![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Za Harleme se slažem, to je svojevrsna atrakcija ![]()
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
||||
|
||||
![]()
Naravno da i te kako postoji ali kod Amera ,kod mene taj duh nema .Nije to sad da ja ne postujem 25 dec nego jednostano nemam taj osecaj kao oni ovde nazalost.Bozic je njihov najveci praznik niko ne voli da radi tog dana,stuca se lova za taj dan na poklone i na svacemu ,ima puno snizenja ,ja se tu malo radujem jer mozes naci veoma povoljne stvari.
Da mi je za bozic bilo da odem u Srbiji pa kod mojih starih na peceno prase i ona bozicna odnosno badnje vece atmosfera sa slamom po podu i badnjakom u kube ,kube se usijalo a mi pijemo grejanu rakiju i jedemo bobove pihtije i kiseli kupus,tu je moj duh. Ovo ovde je iz moje perspektive sve biznis . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da je kao na filmu, ja bas i nemam neki osecaj... Meni je super sto tad uvek pokupim dosta sati prekovremenog jer za te njihove praznike svi gledaju da budu kuci i ne rade sto je za nas koji ne slavimo "katolicki" Bozic super ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ono sto meni nije jasno odakle pravo nekom ko dodje ovde kao neki imigrant pa se zaklinje "na vecnu vernost" i postovanje "American values" da oko Bozica protestuje oko Macy's jer ih vredja "Merry Christmas", to pobogu sad je protiv njihovih religijskih uverenja, pa sad treba da stoji "Happy Holidays". Ljudima je Bozic, njihova zemlja mogu da slave sta god hoce. Nisu zabranili drugima da slave svoje praznike, ja takav bezobrazluk ne razumem. Dodju ovde ljudi iz raznih drzava gde ne smeju da pisnu, onda ovde tuze i bune se. Amerikanci slave Uskrs i Bozic od hriscanskih praznika, slave Thanksgiving koji nije crkveni praznik. Pravoslavci imaju u svojim kalendarima milion crvenih slova i za svaki je obicaj da se ne radi i gosti. Jede se i pije po sahranama, dacama (sto je apsolutno paganstvo i nema veze sa crkvenim obicajima). I sta sad? Po cemu je ovo sto mi radimo "normalno" a Amerikanci su bezveze i uzasni? Cudan smo mi narod ![]() ![]() ![]() Cisto kao naznaka, nisam ni ateista a nisam ni vernik. Postujem osnovne hriscanske vrednosti koliko mogu, proslavljam i ne radim za oba Bozica i oba Uskrsa i porodicnu slavu, za sve ostale praznike radim. Moge stvari koje cujem da se rade u Srbiji su po meni licemerje (cist primer da su najvece lopovcine u prvom redu po crkvama). Tako da ono... ne smeta meni nista ![]() ![]() Last edited by Zana; 05.02.2013 at 17:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Svoje praznike treba slaviti i čuvati gdje god da si na zemaljskoj kugli, a tuđe poštovati!
|
|
||||
|
||||
![]()
Zasto na ovoj temi koja se tice odlaska u USA sa djecom uvijek moramo da skrenemo sa te teme?
Ajd ako vec pricamo o Bozicu i bozicnim praznicima, da kazem sto se tice djece njima je to super. Djeca u skoli vide od svoje raje kako svi dobiajaju poklone, pa naravno i oni hoce iste. ![]() U ovom periodu su djeca na raspustu, pa kite se jelke, kuce i sve to izgleda stvarno super. Ja sam ove zime znao bukvalno stati pored neke male ulicice i diviti se kako su ljudi ukrasili sve to. Naravno ima i dosta kica, ali uglavnom se ljudi potrude oko toga. Na TV-u se repriziraju po milioniti put filmovi i serije sa temom Bozica. Djeca imaju jako puno crtica. Ono sto se meni ne svidja: muzika u prodavnicama i oni stari ljudi koji stoje pred prodavnicama na zimi, masu zvoncicima i pozdravljaju ljude. Bas mi ih bude zao.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
I ja volim bozic ovde. Malko mi je bezveze kada vidim tako sve okiceno u CA, a napolju 25 stepeni, mada malko voznje i na planini si, a tamo ko u bajci :-) Iskreno mi ne smeta ta muzika, jer ja licno ne volim da idem u trzne centre i sl, tako da ne stigne da mi zasmeta, ali zato ljudima koji rade tamo verujem da je preko glave. Ono sto meni jedino smeta je sto sve nekako kratko traje, kod nas je ceo januar neki praznici...ovde to proleti krajem decembra i ajd cao....ostaje ti zima. Voleo bih kada bi i sprska i ruska pravoslavna crkva uvideli budalastinu oko julijanskog kalendara i uskladili da svi slavimo bozic u isto vreme, a ne ovako moj-tvoj bozic.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Što se tiče male dece i tržnih centara, nama oni dođu kao nekad korzo. Skoro svaki ima super igralište za decu, wc gde možeš lako promeniti pelene, neke prodavnice gde možeš kupiti npr. perecu ili nešto slično da dete jede. Ima mesta za šetanje koliko hoćeš. Mi često idemo u tržne centre, dete nam se šeta, odemo na igralište, kupim kafu za poneti i najčešće neku igračku ako se baš za neku zakači. A sa malim detetom, nema baš nekog razgledanja osim ako nije u kolicima (ovde u velikim gradovima deca budu mnogo duže u kolicima jer je roditeljima lakše da tako idu kroz gužve). Klikni za slike .A druga pogodnost tržnih centrova je što je uvek klimatizovano tako da i u zimu i u leto kad udari zvezda unutra je lepo. I bar u ovim u kojima sam ja bila uvek ima živih ljudi za razliku od ulica koje im nisu baš za šetnju toliko i često je veoma pusto. A odeš u tržni centar vrvi kao u košnici. Još ceo miriše, piči muzika, sve bude u bojama tog trenutnog praznika koji je u kalendaru tako da je veselije nego na ulici definitivno.
Evo slika nasumičnih igrališta u tržnim centrovima da vidite o čemu pričam: klikni ![]() ![]() Tako da sve u zavisnosti od uzrasta, različite stvari su i ljudima sa decom ovde zanimljive. Nama su trenutno bitna igrališta, kad god imam slobodan dan ili za vikend mi odemo na neko, dete se izigra i milina. Last edited by vuxanne; 06.02.2013 at 07:02. |
![]() |
Tags |
bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razlozi (naši), za odlazak u USA | curlika | Vaša strana | 309 | 04.02.2023 22:27 |
Turistički odlazak u Ameriku i Kanadu | Ivan_66 | Ne-imigrantske vize | 15 | 22.08.2015 22:10 |
Odlazak u USA bez igde ikoga | nelson | Vodič za emigrante | 131 | 31.10.2013 00:15 |
Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? | wingreen | Lokacije u USA | 104 | 19.12.2012 21:25 |
Odlazak sa porodicom | MinkaMilos | Stare teme | 15 | 18.09.2010 14:00 |
![]() |