ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - 2014 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 01.10.2013, 15:18
The Goddess The Goddess je offline
Član

Datum prijave: 07.05.2013
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Ljudi, kako je proslo intervju? Cekamo vashe novoste.
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 07:22
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ctpubop Prikaz poruke
Ah, napokon smo online! Imamo intervju prekosutra a bas mi je trebalo da iscitam predhodna iskustva! Ovako smo se spremali "na slepo" sto se ono kaze
Dakle, danas je intervju
Sretno i čekamo info iz prve ruke...

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 07:23
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makovi Prikaz poruke
Mi smo zakazani za 1.10. u Zagrebu. Međutim, odgodili bismo za kraj 11. mjeseca. Zvali smo ambasadu više puta jer je za odgodu trebalo čekati da stignu dokumenti iz Kentuckyja. Sad kada su stigli i fizički i digitalno, službenica u ambasadi kaže da je ove godine drugačiji sistem za cijeli svijet i da će tek 1.10. biti moguće ući u bazu podataka. Mene je malo panika jer imamo zakazano 1.10. novi datum mi ne mogu dati, a službenica me uvjerava da interview može biti nebitno kada, čak i sljedece godine, jer da se nije dogodilo da ponestane viza. Kada ste mijenjali datum, vi iskusniji, jeste li dobivali kakvu službenu potvrdu o novom datumu?
Kako stoje stvari, jeste li uspjeli odgoditi intervju?

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 07:50
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

'ajde Bojane, samo tebe cekamo da se javis!
Da vidimo kako je bilo, nadam se da nije bilo nekih problema...

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 09:50
bojanso bojanso je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2013
YU lokacija: Sombor
Nepromenjeno

...probudih se ispod stola, ooooootrovan od alkohola
Dobro jutro forume, odobrena mi je viza - danas popodne podizem pasos!
Odradio sam ledolomacki posao tako da za sve one koji plove ovim vodama mogu reci da je ponajvise intervju samo formalnost. Ja sam imao nekih peripetija ali evo cim napravim kaficu krecem sa tipkanjem detalja i koga sta interesuje slobodno neka pita!
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 09:53
Inside@22's Avatar
Inside@22 Inside@22 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.08.2008
YU lokacija: 45.81619 N,15.973574 E
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojanso Prikaz poruke
Odradio sam ledolomacki posao tako da za sve one koji plove ovim vodama mogu reci da je ponajvise intervju samo formalnost. Ja sam imao nekih peripetija ali evo cim napravim kaficu krecem sa tipkanjem detalja i koga sta interesuje slobodno neka pita!
wooooooohooooooo!!!!
bravo!!! čestitam od srca!!!
puno sreće preko močvare...
živijo!!!
7.10.2014 - I'm leaving on a jet plane, I don't know when I'll be back again
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 10:21
robo's Avatar
robo robo je offline
Drug član

US lokacija: Camp Hill, PA, USA
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Čestitke i od mene

............................
01.05.2013 oko 20:00 umalo srcani.
07.05.2013 Poslana koverta u kentucky.
15.05.2013 Stigla koverta u kentucky.
24.09.2013 Obavljen ljekarski
04.10.2013 Intervju vize odobrene
11.10.2013 Podigli vizirane pasose
03.11.2013 Arrived in the USA
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 10:26
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Tooooo
Ako se po jutru dan poznaje, svi cemo biti otrovani od alkohola

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 10:51
RBSMC RBSMC je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad/Zrenjanin
Nepromenjeno

Jeeeee!!! Krenulo je!
Čestitke i od mene. Jedva čekam detalje.
Inače trenutno se kolegi forumašu ctpubop-u znoje dlanovi. Čekamo i njihovo iskustvo.
15.05.2013. Stigla koverta u KCC
07.04.2014. Obavljen lekarski pregled
16.04.2014. Intervju uspešno obavljen
04.05.2014. Departure day
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 11:01
bojanso bojanso je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2013
YU lokacija: Sombor
Nepromenjeno

