![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bas sam to htela da kazem. Ko ima slobodne dane taj nesto to i oseti. Ko radi na tim najcescim zanimanjima, slobodan dan je samo 25. decembar. I nema tu nekog posebnog ludila. Masa ovih sa minimalnim a boga mi i srednjim primanjima na odmor nikad nije ni otisla. Skupe se kuci i to je to.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
нисмо сви информатичари па да можемо да бирамо послове, да се отимају од нас... али, хајде, да не мрачим...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ja im kapu skidam (informaticarima), isto kao I doktorima, zubarima, advokatima....neka imaju da ne znaju sta ce sa tim I neka se svima diplome dobro unovce...kad vec kod nas nisu to mogli... Slucajno sam upoznala mladji bracni par (srednje 30-e), oboje ljekari...ubijaju godisnje pola miliona dolara zajedno na godinu, plus prekovremeni, nocne, bonusi....svaka im cast.....a zive u veoma malom mjestu u Nebraski (stanje od prije 3 godine kad su tu poceli da rade sa par godina iskustva. Ona je u medjuvremenu postala director odjeljenja)...Taj zanat je svuda u USA dobro placen..... Mi "ostalih struka" mozemo da se doskolujemo, opet neki certifikat I tako se malo probijemo do boljih radnih mjesta.... Last edited by Taji; 27.12.2013 at 01:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja mislim sto je vise fensi posao da se radi jos i vise. Evo licni primer, 4 ujutru, ja nesto zavrsih i odoh u krpe. Radim daleko vise od 40 h nedeljno. A ne placaju me po satu. Vec je kompleksna priroda posla, ne moze da se sve stigne za tih 40h.
|
|
||||
|
||||
![]()
Za mene je normalno radno vreme od cca 10 radnih sati dnevno. To je ono skroz ok, nema puno posla, imam vremena koliko hocu (mimo tih 10 sati) I tako.. Vikende, praznike I sl. slabo poznajem da su neradni..
Jedva cekam NG da se naspavam.. Nadam se da me niko nece zvati ta dva dana. Ali za sada je to jos uvek u domenu nade.. Ako se desi da negde otputujem uvek blackberry, uvek lap top I sl.. Moram biti tu ako zatreba, a cesto zatreba.. Ne znam za drugo.. Nisam valjda imala srecu ili priliku da radim drugacije.. A realno nisam sigurna ni da je to sreca zaposliti se u javnom preduzecu I nista ne raditi I nista ne znati. Ja smatram da je moje znanje I iskustvo ipak nesto sto vredi I nesto sto imam. A zivim u Srbiji... Nesto mislim, Amerika je ipak perspektivnija od Srbije, ne u smislu manjeg rada vec neke buducnosti uopste. Kod nas je sve manje mesta na kojima moze da se radi.. Sve je manje posla, sve veca nezaposlenost itd, isl.
|
||||
|
||||
![]()
Primetila sam da je tema "Zelena karta preko posla" zatvorena, sto znaci da smo ostali uskraceni za nastavak Vuxanne puta ka zelenoj karti. @Vuxanne - ja bih te zamolila da otvoris novu temu sa nastavkom ili jos bolje da moderator otkljuca staru temu.
I uopste otkud to zakljucavanje???? Zar nije bilo bolje izmestiti sve one nepotrebne komentare clanova koji znaju kako "srediti zelenu kartu od kuce" - ali nece da kazu??!?!? Vuxanne je podelila svoje iskustvo, koje ce sigurno znaciti mnogim buducim imigrantima koji u USA dolaze preko posla a onda neko troluje potpuno bez veze i puf tema zakljucana. Mene stvarno interesuje sta ce se desiti i bicu vrlo zahvalna ako Vuxanne nastavi da pise.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Elem, ko bude bio u toj situaciji, ako mu sta zatreba nek mi napise privatnu poruku pa cu objasniti. Ako budem jos ovde. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Odslužen vojni/civilni vojni rok i popunjavanje stavke "Previous Military Service" | Milosdv | Uputstva za dobitnike | 39 | 18.10.2017 20:00 |
Koju zemlju staviti u pitanju "Country Where You Live" ako sam na H-1B vizi u USA ? | rikelme | Stare teme | 2 | 16.10.2010 22:10 |
Depozit...tj "pare na sunce, pa cemo onda da pricamo" | dreamerns | Vaša strana | 54 | 29.03.2009 00:37 |
Polja "In care off" i "District/County/Province/State" | Marko | Stare teme | 1 | 02.12.2005 00:05 |
![]() |