![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Vecina ljudi koji redovno i ozbiljno prate forum pa i ovu temu (a valjda je takvih najvise) su odlucili da zele otici. Mislim da ljudi uglavnom razmisljaju o tome sa kojim novcem otici, i to je pravo pitanje, kako do novca za odlazak i pocetak u USA?! Tudja iskustva, greske, promasaje i ovo sto pisete sve mi to vidimo i razumemo, i mozemo o tome u nedogled ali dzaba je to sve nama kad nema dobitka i vize u dzepu. Godine prolaze a promene nema.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Marko je u pravu, svi mi smo stisnuli i otisli, niko ne kaze da je bajno, ali moze se naci posao (ja sam nasla stalni, sa beneficijama za 4 mjeseca aktivnog trazenja). Ja samo kazem da gore od Bosne ne moze biti: slomis se radeci (na crno, ugovor o djelu) a plata ni 300 KM ($200), ljudi mi ovdje ne vjeruju kad im kazem da mi bivsa sefica ima platu od 500 KM, a da je zadnja plata joj bila iz jula 2012 godine!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Dok sam bio u Srbiji banka nije htela da mi odobri ni obicne cekove, a kamoli kreditnu karticu jer sam u Telenoru radio na odredjeno (Telenor ima dve agencije - Trenkwalder i Multiman i setaju te tamo vamo svake godine) i banka me nije tretirala ni 3% ![]() Ali ako imas nekog u banci i uspes da dobijes cash kredit, to je najbolja fora |
|
||||
|
||||
![]()
A kako uplaćujete rate? Mislim, možda je i glupo pitanje, ali kada su naši rodjaci iz Kanade pokušali da uplate neke pare na naše račune, nisu uspeli, već su morali da nam šalju preko Wester Uniona. Pretpostavljam da je isti problem i kada treba da se uplati rata za kredit - lupam, možda nije.
Drugo me brine kako ću to da vraćam, da li ću moći da dovoljno odvojim uz obaveze koje ću tamo imati da izmirim i obaveze koje sam ostavila u Srbiji? Moj suprug radi u banci i imao je nekliko klijenata koji su uzeli keš kredite, otišli, vraćali u početku a onda prestali - u toj situaciji nikako ne bih želela da se nadjem.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ratu placas od plate u US. Svakako odlazak bez ZNACAJNE kolicine novca u US nije bas pametno odraditi ako se nema drugog resenja kes kredit je odlicna stvar. Last edited by vrhunski; 06.03.2013 at 10:40. |
|
||||
|
||||
![]()
Mi smo uzeli onaj Dinkicev kredit od 300.000 din. sa prvom godinom grejs perioda, samo placas kamatu, a onda druge dve otplacujes. Novac smo poslali po prijatelju (dolare), pa su nam roditelji promenili u dinare i uplatili na racun. Prvo smo, pred polazak, tako odradili pricu da nam poslednje plate legnu na racun (uzeli godisnje odmore u celosti pred sam polazak, pa je i to "uslo u staz"), to je bilo dovoljno da pokrije celu prvu "grejs" godinu i par prvih rata. Za to vreme smo "stali na noge", pa smo mogli da posaljemo najveci deo po vec pomenutom prijatelju. Sada nam se blizi kraj otplate, ostale su samo jos 4 poslednje rate (maj - avgust), i to cemo da posaljemo u kesu, a u avgustu idemo za Beograd, pa cu taman da zatvorim taj racun, da vise ne placam ni odrzavanje, jer ionako nema nikakvih prihoda na njemu, pa bi se samo gomilao minus.
100% podrzavam prethodni post - odlazak bez ZNACAJNE kolicine novca nije pametan potez.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
Koji su uslovi za takav kes kredit? Da li se mora biti zaposlen na budzetu i imati plata minimalno 500 evra?
Ne verujem da svaki dobitnik iz Srbije moze izvesti taj scenario s obzirom na vrstu trenutnog zaposlenja i visinu plate u Srbiji. |
|
||||
|
||||
![]()
Mijane, zavisi od toga da li si na neodredjeno ili na ugovoru i da li imas kreditnog staza u toj banci, zatim da li tvoja firma posluje preko te banke... ima gomilu uslova koji stvaraju tvoju stvarnu kreditnu mogucnost i koja se poprilicno razlikuje od onih koje mozes da procitas na sajtovima banaka ili da gledas na reklamama. Posebno su fleksibilne manje banke po tim pitanjima
![]()
|
![]() |