E evo sada malo detaljnije price...
Kao prvo jos sam u BG-u jer danas tek posle 15h podizem pasos pa iz tog razloga mi je otezan pristup racunaru, tek sam sada ulovio jedan i zato nisam bio u mogucnosti da pisem ranije na forum.
Intervju, kao sto vec znate mi je bio zakazan za 8:30. "Malkice" sam poranio iz predostroznosti tako da sam tamo bio vec u 7:30. Kisica rominja, nigde nikoga, na Dedinju slabo kafica i prodavnica pa sam ubio vreme sa nekom setnjom u prazno. Oko 8 su se vec poceli okupljati ljudi i cekala se prozivka. Nesto sitno pre pola 9 je izasao "prozivac" i ljudi su krenuli ulaziti. Bila je jos jedna cura koja je lutrijski dobila green card, ona je pre mene prozvana i ozbiljno se nameracila da mi tim ulaskom pre mene otme titulu ledolomca
Od tog trenutka krece moja prva muka jer svi su usli a ja ostao k'o napusteno celjade sam pred ambasadom - nije me bilo na spisku. Jos mi je covek striktno rekao da ne moze nikako da me pusti unutra. Pokazao sam mu onda onaj papir sa bar codom i zakazanim intervjuom pa je sa tim i pasosem otisao do konzula. Posle 5min agonije se vraca sa vestima da mogu da udjem, to je bilo vec olaksanje
Kad se ulazi prvo se standardno prolazi kroz kontrolu, skidanje sata, kaisa i ostavljanje stvari i potom sam sa papirima nastavio dole kroz dvoriste i usao u drugu prostoriju gde su sa leve strane bili ljudi za useljenicke vize a sa desne ovi za neuseljenicke. Dobio sam broj, prepoznao me strazar posto sam ne tako davno vec bio tamo pa sam cakulao malo sa njim jer je on uvek raspolozen i ponekad mi deluje da ima i drugo zanimanje u ambasadi a to je opustanje atmosfere Ubrzo sam prozvan na salter 9 mislim, ostavio sam samo pasos i vratio se na cekanje. Onda sam vreme ubijao gledajuci CNN i situaciju oko "shut down-a" i posle nekih 15tak minuta sam prozvan na salter 3 mislim da ostavim dokumenta. Covek je krenuo da prica na srpskom, prvo me je to malo zbunilo a jos vise sa ljubaznim izvinjavanjem posto je ocigledno bila njegova greska sto nisam bio na onom prozivajucem spisku. Covek mi se uljudno izvinuo na 3 nacina i kad sam mu dao "oprost grehova" onda mu se pridruzila mislim neka koleginica koju je on treba da obuci i ta obuka je isla pred mojim ocima. Otvorio je kovertu sa pregledima i predamnom joj objasnjavao tamo neke kvacice, ako je prva stavka sa kukicom da je onda i sve ostalo najverovatnije ok. Zatim je krenuo sa daljom procedurom, uzeo mi je ostala dokumenta. Diplomu - original i overenu fotokopiju imajte obavezno, izvod iz MKR, sud, policija i uzeo mi je izjavu sto mi je sestra poslala i potpisala kojom kazuje da ce mi pomoci oko svega tamo preko. Nalog bankovnog racuna sa stanjem nije uzeo kao ni potvrdu sluzenja civilnog vojnog roka. Dve slike je uzeo i to na moje pitanje da li su potrebne ali ih je ubrzo i vratio rekavsi da su mi one koje sam poslao u Kentaki bolje. Pitao me je da li sam vec bio u USA, potvrdno odgovorivsi na to mi je usledilo i drugo pitanje kako mi je bilo tamo, odgovorivsi i na to mi je usledila njegova konstatacija da cu eto sada moci za stalno da ostanem tamo i to mi je izmamilo osmeh To je bio kraj tog dela price!
Vratio sam se na cekanje opet i ubrzo je usledilo placanje od 330$ na salteru broj 1. Moze da se plati u dolarima, dinarima i karticom. Ja sam dao tacno 330$ i zavrsio tu pricu!
