ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.05.2012, 21:54
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic Prikaz poruke
7. (DSP-122 formular) tu kaze da si radila u poslednjih 5 godina minimum 2 godine na poslu koji ZAHTEVA trening od 2 godine. Kapiras? Nije obicna šljaka... Odgovor je NE ides dalje.
-Tu pise training or experience,tako da se to odnosi na one dve godine,koje su jedan od uslova za GC.Ne vidim razlog zasto bi stavio neko NO,ako je radio dve godine.U Srbiji,ne postoji work training.
PROČITAJ........... OR

Required DV Qualifying Education or Work Experience
The principal diversity visa applicant must have a high school education, or its equivalent, OR two years of qualifying work experience in the last five years.

Education: Submit to the U.S. Embassy or Consulate at your interview, a certificate of completion equivalent to a U.S. diploma, school transcripts, or other evidence issued by the person or organization responsible for maintaining records, which specifies the completed course of study. The diversity visa selectee must have completed a 12-year course of elementary and secondary education in the U.S. or a comparable course of study in another country, sufficient in itself to qualify a student to apply for college admission. The following are not acceptable:

Equivalency certificates (such as the G.E.D.) are not acceptable.
Vocational degrees that are not considered a basis for further academic study will not be considered equivalent to U.S. high school education.

Work Experience: Submit documentation to the U.S. Embassy or Consulate at your interview demonstrating that you have two years of qualifying work experience in the last five years immediately prior to application. Qualifying work experience must be in an occupation that, by U.S. Department of Labor O*Net Online Database definitions, requires at least two years of training or experience that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) rating of 7.0 or higher. (See Step 1 for information about using O*Net Online.)

Ima na forumu....
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:02
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Milosdv Prikaz poruke
PROČITAJ........... OR

Required DV Qualifying Education or Work Experience
The principal diversity visa applicant must have a high school education, or its equivalent, OR two years of qualifying work experience in the last five years.

Education: Submit to the U.S. Embassy or Consulate at your interview, a certificate of completion equivalent to a U.S. diploma, school transcripts, or other evidence issued by the person or organization responsible for maintaining records, which specifies the completed course of study. The diversity visa selectee must have completed a 12-year course of elementary and secondary education in the U.S. or a comparable course of study in another country, sufficient in itself to qualify a student to apply for college admission. The following are not acceptable:

Equivalency certificates (such as the G.E.D.) are not acceptable.
Vocational degrees that are not considered a basis for further academic study will not be considered equivalent to U.S. high school education.

Work Experience: Submit documentation to the U.S. Embassy or Consulate at your interview demonstrating that you have two years of qualifying work experience in the last five years immediately prior to application. Qualifying work experience must be in an occupation that, by U.S. Department of Labor O*Net Online Database definitions, requires at least two years of training or experience that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) rating of 7.0 or higher. (See Step 1 for information about using O*Net Online.)

Ima na forumu....
To znaci,da onaj ko nema srednju skolu.A prodavao je pljeskavice,gde mu je isao staz,ne moze da dobije GC ?
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:04
JovanaDalibor JovanaDalibor je offline
Član

Datum prijave: 17.05.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ja sam nova na forumu ujedno mi je ovo i prvi put da sam se prikljucila nekom forumu i izvinjavam se ako sam pogresila temu,ali imam pitanje i nadam se da mi mozete pomoci. Naime, muz i ja smo se prosle godine prijavili za ucesce u lutriji a muzev brat pretprosle godine. Prosle godine dobio je na kucnu adresu nekakve cd-ove za ucenje jezika,a sinoc ga je neko zvao na fixni da li iz agencije nije ni sam siguran jer slabo govori engleski takoreci nikako. Naime,koliko je razumeo rekli su mu da treba sto pre da se javi u ambasadu u Bg. Zna li neko o cemu je rec? Kontaktirao je strica iz Amerike koji ga je i prijavio na lutriju ali ovog niko jos nije kontaktirao iako im je rekao da pozovu tamo posto on ne zna engleski. Sta mislite da li je kojim slucajem izvucen? I kako se to proverava?
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:13
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik JovanaDalibor Prikaz poruke
Ja sam nova na forumu ujedno mi je ovo i prvi put da sam se prikljucila nekom forumu i izvinjavam se ako sam pogresila temu,ali imam pitanje i nadam se da mi mozete pomoci. Naime, muz i ja smo se prosle godine prijavili za ucesce u lutriji a muzev brat pretprosle godine. Prosle godine dobio je na kucnu adresu nekakve cd-ove za ucenje jezika,a sinoc ga je neko zvao na fixni da li iz agencije nije ni sam siguran jer slabo govori engleski takoreci nikako. Naime,koliko je razumeo rekli su mu da treba sto pre da se javi u ambasadu u Bg. Zna li neko o cemu je rec? Kontaktirao je strica iz Amerike koji ga je i prijavio na lutriju ali ovog niko jos nije kontaktirao iako im je rekao da pozovu tamo posto on ne zna engleski. Sta mislite da li je kojim slucajem izvucen? I kako se to proverava?
Ne verujem da je izvucen. Ako je dobio prosle godine diskove da uci engleski a sad posle toliko vremena nije uspeo da razgovara sa njima gotov je! Videli su da ne zna engleski i da se ne trudi da nauci, sto je osnovni uslov. Nisu zvali strica u Ameriku iako ga je on prijavio jer im je to mozda skupo. Mozda je to poziv preko okeana ako je agencija negde u Evropi! U svakom slucaju neka cuva CN sto mu je stric sacuvao i dao nakon prijave, mozda mu zatraze u ambasadi ako poslusa telefonski savet i ode tamo!
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:17
Milosdv's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Ja sam nova na forumu ujedno mi je ovo i prvi put da sam se prikljucila nekom forumu i izvinjavam se ako sam pogresila temu,ali imam pitanje i nadam se da mi mozete pomoci. Naime, muz i ja smo se prosle godine prijavili za ucesce u lutriji a muzev brat pretprosle godine.

Prosle godine dobio je na kucnu adresu nekakve cd-ove za ucenje jezika,a sinoc ga je neko zvao na fixni da li iz agencije nije ni sam siguran jer slabo govori engleski takoreci nikako.
Naime,koliko je razumeo rekli su mu da treba sto pre da se javi u ambasadu u Bg. Zna li neko o cemu je rec? Kontaktirao je strica iz Amerike koji ga je i prijavio na lutriju ali ovog niko jos nije kontaktirao iako im je rekao da pozovu tamo posto on ne zna engleski. Sta mislite da li je kojim slucajem izvucen? I kako se to proverava?
AJ pojasni malo.

Vi ste se prijavili ??? GDE??? Na kom sajtu, lutrija je besplatna.
Da li ste se prijavljivali preko neke agencije??? I platili ???
Ako ste se prijavili jeste dobili potvrdu ili ??? Mužev brat ??? Ako nije dobio odma ideš dalje pa se prijavljuješ opet za sledeću godinu...
Ovo je zvaničan sajt za proveru ALI morate imati potvrdu http://www.dvlottery.state.gov/ESC/

Kakve diskove ??? to veze sa lutrijom nema, proverite da li vas neko zeza.
Kontaktirao je strica ??? Pa neće ga niko ni kontaktirati moraš sam da proveriš uz potvrdu koju dobiješ kad se prijavljuješ (potvrda je u el. obliku koju možeš da odštampaš).

Aj daj još neke informacije pa da vidimo jeli zajebancija ili je neko zaj***o .
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:21
Član

Nepromenjeno

U pitanju je USAFIS agencija - americka i sve vezano za njega su kontaktirali i strica....sad ne znam sta da mislim? I sta uopste znaci to dobijanje cd-a? jel to si dobiju ili oni koji udju u uzi krug? znam da gnjavim,ali nama jesvima zelja da odemo tamo,bili smo vec u poseti rodjacima,odusevljeni smo a koliko vidim i dosta neupuceni u celu proceduru oko zelene karte pa bi mi bilo drago kad bi neko mao volje da mi objasni...hvala unapred
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:29
Član

Nepromenjeno

E ovako,moj muz je zadnjih 10 godina u toj prici da ide odavde. Muza je prijavio jedan stric 2005,pa cini mi se opet 2006 za ucesce i prosle godine u avgustu mesecu stricu je stigao mejl da za neku sumu od 150$ dobija mogucnost dozivotnog ucesca u nagradnoj igri jer je vec dva puta konkurisao. Posto smo se mi uzeli prosle godine,naveo je i mene u formularu.A njegov brat je na nagovor drugog strica koji je sito tamo UPLATIO 2010 ucesce u igri,ali preko neke agencije koja mu je za tu uslugu naplatila oko 2000$ cini mi se. Mi smo se prijavili on line i popunili,a dever je to prepustio stricu da resava za njega.I prosle godine dobije cd-ove za ucenje jezika...pre toga su ga gnjavili kako slika nije u redu itd...I sonoc poziv osoba prica na engleskom i on je uspeo da im kaze kako slabo prica enlgleski da pozovu strica i navodno je razumeo da treba da se javi u ambasadu. Mnogo toga mi nije jasno,ni oko naseg slucaja a ni njegovog....ko tu koga zeza? Jer svaki put kontaktiran je i taj stric koji je deveru pomagao a nama nije bilo potrebe jer ja odlicno znam engleski mada nas niko jos nije zvao...
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:32
Milosdv's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
U pitanju je USAFIS agencija - americka i sve vezano za njega su kontaktirali i strica....sad ne znam sta da mislim? I sta uopste znaci to dobijanje cd-a? jel to si dobiju ili oni koji udju u uzi krug? znam da gnjavim,ali nama jesvima zelja da odemo tamo,bili smo vec u poseti rodjacima,odusevljeni smo a koliko vidim i dosta neupuceni u celu proceduru oko zelene karte pa bi mi bilo drago kad bi neko mao volje da mi objasni...hvala unapred
Vidi JA nemam pojma kako ide to preko agencija znam da se nešto odma plaća da bi vas oni iz agencije prijavili.

Totalna ludost LUTRIJA JE BESPLATNA! Koja ludnica kako ga je neko ošišao za 2000 soma ?????

Ako vas je stric prijavio preko te agencije i sada agencija MOŽDA zove vas da vas obavesti da ste dobili(MOŽDA).
Zovnite strica pa proverite, valjda su njemu ostavili neki kontakt, jesu vam slali neki email.
Sve u svemu proverite da li ste izvučeni iuopšte o čemu se radi.

Inače evo ovde možete da pročitate detaljna upustva kako se prijaviti http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2

ostalo ovde http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php

Pretražite malo forum.

Znači dever je dobio info od agencije??? A vi???

Last edited by Milosdv; 17.05.2012 at 22:38.
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:36
Član

Nepromenjeno

Mi smo dobili mejl od service@USAGCLS.com i tamo smo popunili prijavu
Reply With Quote
Staro 17.05.2012, 22:38
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Mi smo dobili mejl od service@USAGCLS.com i tamo smo popunili prijavu
Nije mi bas najjasniji ceo slucaj, ali taj mejl definitivno nije zvanican mejl US administracije. SVI njihovi mejlovi se zavrsavaju sa .gov
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja