ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.05.2014, 09:19
pietro pietro je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2014
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

the Entry HAS NOT BEEN SELECTED

Prva prijava.Nista.Iako se 6 meseci nadam,nema razocarenja.
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 09:22
SRECNIK SRECNIK je offline
Drug član

Nepromenjeno

CAOOO. Cestitam svima koji su izvuceni i da se pohvalim da sam izvucen isz drugog puta. Inace iz Smedereva sam.
Imam jedno pitanje odnosno samo da proverim da li sam dobro razumeo da mora da se ceka 19. maj za sledeci korak.
I jos jedno- da li sada sve ide on line, nema koverata i slanja postom?
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 09:28
micko micko je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2013
YU lokacija: Arandjelovac
Nepromenjeno

Nažalost nismo izvučeni. Čestitam svim dobitnicima. Iskoristite ovaj forum jer ima dosta kvalitetnih informacija a i javiće vam se nesebični forumaši koji su već u Americi.
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 09:42
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ove godine nema nikakvih koverata i slanja postom, sve ide online posle 19. maja preko DS-260 formulara.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 09:46
nina-venus nina-venus je offline
Drug član

Datum prijave: 15.08.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

SRECNIK,sta pise o 19.maju?Mora da postoji neko objasnjenje.Verovatno se sve popuni online i tako posalje...sta pise o tome?Podelite sa forumasima...
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 10:10
draskoni draskoni je offline
Drug član

Datum prijave: 15.09.2011
US lokacija: Chicago,California,New York
YU lokacija: Ivanjica
Pošalji Skype™ poruku korisniku draskoni
Nepromenjeno

Drugi put i opet HAS NOT BEEN SELECTED! Cestitam dobitnicima,a ja cu cekati neko srecnije vreme!
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 10:44
Drug član

Nepromenjeno DS

Nina, vec smo dobili odgovor da sve ide on line od 19-og maja.
Hvala, Igore:-)
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 10:51
Drug član

Nepromenjeno DS

Igore, da li znate sta se popunjava u prvom formularu i kada se upisuju podaci o poslodavcu u USA i mestu gde bi isao?
Hvala:-)
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 11:14
filipche filipche je offline
Član

Datum prijave: 01.05.2014
Nepromenjeno

Iskreno ljudi, ja mislim da ako neko ne dobije u prva tri puta, eventualno cetvrtom, nikad nece ni dobiti. Kako im taj famozni kompjuter radi, i kako se sve to resava u kentakiju, ne znam, ali znam da svi koje poznajem da su dobili, su najvise bili iz 4-og puta. Uglavnom 2-3 put. I dva slucaja iz prvog puta.
Ni u jednom slucaju stepen obrazovanja nije bio presudan, jer od tih ljudi, samo jedna osoba ima fakultet.

Evo malo sam se sabrao, prvi put sam se prijavio za dv2006, pa sam preskocio dv2007 i od tad do dv2015 sam bio redovan.

Znaci ako me nisu izvukli za sve ove silne godine, ne verujem da ce ikada.

Bas me zanima sta ce i dali ce biti lutrije za DV2016...
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 11:17
igor79's Avatar
igor79 igor79 je offline
Drug član

Datum prijave: 15.07.2013
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sale2322 Prikaz poruke
Pozdrav svima,

Ove godine sam prvi put konkurisao i izvucen sam. Cestitam svim ostalim izvucenim i zelim puno srece svima ostalima sledece godine.

Zanima me sta znaci da li je broj koji smo dobili visok ili nizak?
Takodje me zanima, ove godine idem u USA na Work and Travel studentsko putovanje od 4-5 meseci, krecem krajem maja i vracam se krajem septembra. Da li je potrebno da budem ovde u Srbiji ili mogu tamo da zavrsavam za dokumenta jer koliko sam primetio razgovor za vizu nece biti pre 2015. godine?

Da li je pametno kontaktirati ambasadu u Beogradu za sva detaljna pitanja?

Hvala svima, nov sam na forumu, pa ne znam sve detalje.
Sve cestitke Sale2322 na izvlacenju i puno srece i strpljenja u daljem procesu pozelenavanja Ti si bas imao srece jer ovde na forumu ima starih clanova koji i po deset godina igraju lutriju i jos nisu izvuceni

Od visine broja koji si dobio kada su te izvukli zavisi i kada ces na intervju u ambasadu ako je nizak ici ces vec na jesen ili zimu, a ko je pak visok ici ces nesto kasnije u sledecoj 2015 godini na prolece ili u toku leta.

Sto se tice odlaska u USA na Work and Travel mislim da nema problema i da mozes da ides, ali opet je to moje misljenje i kao sto rece i sam najbolje je da proveris u ambasadi i oni ce ti otkloniti svaku nedoumicu. A mogu i ovde stariji i iskusniji clanovi foruma da te posavetuju jer imaju vise iskustva. Koliko sam razumeo pojedine forumase od sada sve ide online tako da onda mozes sve i sa neke druge lokacije da to posaljes. Ako gresim neka me neko ispravi. A tebi srecno sada u USA i snimaj sada sve tamo, stici iskustvo, upoznaj sto vise ljudi i pravi kontakte, vezbaj jezik, pokusaj sto vise da ustedis para jer ce ti trebati kada zapocnes proces, za avio kartu, a i za sam start kada dodjes tamo. Toliko od mene i jos jednom puno srece
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja