ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.01.2014, 00:48
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Primetila sam da je tema "Zelena karta preko posla" zatvorena, sto znaci da smo ostali uskraceni za nastavak Vuxanne puta ka zelenoj karti. @Vuxanne - ja bih te zamolila da otvoris novu temu sa nastavkom ili jos bolje da moderator otkljuca staru temu.

I uopste otkud to zakljucavanje???? Zar nije bilo bolje izmestiti sve one nepotrebne komentare clanova koji znaju kako "srediti zelenu kartu od kuce" - ali nece da kazu??!?!? Vuxanne je podelila svoje iskustvo, koje ce sigurno znaciti mnogim buducim imigrantima koji u USA dolaze preko posla a onda neko troluje potpuno bez veze i puf tema zakljucana.

Mene stvarno interesuje sta ce se desiti i bicu vrlo zahvalna ako Vuxanne nastavi da pise.
Ne znam sta da ti kazem. Iz najbolje namere sam otvorila tu temu cisto ako neko bude u mojoj situaciji u buducnosti, jer ja trenutno nemam ovde na forumu nikakve informacije o ovome u cemu sam ja. Pa reko, mozda se nekom nadje, da ne luta. Znam ja dosta kolega ovde svi idemo kroz isti proces tako da nadjem ja informacije, meni licno nije problem. Ko je na ovakvom poslu zna kako to ide.

Elem, ko bude bio u toj situaciji, ako mu sta zatreba nek mi napise privatnu poruku pa cu objasniti. Ako budem jos ovde.
Reply With Quote
Staro 09.01.2014, 01:33
snowflake snowflake je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.02.2012
US lokacija: Raleigh, NC
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Vuxanne-a je opisala svoj put iz koga neko drugi moze da vidi sta ga ceka ako krene istim.

Covek se javio i izneo misljenje da je imala i boljih resenja - sasvim ok stav.

Ja sam ga jednostavno pitao sta je trebala da uradi drugacije, pretpostavljajuci da bi takva informacija znacila svakom ko bi se eventualno nasao u slicnoj situaciji.

Na sta sam dobio arogantan i uvredljiv odgovor u vidu prozivke da eto ako ja koji sam toliko ovde ne znam odgovor (konkretno ja sam 14 meseci) onda mi niko ne moze pomoci.

Tu je tema pukla.

Posle toga je bilo jos 10ak postova cistog, totalno irelevantnog, prepucavanja od koga bas niko nema koristi.

I na kraju - tema je zatvorena.

Mozda je administrator mogao da reaguje nakon sto sam ja dobio gore pomenuti odgovor pa bi smo jos uvek imali temu otvorenu.
Reply With Quote
Staro 09.01.2014, 03:52
botexag's Avatar
botexag botexag je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.12.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ne znam sta da ti kazem. Iz najbolje namere sam otvorila tu temu cisto ako neko bude u mojoj situaciji u buducnosti, jer ja trenutno nemam ovde na forumu nikakve informacije o ovome u cemu sam ja. Pa reko, mozda se nekom nadje, da ne luta. Znam ja dosta kolega ovde svi idemo kroz isti proces tako da nadjem ja informacije, meni licno nije problem. Ko je na ovakvom poslu zna kako to ide.

Elem, ko bude bio u toj situaciji, ako mu sta zatreba nek mi napise privatnu poruku pa cu objasniti. Ako budem jos ovde.
Podrska tebi iz Kanade
Ja sam takodje prvo dobio posao u Kanadi, pa resavao svoj status kako je bilo moguce i na legalan nacin. Svako ko je u tom procesu zna kako ponekad moze biti frustrirajuce cekanje i neizvesnost i kako svaka 'kvalitetna' informacija zlata vredi.

Neko ima srece pa svoj status resi lutrijom, neko mora posteno da odradi za svoj GC. Svakako sam ubedjen da vecina lutrijasa ne bila sposobna da prodje celu proceduru koju ti sada prolazis.

Jedan od clanova rece gubila si vreme, nisi sredila parire kad je trebalo pa si zaradjivala manje, prakticno si gubila vreme i novac zbog toga....!!
Evo ja se slazem sa njime jer iz moje perspektive sada, ja sam izgubio 20 godina zivota i para ostajuci u domovini, verujuci da ce doci bolje vreme!
Reply With Quote
Staro 09.01.2014, 04:09
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik botexag Prikaz poruke
Podrska tebi iz Kanade
Ja sam takodje prvo dobio posao u Kanadi, pa resavao svoj status kako je bilo moguce i na legalan nacin. Svako ko je u tom procesu zna kako ponekad moze biti frustrirajuce cekanje i neizvesnost i kako svaka 'kvalitetna' informacija zlata vredi.

Neko ima srece pa svoj status resi lutrijom, neko mora posteno da odradi za svoj GC. Svakako sam ubedjen da vecina lutrijasa ne bila sposobna da prodje celu proceduru koju ti sada prolazis.

Jedan od clanova rece gubila si vreme, nisi sredila parire kad je trebalo pa si zaradjivala manje, prakticno si gubila vreme i novac zbog toga....!!
Evo ja se slazem sa njime jer iz moje perspektive sada, ja sam izgubio 20 godina zivota i para ostajuci u domovini, verujuci da ce doci bolje vreme!
Sa tim se slazem. I ja sam cekala optimisticno Godoa pet godina nakon diplomiranja, radeci non stop i gledajuci kako mi fali samo malo clanske karte i kakve vec harizme da krenem napred. To mi jeste zao, sto ne odoh ranije... Ali sta ima veze, zivot je to sto jeste, vuce nas tamo, vamo, dodjes negde svakako...
Reply With Quote
Staro 09.01.2014, 17:38
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wladinho Prikaz poruke
Ista situacija kao i kod mene. Ja sam se nakon prijave proše godine zezao sa drugarima i ženom kako ja znam da će mene da izvuku, pa zato sve istražujem. Čak sam u jednom trenutku ženi i rekao (na njenu opasku da sam blesav) kako meni niko ne može da zabrani da maštam. To je trajalo jedno dva meseca, a onda od posla nisam stizao ni da razmišljam o tome, ali sam se ipak razočarao kada sam proverio rezultate 1. maja.
Ja sam ti druze moj pocela da mastam na stepenicama poste kad smo poslali slike za green card aplikaciju mojima u US.Pre toga smo samo jednom bili igrali lutriju,i iz drugog puta nas izvukose.Neznam dali je sujeverje ili istina ali kazu kad mnogo zelis nesto i celo vreme si pozitivan u vezi toga-to moze lako da se ostvari.Tako ja pocnem da mastam kako ce da nas izvuku jos na izlazu iz poste,kao ficu cu ostaviti bratu,kompjuter rodici i sve tako redom,i tako i bi,27 aprila 2010 mi dobijemo pismo postom kako smo izvuceni.Samo napred budi pozitivan i slobodno ti mastaj,pa neka ti se sve zelje ispune
Reply With Quote
Staro 10.01.2014, 05:41
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Kod mene slicna situacija, prijavljivao sam se tri puta na lutriju. Prva dva puta, onako, usput. Treci put (kada sam izvucen), bukvalno nije prosao dan a da nisam dva sata izgubio za kompjuterom, sada mislim da znam bolje od ovih u ambasadi koji su nacini da se dodje do USA

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 15.01.2014, 23:42
lover's Avatar
lover lover je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.07.2010
US lokacija: Ko zna!? Mozda NYC jednog dana.
YU lokacija: Gradiska, RS, BIH
Nepromenjeno

Eee... Igore!
Kada bi se meni tako posrecilo, koliko provodim na ovom forumu i netu! Ne znam ni sam, gdje bi bilo sreci kraja! Ovo ne kazem u ljubomori, vec bih volio da dozivimo istu sudbinu oko emigracije!
Staro 16.01.2014, 09:35
Coolerka80's Avatar
Coolerka80 Coolerka80 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.01.2014
US lokacija: ?
YU lokacija: Leskovac, RS
Nepromenjeno

I meni je ovo 3. put da se prijavljujem. Dva prethodna puta nisam preterano razmisljala o tome, ali sada, svaki dan mi pocinje tako sto prvo proverim novosti na forumu, a na spavanje ne odlazim dok ne uradim to isto.
Dok radim, samo o tome pricam, mislim da sam sve maksimalno smorila pricom o Americi. Neko misli da sam poludela jer hocu da ostavim sve i odem, a neko me podrzava... Ja sam pocela da razmisljam ovako: "Ako nesto dovoljno jako zelis...."
Primer je jedan moj drug koji je godinama pokusavao da ode u Spaniju, i svaki dan je samo o tome pricao, i zajedno smo "slinili" kad ga odbiju za vizu, ali znate sta.... Jednog dana Sale je uspeo, i evo ga u suncanoj Marbelji, uziva... I majku je doveo, zena izgleda 10 god mladja...
To je to, kad te ne gusi stanje u zemlji...
Reply With Quote
Staro 22.01.2014, 19:19
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Svojevremeno je netko (mislim da je to bila vuxanne), postavio link na stranicu koja funkcioniše na principu "razmjena namještaja" da tako kažem. Tko ima komad namještaja koji mu ne treba postavi, kome treba javi se itd... Da li je bukvalno razmjena ili prodaja po nekim minimalnim cjenama ne sjećam se, ali znam da mi je ideja bila skroz zanimljiva... E, sad ne mogu naći taj link ama baš nikako Ako netko zna na šta mislim, molim da postavi link

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 22.01.2014, 21:25
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam