![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
bravo me razbra so sakav da prasam znacit mojt pivo ![]() Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
Nov sum na forumov I sakam da prasam nesto za pomos deka da se obratam
Denes imame zakazano intervju vo 8 I 30 min vo ambasada ,( lekarski pregled zavrsen vo remedika ) predhodno mi bese zakazano intervjuto za vo mart go odloziv bidejki trebase od srbija I Hrvatska dokumenti da pribiram I ( bivsi JUGOSLOVENI ) Sabajle plative 660 $ pa go zavrsiv intervjuto mi kazaa deka nema da dobijam viza tuku nesto ovaka kje bidelo "Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing " - nemalo veke vizi,pa ke cekale da pitat vo Amerika dali ke ima dokolku ima ke me izvestele - ama neverujem vika toj nasiov , a nasive drsko do nemaj kade , ( muabetov nasive so glumat - A ovie amerite top -na nivo ). E sega em si platime , em ne dobime viza ![]() Ima li negde nadvor da se zalam pomognete mi |
|
|||
|
|||
![]()
Stvarno mi e zal deka vi se sluci istoto sto i na Magedon. Ako e vistina deka nema povece dostapni vizi vo Makedonija,togas treba i da gi otkazat narednite intervjua. Edinstveno mesto kade bi mozele da barate objasnuvanje e Kentaki,ama ete Magedon se javil tamu otkako bil odbien za viza,i mu kazale da pobara objasnuvanje od ambasadata vo Skopje. Ne znam zosto ova se slucuva samo vo Makedonija,koga niz drugite gradovi vo Evropa vizite seuste se dodeluvaat na dobitnicite od lotarijata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() I covekov koj deneska e odbien go imal prezakazano intervjuto, sto e ista situacija kako prethodniot odbien, i pretopstavuvam deka ke cekaat da pominat najgolemiot broj od zakazani kandidati, pa ako ostane nekoja viza poveke, ke gi isprocesiraat i lugjeto sto se na administrative processing. Ne e vo red sto lugjevo veke platile, ama administrative processing ne znaci deka u start znaat deka nema vizi i deka se odbieni, tuku deka se vo proces i cekaat (moze da cekaat dopolnitelen broj na vizi ili da vidat konecen broj na GC koi se dostapni od KCC, moze da cekaat dopolnitelna proverka na dokumenti, moze da cekaat verifikacija na rabotno iskustvo ili diploma itn) Kako i da e, situacijata bi bila alarmantna dokolku se javi nekoj sto ne odlozuval intervju, gi ispolnuva site uslovi i sepak go ostavaat na administrative processing. Da potenciram, ova e moe licno mislenje i ne go zemajte kako fakt zasto jas ne sum vraboten vo ambasada i neznam sto se slucuva. Kako i da e, cekame da se javi nekoj so iskustvo od ambasada vo Skopje koj ne go odlozuval intervjuto i gi ispolnuva site uslovi i gi ima site dokumenti. Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
Dragi makedonci
Mi smo iz Beograda, suprug je nosilac aplikacije, imali smo zakazan intervju prvi put u februaru i odlozili, receno nam je da nije problem i da se javimo kad budemo spremni,, i sad kad smo spremni kazu da nema vise brojeva. Suprug ima br 14...,, zovemo ambasadu na nekoliko dana ali nema lepih vesti. Ne znam stan am je ciniti,, koga da pitamo osim nasih ambasada,, svima se cini da je prica neprihvatljiva i da nesto jos uvek moze da se ucini do kraja septembra. pozdrav svima |
|
|||
|
|||
![]()
Da dodadam:
Cekam uste edno iskustvo od ambasada, mislam deka imase nekoj zakazan na 27mi. Dokolku i naredniot koj ke otide na zakazano interview bide staven pod administrative processing, bez prezakazuvanje na intervjuto, ke im se javam vo KCC i ke probam da dobijam bilo kakva validna informacija okolu brojot na dostapni vizi. |
|
|||
|
|||
![]()
Bilo bi dobro da neko postavi ove probleme na inoforumu da vidimo ima li slicnih iskustava u ostalim EU zemljama...Zaista jako cudno...Ovo vise nije slucaj sama sa Makedonijom vec ocito i sa Srbijom.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Veliki broj izvucenih dobitnika iz Irana i Nepala, zbog svima poznatih razloga (security issues) si bili ostavljeni na administrative processing, zbog dodatne provere. Sada kad su prosli proveru, dobijaju iste odgovore: da za ljude koji su sa AP statusom nema trenutno dovoljno viza i da moraju da sacekaju kraj lutrije da vide koliko njih ce moci da dobije vize. To je ono sto mogu da vidim po ino forumima. Znaci ovo nije izolovan slucaj nego globalna situacija svuda u svetu, da svi dobitnici koji su zbog bilo kog razloga odlozili intervju ili viziranje, stavljeni na HOLD dok se ne isprocesiraju regularno zakazani intervjui. |
|
|||
|
|||
![]()
Nikolaniko,
Znam deka se trudis da ostanes pozitiven i da pomognes,ama sporedbata so iran i slicnite zemji, so decidno kazano od nekolku od forumov deka nema vizi (mozebi samo za tie sto odlozile verojatno) ne e bas isto,da pravis dopolnitelni proverki za luge od "voeni podracja " i ex yu nekako nemoza da si povrzam,moe mislenje e deka e samo povrzano poradi predhodno odlozuvanje kako i da e ke se vidi do 30.09.. Dali nekoj moze da spodeli kade so 100% tocnost moze da dozneme kolku vizi se predvideni i iskoristeni za MK, iako neli podelbata e po regioni. Nikolaniki e tuka smetam deka mozes mnogu da pomognes i ne samo ti;-) I bez da zemate zdravo za gotovo pred 25min DoS objavi deka padna visa centarot i nesakam da pomislam sto moze da bide...(samo pak da nema negoduvanje i somnez frlen vrz nekogo - zemete kako da e netocna informacija) Last edited by MagedonMM; 23.07.2014 at 20:40. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |