ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Chicago, Illinois » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 06.08.2012, 22:51
MiCemoProbati MiCemoProbati je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2012
US lokacija: Chicago
YU lokacija: CG
Nepromenjeno

Ajde malo da ozivimo i ovu temu, odavno niko nista nije pisao o ovom gradu. Kakva je situacija trenutno, sa stanarinama, poslovima i slicno. Ako ikada budemo izvuceni jedina opcija za pocetak je Chicago, iz prostog razloga sto jedina rodbina sa one strane okeana je u Chicago-u.
E sad posto lutriju drzimo u tajnosti (nema potrebe talasasti i podizati prasinu dok se nesto konkretno i ne desi), nisam se nesto previse raspitivao kod rodbine o mogucnostima. A kad stigne izvlacenje i budemo izvuceni, samo im zakucamo na vrata, he he he , pa nek vide sta ce sa nama

Intersuje me kakav je Elmhurst?
Staro 08.08.2012, 05:15
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Elmhurst je suburd u DuPage county (najbogatiji okrug u Illinoisu), sto odmah znaci da su stanarine malo skuplje nego u samom Cikagu (tesko ista pristojno ispod $800).

Blizu je Oakbrook mall, bolnica je odlicna, kapiram da ni skolski distrikt nije los, ali sigurno nije bolji od onog u Naperville ili Wheaton-u
Staro 08.08.2012, 06:35
oj1702 oj1702 je offline
Član

Datum prijave: 30.07.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MiCemoProbati Prikaz poruke
Ajde malo da ozivimo i ovu temu, odavno niko nista nije pisao o ovom gradu. Kakva je situacija trenutno, sa stanarinama, poslovima i slicno. Ako ikada budemo izvuceni jedina opcija za pocetak je Chicago, iz prostog razloga sto jedina rodbina sa one strane okeana je u Chicago-u.
E sad posto lutriju drzimo u tajnosti (nema potrebe talasasti i podizati prasinu dok se nesto konkretno i ne desi), nisam se nesto previse raspitivao kod rodbine o mogucnostima. A kad stigne izvlacenje i budemo izvuceni, samo im zakucamo na vrata, he he he , pa nek vide sta ce sa nama

Intersuje me kakav je Elmhurst?
Sto se tice Elmhursta, mesto je ok, mada to zapravo i nije Cikago. Ne kazem to u negativnom kontekstu, tipa to je selo, nego jednostavno ne lice preterano. Radila sam jedno vreme posao koji me je odveo u svaki kutak Cikaga, a i svih okolnih mesta, pa mogu da zakljucim da mnoga ta okolna mesta su slicna po tome da su mirna, razlikuju se po godisnjem prihodu po stanovniku, pa ima bogatijih i manje bogatih mesta, uglavnom se zivi po kucama ( sto ne znaci da nema zgrada, ali opet iznajmljivanje moze da bude skuplje, da se vise proverava credit i tome slicno...), prodavnice uglavnom nisu blizu i nema sta posebno da se vidi i ne moze da se zivi bez kola. Svako to mesto ima mali svoj centar, koji je simpatican, moze da se proseta i to je otprilike to. Sa druge strane, sam Cikago se sastoji iz svima poznatog centra grada sa velikim zgradama, zatim ima tu ulica gde se odvija nocni zivot i nisu uopste puste ni danju, a ni nocu kao sto je opste poznato misljenje za Ameriku... Naravno, ima i manje lepih krajeva tj. ima ih dosta... Sto se tice sigurnosti, predgradja (opet mislim na pristojna predgradja) su uvek mirnija mesta za zivot, mada i Cikago ima sasvim lepih i mirnih mesta. A opet, nama su ukrali bicikl pre neki dan u sred bela dan u ''mirnom'' kraju... Mnoge osobe koje dodju u Cikago (makar oni koje je znam) stalno pricaju da jedva cekaju da se osamostale, pa da beze odatle. Mnogi se na kraju skuce i nadju pristojne poslove, pa nikad ne pobegnu... Sto se tice poslova, ne znam koja struka vas zanima, a onako generalno, neki posao uvek moze da se nadje. To je verovatno razlog zasto svi dodju u Cikago jer uvek postoji ta nada da ce lakse naci posao preko nasih ljudi. A mnogi se bas tu i predju...
Staro 08.08.2012, 13:44
Drug član

Nepromenjeno

Pa s obzirom da imamo bebicu, prevashodno je bitno da je miran kraj i da su skole ok. Mada sve pricamo hipoteticki, tj tek treba da se podnesu prijave, pa tek ako nas izvuku treba razmisljati o tome, ali eto unaprijed se malo raspitujemo.
Sto se posla tice, predpostavljam da vecina nasih koji odu, na pocetku trazi bilo kakav posao (osim onih koji odu vec na gotovo) pa tek onda odprilike priblizno struci. Tako da puno znaci ako se moze naci bilo kakav posao za pocetak
Staro 08.08.2012, 14:01
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Pa s obzirom da imamo bebicu, prevashodno je bitno da je miran kraj i da su skole ok. Mada sve pricamo hipoteticki, tj tek treba da se podnesu prijave, pa tek ako nas izvuku treba razmisljati o tome, ali eto unaprijed se malo raspitujemo.
Sto se posla tice, predpostavljam da vecina nasih koji odu, na pocetku trazi bilo kakav posao (osim onih koji odu vec na gotovo) pa tek onda odprilike priblizno struci. Tako da puno znaci ako se moze naci bilo kakav posao za pocetak
Samo polako, ako vas izvuku imacete dosta vremena da sve isplanirate. Ne kazem da se ne treba informisati, samo bez euforije
Staro 09.08.2012, 12:26
Drug član

Nepromenjeno

Pa niko nije rekao da ima euforije, samo sam pristalica toga da se sa svim treba na vrijeme upoznati, a kad se ako Bog da desi to da nas izvuku, onda vjerovatno tek euforija udari, pa tek onda vrijeme leti. Kad si sam puno je lakse, a kad treba i porodicu ubaciti u tu avanturu, onda je puno puno teze.
Staro 09.08.2012, 14:32
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Pa niko nije rekao da ima euforije, samo sam pristalica toga da se sa svim treba na vrijeme upoznati, a kad se ako Bog da desi to da nas izvuku, onda vjerovatno tek euforija udari, pa tek onda vrijeme leti. Kad si sam puno je lakse, a kad treba i porodicu ubaciti u tu avanturu, onda je puno puno teze.
I taman da vam beba poraste, beba i novo sve nije lako. Bolje kad bar zna da hoda.
Staro 09.08.2012, 16:39
oj1702 oj1702 je offline
Član

Datum prijave: 30.07.2012
Nepromenjeno

Citat:
Naravno da ne treba previse time da se bavite jer realno sanse nisu velike. Sa druge strane, nije na odmet i raspitati se na vreme. Mi smo dokumenta poslali za lutriju (tada su se jos slala), a nismo iskreno ni znali sta saljemo, nego je to moja mama procitala u novinama da postoji neka lutrija gde daju ljudima da zive u USA. Mi smo joj se smejali u kuci... Onda je ona isla narednih par meseci i jurila svakog koga se setila da zivi u Americi, cisto da sazna kakav je zivot. I par meseci kasnije, ogromna koverta u sanducetu iz Kentakija... I realno da nije te kontakte ostvarila za tih par meseci, mi ne bismo znali gde i kako da dodjemo...
Staro 28.08.2012, 11:54
Stevan Stevan je offline
Drug član

Datum prijave: 28.08.2012
Post Gcl

Pozdrav ljudi! Izvucen sam na lutriji za GC, a imam samo 21 god. pa bih mi trebala 'mala' pomoc. Odradio sam lekarski pregled i prikupio svu potrebnu dokumentaciju, zakazao intervju za 4. Septembar, pa bih zamolio nekoga kod zivi u Chicagu, ako bi mogao da mi posalje e-mail sa svojom adresom, cisto da formalno pokazem u ambasadi, da bih lakse mogao da pozelenim (da dobijem green card). Ajde ako neko moze neka mi posalje na e-mail: stevangnjatovic@yahoo.com

Hvala Vam unapred!
Staro 28.08.2012, 14:49
vesni vesni je offline
Član

Datum prijave: 19.04.2011
Smile

Blgis se tebi! Jel mogu ja da ti budem zena? Vencacemo se pre ambasade
Zatvorena tema

Pravila pisanja