![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
@ASSI
Pretpostavljam da je neki IT u pitanju cim je prica da je dobro i sa manjom platom od predstavljene ![]() Svi ljudi sa kojima sam pricao i neke price iz druge ruke su jasne. Najvece plate se ne dobijaju za 40h/week uglavnom je uracunato tu i prekovremeno koje se uglavnom dobija kao TOIL ili vreme nazad sat za sat. Ko ima srece da naplati prekovremeno taj moze izuzetne pare da zaradi ali cesto je onda slucaj da poslodavac kad vec placa ima osecaj i pravo da vas cereci kad god mu treba posto vec placa i to masno. |
|
||||
|
||||
![]()
Slazem se sa ovim sto vuxanne kaze, da treba dobro obratiti paznju na to gdje i sta. Gledajuci svoj primjer na ovom linku sto je assi stavio, ogromno je variranje plate, u zavisnosti gdje se nalazite.
Npr. u dijelovima USA gdje je velika potraznja za mojom strukom, velika je i ponuda (barem pretpostavljam), manje je placeno, i to drasticno, u odnosu na dijelove gdje je potraznja manja, gdje je veoma dobra plata. Sto mi je i logicno. Samo kod nas ovdje (gledajuci svoj primjer), sasvim svejedno je gdje covjek da radi, isto se placa. ![]() Odoh sada sa postom definitivno off!!! Nadam se da mi nece moderatori zamjeriti.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tačno tako! Ja sam za to da se proba ukoliko se dobije šansa! Balkan nas uvek čeka! ![]() Ja lično sam spremna da dam maksimum od sebe, kao što dajem i sada ovde, pa čak i više, i negde sam duboko ubedjena da se veliki rad i trud moraju videti i nekako pokazati pre ili kasnije.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@taji, hvala na podrsci!
![]() kako je divno dobijati slobodne dane za prekovremeno! to se ovde podrazumeva i sve ide, sto bi se reko, u rok sluzbe! ![]() ja bi sada imala brdo slobodnih dana, a nemam ni godisnji ko svet.. ali sta da se radi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Kako је иста цена сатнице? Зар није сатница 50% већа за прековремене сате? Не знам како је тамо, али ја сам увек имао 50% већу сатницу за прековремене сате, а имао сам их 16-30 сати сваке недеље... прековремено, на старом послу...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.dol.gov/whd/overtime_pay.htm Firma u kojoj ja radim placa 50% vise po satnici za prekovremeni samo za privremene radnike, na ugovor (non-exempt)...oni imaju posve drugaciji tretman upisivanja vremena u sihterice, prava na placene praznike, slobodnih dana nego "exempt" radnici....Ovdje gdje ja radim ja sam pod exempt I to je to, satnica ista za prekovemeni kao I za redovni rad...cak I nocna se ne placa vise. Radim trenutno u veoma neobicnoj smjeni od 2AM do 11AM I cak ni ta prva 4 sata rada ne placaju se kao nocni rad - nije firma duzna po zakonu da plati ako nece to da uradi samoinicijativno...da mi je znati koja hoce.... http://www.dol.gov/dol/topic/workhours/nightwork.htm |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evo bas sam sad izracunala, nakon svih dazbina, meni ostaje 63 % od bruto plate kesha (uplatu za vrtic mi skidaju od plate i jos nesto za felxible dependent care account tako da ako to ne bi racunala bilo bi vise). |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Diretkan let za Ameriku iz Srbije | Mitkoni | Vaša strana | 12 | 14.03.2016 11:13 |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Pronalazenje posla iz Srbije u USA | Aristotel | Vaša strana | 23 | 11.08.2013 22:09 |
Profesionalni vojnik Vojske Srbije | NinaLjuba | Stare teme | 17 | 21.09.2011 19:30 |
Prebacivanje novca iz Srbije za USA | dmi | Vaša strana | 2 | 17.11.2009 14:28 |
![]() |