Citat:
Prvobitno poslao korisnik MiCemoProbati
Ajde malo da ozivimo i ovu temu, odavno niko nista nije pisao o ovom gradu. Kakva je situacija trenutno, sa stanarinama, poslovima i slicno. Ako ikada budemo izvuceni jedina opcija za pocetak je Chicago, iz prostog razloga sto jedina rodbina sa one strane okeana je u Chicago-u.
E sad posto lutriju drzimo u tajnosti (nema potrebe talasasti i podizati prasinu dok se nesto konkretno i ne desi), nisam se nesto previse raspitivao kod rodbine o mogucnostima. A kad stigne izvlacenje i budemo izvuceni, samo im zakucamo na vrata, he he he  , pa nek vide sta ce sa nama
Intersuje me kakav je Elmhurst?
|
Sto se tice Elmhursta, mesto je ok, mada to zapravo i nije Cikago. Ne kazem to u negativnom kontekstu, tipa to je selo, nego jednostavno ne lice preterano. Radila sam jedno vreme posao koji me je odveo u svaki kutak Cikaga, a i svih okolnih mesta, pa mogu da zakljucim da mnoga ta okolna mesta su slicna po tome da su mirna, razlikuju se po godisnjem prihodu po stanovniku, pa ima bogatijih i manje bogatih mesta, uglavnom se zivi po kucama ( sto ne znaci da nema zgrada, ali opet iznajmljivanje moze da bude skuplje, da se vise proverava credit i tome slicno...), prodavnice uglavnom nisu blizu i nema sta posebno da se vidi i ne moze da se zivi bez kola. Svako to mesto ima mali svoj centar, koji je simpatican, moze da se proseta i to je otprilike to. Sa druge strane, sam Cikago se sastoji iz svima poznatog centra grada sa velikim zgradama, zatim ima tu ulica gde se odvija nocni zivot i nisu uopste puste ni danju, a ni nocu kao sto je opste poznato misljenje za Ameriku... Naravno, ima i manje lepih krajeva tj. ima ih dosta... Sto se tice sigurnosti, predgradja (opet mislim na pristojna predgradja) su uvek mirnija mesta za zivot, mada i Cikago ima sasvim lepih i mirnih mesta. A opet, nama su ukrali bicikl pre neki dan u sred bela dan u ''mirnom'' kraju... Mnoge osobe koje dodju u Cikago (makar oni koje je znam) stalno pricaju da jedva cekaju da se osamostale, pa da beze odatle. Mnogi se na kraju skuce i nadju pristojne poslove, pa nikad ne pobegnu... Sto se tice poslova, ne znam koja struka vas zanima, a onako generalno, neki posao uvek moze da se nadje. To je verovatno razlog zasto svi dodju u Cikago jer uvek postoji ta nada da ce lakse naci posao preko nasih ljudi. A mnogi se bas tu i predju...