pise da sam neosudjivan, izvod iz suda gde takodje pise da sam neosudjivan... (kad mi je izrecena vaspitna mjera nije pisalo "OSUDJUJE SE", nego "Resenje o izricanju vaspitne mjere"), putovao sam u medjuvremenu u V. Britaniju, Francusku... nisam imao nikakvih problema, cak ni prekrsajnih od tad... I zanima me, da li ce mi to predstavljati problem? |
|
||||
|
||||
![]()
@emir87
imas potvrdu iz sup i suda da si neosudjivan? cemu onda ovaj mail? ![]() o kakvim ti problemima pricas, izvini ali gledas mnogo krimi filmova? sve sto ti u ambasadi traze su te potvrde... |
|
|||
|
|||
![]()
Imam potrvrdu iz sup-a da ne prolazim kroz evidenciju osudjivanih i prekrsajno kaznjavanih lica...
Imam potvrdu iz osnovnog i viseg suda da se protiv mene ne vode krivicni (ni bilo koji drugi) postupak... Ali neko spomenu, da oni gledaju bas sve... i da im BIA dostavlja sve o nama... pa kontam, sta ako iskopaju tu moju vaspitnu meru dok sam bio maloletnik, da li to moze da bude problem? To mi je i inace jedna od najvecih boljki u zivotu... jer zavrsavam prava, legalista sam, volim zakon... i glupo mi je da sad neko tamo ima evidenciju o meni kako sam "nasilnik", a zapravo sam miran i povucen decko... |
|
||||
|
||||
![]()
ne tripuj se....
potvrda je i vise nego dovoljna... za koju vizu ti apliciras? |
|
|||
|
|||
![]()
Pa, otkud znam... posle tog negativnog iskustva sa organima "reda", ne bi me cudilo da stranim ambasadama dostavljaju sve svoje policijske evidencije... a glupo bi mi bilo da me odbiju za vizu jer u internoj policijskoj evidenciji pise da sam "nasilnik", a u stvari me 99% poznanika i prijatelja znaju kao dushu od choveka. A dobro svi znamo da birokrate (u celom svetu, ne samo kod nas) ne zanima sustina, nego ono sto pise na papiru.
Inace, u pitanju je useljenicka viza preko uzeg clana porodice (stariji brat je drzavljanin USA). |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potvrda | mvp977 | Druga koverta | 4 | 12.09.2008 10:32 |
![]() |