ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.01.2013, 17:46
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Vecina ljudi koji redovno i ozbiljno prate forum pa i ovu temu (a valjda je takvih najvise) su odlucili da zele otici. Mislim da ljudi uglavnom razmisljaju o tome sa kojim novcem otici, i to je pravo pitanje, kako do novca za odlazak i pocetak u USA?! Tudja iskustva, greske, promasaje i ovo sto pisete sve mi to vidimo i razumemo, i mozemo o tome u nedogled ali dzaba je to sve nama kad nema dobitka i vize u dzepu. Godine prolaze a promene nema.
Reply With Quote
Staro 05.03.2013, 12:24
Markoo Markoo je offline
Proteran

Datum prijave: 26.08.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik detox Prikaz poruke
Pozdrav,
Ja koliko sam citao po forumu razna iskustva, ja sve manje zelim da idem u ameriku. Jer svi pisu da je zajebano za posao, da ga neces tako lako naci, itd... ili ljudi samo strase nas koji planiramo doci haahaha
jel to stvarno tako tesko, a malo se njih vrate iz USA. pa necu otici i ganjati posao 6 mj ili vise i na kraju se morati vratiti kuci jer sam ostao bez para i usteđevine
Ako si resi idi,ne slusaj price,to su sve sujetni ljudi sto pricaju da je tesko,itd....Ne znam gde je danas lako?Pitaj ih sto se ne vrate,ako im je toliko tesko.Ako kod nas nije tesko,ne znam gde je,zato put pod noge i srecno.....
Reply With Quote
Staro 06.03.2013, 00:09
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Markoo Prikaz poruke
Ako si resi idi,ne slusaj price,to su sve sujetni ljudi sto pricaju da je tesko,itd....Ne znam gde je danas lako?Pitaj ih sto se ne vrate,ako im je toliko tesko.Ako kod nas nije tesko,ne znam gde je,zato put pod noge i srecno.....
Marko je u pravu, svi mi smo stisnuli i otisli, niko ne kaze da je bajno, ali moze se naci posao (ja sam nasla stalni, sa beneficijama za 4 mjeseca aktivnog trazenja). Ja samo kazem da gore od Bosne ne moze biti: slomis se radeci (na crno, ugovor o djelu) a plata ni 300 KM ($200), ljudi mi ovdje ne vjeruju kad im kazem da mi bivsa sefica ima platu od 500 KM, a da je zadnja plata joj bila iz jula 2012 godine!

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 06.03.2013, 00:47
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Vecina ljudi koji redovno i ozbiljno prate forum pa i ovu temu (a valjda je takvih najvise) su odlucili da zele otici. Mislim da ljudi uglavnom razmisljaju o tome sa kojim novcem otici, i to je pravo pitanje, kako do novca za odlazak i pocetak u USA?! Tudja iskustva, greske, promasaje i ovo sto pisete sve mi to vidimo i razumemo, i mozemo o tome u nedogled ali dzaba je to sve nama kad nema dobitka i vize u dzepu. Godine prolaze a promene nema.
Kes kredit kod bilo koje banke :-) Mi smo nase novce skoro sve vratili koje smo "ulozili" jos 2 meseca i to je to.
Reply With Quote
Staro 06.03.2013, 02:14
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
Kes kredit kod bilo koje banke :-) Mi smo nase novce skoro sve vratili koje smo "ulozili" jos 2 meseca i to je to.
To je super varijanta ako imas srece da ti ga banka odobri

Dok sam bio u Srbiji banka nije htela da mi odobri ni obicne cekove, a kamoli kreditnu karticu jer sam u Telenoru radio na odredjeno (Telenor ima dve agencije - Trenkwalder i Multiman i setaju te tamo vamo svake godine) i banka me nije tretirala ni 3%

Ali ako imas nekog u banci i uspes da dobijes cash kredit, to je najbolja fora
Reply With Quote
Staro 06.03.2013, 10:17
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

A kako uplaćujete rate? Mislim, možda je i glupo pitanje, ali kada su naši rodjaci iz Kanade pokušali da uplate neke pare na naše račune, nisu uspeli, već su morali da nam šalju preko Wester Uniona. Pretpostavljam da je isti problem i kada treba da se uplati rata za kredit - lupam, možda nije.

Drugo me brine kako ću to da vraćam, da li ću moći da dovoljno odvojim uz obaveze koje ću tamo imati da izmirim i obaveze koje sam ostavila u Srbiji? Moj suprug radi u banci i imao je nekliko klijenata koji su uzeli keš kredite, otišli, vraćali u početku a onda prestali - u toj situaciji nikako ne bih želela da se nadjem.
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 06.03.2013, 10:34
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
A kako uplaćujete rate? Mislim, možda je i glupo pitanje, ali kada su naši rodjaci iz Kanade pokušali da uplate neke pare na naše račune, nisu uspeli, već su morali da nam šalju preko Wester Uniona. Pretpostavljam da je isti problem i kada treba da se uplati rata za kredit - lupam, možda nije.

Drugo me brine kako ću to da vraćam, da li ću moći da dovoljno odvojim uz obaveze koje ću tamo imati da izmirim i obaveze koje sam ostavila u Srbiji? Moj suprug radi u banci i imao je nekliko klijenata koji su uzeli keš kredite, otišli, vraćali u početku a onda prestali - u toj situaciji nikako ne bih želela da se nadjem.
Moze da se uplati iz inostranstva na devizni racun u Srbiji bez problema. Lepo se uplate $$ a onda neko ode u banku podigne $$ i promeni u Eure (u menjacnici naravno).

Ratu placas od plate u US. Svakako odlazak bez ZNACAJNE kolicine novca u US nije bas pametno odraditi ako se nema drugog resenja kes kredit je odlicna stvar.

Last edited by vrhunski; 06.03.2013 at 10:40.
Reply With Quote
Staro 07.03.2013, 16:26
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Mi smo uzeli onaj Dinkicev kredit od 300.000 din. sa prvom godinom grejs perioda, samo placas kamatu, a onda druge dve otplacujes. Novac smo poslali po prijatelju (dolare), pa su nam roditelji promenili u dinare i uplatili na racun. Prvo smo, pred polazak, tako odradili pricu da nam poslednje plate legnu na racun (uzeli godisnje odmore u celosti pred sam polazak, pa je i to "uslo u staz"), to je bilo dovoljno da pokrije celu prvu "grejs" godinu i par prvih rata. Za to vreme smo "stali na noge", pa smo mogli da posaljemo najveci deo po vec pomenutom prijatelju. Sada nam se blizi kraj otplate, ostale su samo jos 4 poslednje rate (maj - avgust), i to cemo da posaljemo u kesu, a u avgustu idemo za Beograd, pa cu taman da zatvorim taj racun, da vise ne placam ni odrzavanje, jer ionako nema nikakvih prihoda na njemu, pa bi se samo gomilao minus.
100% podrzavam prethodni post - odlazak bez ZNACAJNE kolicine novca nije pametan potez.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 07.03.2013, 17:40
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Koji su uslovi za takav kes kredit? Da li se mora biti zaposlen na budzetu i imati plata minimalno 500 evra?
Ne verujem da svaki dobitnik iz Srbije moze izvesti taj scenario s obzirom na vrstu trenutnog zaposlenja i visinu plate u Srbiji.
Reply With Quote
Staro 07.03.2013, 20:46
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Mijane, zavisi od toga da li si na neodredjeno ili na ugovoru i da li imas kreditnog staza u toj banci, zatim da li tvoja firma posluje preko te banke... ima gomilu uslova koji stvaraju tvoju stvarnu kreditnu mogucnost i koja se poprilicno razlikuje od onih koje mozes da procitas na sajtovima banaka ili da gledas na reklamama. Posebno su fleksibilne manje banke po tim pitanjima
Odgovori

Pravila pisanja