![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Pitanja i odgovori - Q&A » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam u koju drzavu planiras da ides,ali evo ti jos jedna opcija,a to je "CHIP Program" :
https://www.healthcare.gov/are-my-ch...ible-for-chip/ ja bi proverila,i uplatila neki plan,posto ako se devojka porodi tamo,to moze i vise da ti iskomplikuje stvari i natamosnje preseljivanje |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja sam bila u situaciji da sam trudna dobila ponudu posla u Evropskoj Uniji. I kad sam pocela da kontam kad cu da se porodim, gde (mogla sam da pocnem da radim dok sam u 6. mesecu trudnoce, da se porodim u Spaniji i da dete bude Sprska drzavljanka) ili da ostanem u SAD i da se porodim i zaposlim ovde (dete je Amerikanka od rodjenja). Pare na stranu - razmisli koliko te kosta prijava za zelenu kartu za dete, ostanak tu, putovati sa bebom ne mozes dok ne napuni 40 dana zbog imuniteta koji jos uvek nije razvijen. Sad ti se cini, ma nema problema, ali kad dobijes dete pa pocnes da kontas sta je najbolje za dete, nije ti svejedno da 10 h udise ustajali vazduh u avionu sa bolestinama iz citavog sveta. Sto se njegovpg/njenog drzavljansta tice - najbolje je da se porodite ovde u SAD. Sto se finansija tice - naravno tu. Sto bi ovi rekli - go figure |
|
|||
|
|||
![]()
Postavio sam ovo pitanje vec jednom u nekoj drugoj temi ali niko ne odgovara pa evo i ovde cu. Ako slanje podataka za DV-2015 krece od 19og maja do kada onda traje? Koliko ima vremena za slanje podataka?
Hvala. |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko ja znam traje do semptembra 2015, e sad sto pre posaljes to bolje.
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje u vezi Green Card-a. U slucaju da dobijem GC i da dobijem SSN, da li sam u obavezi da ostanem u Americi neko vreme? Da li mogu da zavrsim papire, zatim da se vratim u Srbiju i posle nekog vremena opet odem? Cuo sam razne price raznih ljudi i zbog toga nisam siguran sta je istina. Cuo sam da ljudi dolaze samo jednom godisnje da se 'chekiraju' i posle se vrate u Srbiji ili negde drugde, u zavisnosti gde zive. Ovo me pre svega interesuje zbog finansija, jer u slucaju da dobijem GC nisam siguran da li cu moci da ostanem taj pocetni period ako ne nadjem posao u struci. Hvala! Dusan |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Moze da bude van USA do godinu dana (364/363) dana. 6 meseci je uslov da ne kvari uslov za drzavljanstvo posle 5 godina. Naravno, ako je godisnje 2-3 meseca u USA, neko ce posle godinu-dve ukapirati da osoba ne zeli da zivi u USA pa ce mu na aerodromu oduzeti GC.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
||||
|
||||
![]()
Zdravo svim forumsima!Evo vec trecu nedelju kako smo stigli u USA,i imam neka pitanja-kad smo stigli na aerodromu u Philadelphia udarili su nam u pasose neke stembile sa brojevima I rekli da tè brojeve vaze za sve daljnje aktivnosti dok ne stigne green card.za nekoliko dana stigli su SSN pa sam polozio za kola i kad sam aplicirao za posao trazili su mi br. green card-a.Stembil sa brojem u pasosu nije prosao.Ovde nekima su stigle karte za 3-4 nedelje,nekima za 2-3 meseca.Dali neko zna nesto vise?Unapred hvala i naravno uzdravje
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
pomoc, srbija, trenutno u americi, usa, zelena karta |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
par pitanja za novajliju.. | sasha8338 | Stare teme | 3 | 20.03.2013 14:00 |
Par pitanja i tako :) | Leona | Vaša strana | 34 | 27.11.2008 23:57 |
Odgovori iz ambasade (o adresama i formularima) | Misa | Prva koverta | 1 | 02.06.2008 22:32 |
Neki odgovori iz ambasade | neky | Prva koverta | 4 | 25.05.2008 09:08 |
![]() |