Opet sledi cekanje i prozivanje na salter broj 5 i tu krece pravi intervju
Docekao me konzularni radnik sa sve nekim americkim amblemom na kravati. I odmah je presao na stvar...pitao me je da li sam vec bio u Americi i da li su odbijenice usledile pre tog odlaska. Ja sam ga ispravio i rekao da su sve odbijenice bile posle mog boravka u USA. Pitao me je i zasto sam odbijen. Tu se on nesto zbunio, videlo mu se to po licu i nastavio je da ceprka nesto po racunaru. Posto sam 3 puta vec odbijen pretpostavljam da mu je monitor explodirao od mojih silnih odbijenica i tu se bacio u zestoki rebus
E tu sam jos i ja dodatno zakomplikovao posto sam mu rekao da sam u medjuvremenu napravio novu licnu kartu i sa tim saznanjem covek je bio u knock down-u
Uzeo mi je novu licnu kartu i pitao me da li cu se ljutiti ako me ostavi samog na salteru posto on mora do koleginice. Vraca se on sa koleginicom posle par minuta dok ja hvatam zjale i kampujem na salteru i ono sto mi se nije svidelo vidim da je licna karta spojena spajalicom za pasos, znam da mi licnu kartu mora vratiti a ako mi vrati i pasos to znaci i dovidjente za vizu i pogled mi je bio fokusiran samo sta ce sa tim da odradi. On i koleginica nesto ceprkaju na racunaru i resavaju neki ocigledan rebus, prikljucuje im se i neki vickasti afroamerikanac i imam pred sobom troclanu komisiju koja nesto duma. Posle par minuta pita me zena da li imam dvojno drzavljanstvo, ja reko da i to je verovatno bilo resenje rebusa i to je unosilo neku zabunu. Ja reko da sam to uredno i popunio i napisao na onim formularima sto sam poslao u Kentaki. Mom prvobitnom konzulu se tu vratila prvobitna boja i nestalo crvenilo koje mu je usledilo od rebusa. Izvinuo se sto se pogubio i dao mi da potpisem onaj formular sto smo slali za Kentaki. Rekao mi je da podignem desnu ruku i da se zakunem da cu govoriti samo istinu. Jos me je pitao gde cu da idem, kod koga cu da budem, sta mi sestra radi tamo, kad cu da diplomiram - insistirao je na tacnom datumu ne znam zasto ali posto en znam tacan datum nisam mu ni rekao vec sam mu rekao da cu diplomirati otprilike za neke 2 nedelje.
Posle toga je uzeo onaj pasos sa licnom kartom, zivot je u tom trenutku isao u slow motion-u za mene, podize on i pasos i licnu kartu i reko nece valjda i pasos da mi vrati i onda sledi skidane licne karte sa pasosa i njeno vracanje, uz saopstenje da mi je viza odobrena i da dodjem danas u 15h da je pokupim i dao mi je i racun da sam platio viziranje ali to me je manje vec interesovalo
Eto to je ta prica, idem sada jos da prolutam po BG-u i do ambasade, kasno uvece sam kuci pa se mozda jos javim da vam odgovorim na pitanja ako vas jos nesto bude interesovalo i ao se setim jos necega sto sam zaboravio!
Ako zanemarim te neke njihove greske koje ipak koriguju mislim da nista ne moze da upropasti lupanje vize u pasos!
Srecno svima kojima ovaj posao tek predstoji!

P.S. Cura koja je isto izvucena preko lutrije i koja je usla pre mene nije ponela original diplomu pa su joj tu malo napravili problem a samim tim sam je ja opet pretekao i tako zadrzao titulu LEDOLOMCA za ovu sezonu u Srbiji Nadam se da cu tu curu sresti u 15h u ambasadi i da je i njoj na kraju sve ok ispalo!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja