![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pratim sa velikim interesovanjem tvoje postove i tvoj blog , za koje imam samo pohvale,iz citiranog posta vidim da ti je u ovom momentu jako tesko jer ovo ne lici na tvoje postove . Htela bih reci da mi je stvarno zao jer ti je ocigledno u ovom momentu tesko .Ako mozemo bilo kako pomoci tu smo , drzi se i za kraj mozda samo anegdota koju sam cula poodavno sad neznam odakle ali ide nesto ovako: Stari mudrac dade mladom prijatelju dve kutijice i rece ovu prvu otvori kad ti bude najteze a ovu drugu otvori kad ti bude sve potaman . Mladic ode i uradi kako mu je mudrac rekao tj. otvori prvu kutijicu kad ga zadesi muka i u njoj nadje papiric na kom je pisalo PROCI CE. Posle nekog vremena mladicu se resise problemi i krenu sve na bolje i kad je pomislio da ne moze biti bolje seti se starog mudraca i njegovih reci, nade drugu kutijicu ,otvori je kad u njoj isti papiric sa porukom PROCI CE. Pozdrav i drzi se. |
|
|||
|
|||
![]()
Ova dva dana stvarno mi nije dobro. Stalno mislim na Oskara i stvarno mi je zao. Zaista nisam imala nameru da ga povredim.
Jos ranije sam procitala sve njegove blogove i postove i stekla utisak da je sposoban i talentovan mladic. Zelim mu svako dobro. |
|
||||
|
||||
![]()
Mozda i ja treba da se izvinem jer Sam možda grubo odreagovao.samo da kažem da mi nije teško sada, bolje reći da mi se napunila časa u tom trenutku. Izgubio sam jednu dragu osobu nakon sto sam se preselio ovde, a sada ako je verovati doktorima gubim skoro i drugu osobu. A ne mogu otići kući jer nemam godisnji sto je najgore. Mogu da dam otkaz ali onda cemu da se vraćam. No Kreta znam da ti nisi mislila nista lose, i ovom prilikom ti se izvinjavam, samo sam ja odreagovao zbog onog sta ti. Možda nija nisam imao prava da se opozivam na neuctivost, sto je ispalo nekulturno od mene. Samo sam hteo da istaknem da neksd pogrešne reči mogu indirektno da povrede druge. U svakom slučaju svako od nas ima to nešto što stavlja so na ranu. Moj problem je od početka bio da sam jako vezan za porodicu i prijatelje, te mi je ovo jako teško palo. znam ni šta više pišem. Neka ostane na ovome. Jos jednom moje izvinjenje svima za lažnu uzbunu.
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Ja moram da kazem Andrija da se i ja kajem zbog ovoga zestoko. Kajem se sto nisam na vreme otvorila oci i shvatila..
|
|||
|
|||
![]()
I ja se cesto pitam dali nisam pogresio sto sam dosao I pitacu se verovatno jos mnogo dugo. A da nisam dosao pitao bih se celi zivot zasto nisam bar probao I zato sam odlucio da dogem. Sa jedne strane nedostaje mi moj narod sa druge ovde je neuporedljivo bolje sto se tice posla. Ako su ovo nasuroviji kapitalisti kako sto su me mnoge plasili kad sam dolazio mogu reci da kod nas su feudalci. Nisu samo primanja bolja nego I odnosi na poslu postuju se pravila ma sve je bolje. Zato ne mogu da kazem da se kajem I dok mi je ovde bolje bicu ovde ako mi nije onda se vracam necu sigurno da trpim. Za sada nemam razloga da bih se vratio.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ako me jednog dana put nanese u Chi, javicu ti se da popijemo tvoj omiljeni Latte. Take care! P.S. Takvi smo mi pokajnici, sa ove ili one strane... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Moj sin je sada u Americi na sp.vizi,radi i igra turnire.Dok je studirao, a bogami i sada,redovno ga je drmala kriza na tri meseca...tacno smo znali kad promeni sliku na fb. da je frka...e onda sam ja slala poruke podrške,pa na skajp(ko ga izmisli svaka mu cast)pa ga je i sestra bodrila i tako dok ne prodje.Cudana je ta nostalgija, a on baš i nije zavičajan...elem i tada je imao bolji i komforniji smeštaj nego sto ima kod kuće a i bolji i komforniji zivot, a o mogucnosti zarade da ne pricam...pa opet bi ga periodično ščepalo...msm da je rešenje u tome da ne treba biti sam nipošto, udvoje je sve lakše...
|
|
|||
|
|||
![]()
Da se ne lazemo sva ova prica o ostavljanju prijatelja, nacina zivljenja, lepih uspomena, iskustava i slicnog vazi za ljude koji su ranije napustili Balkan i imali nesto ostaviti. Nacin zivljenja se promenio, nema druzenja, zadovoljstava kao nekad, radi se u kapitalizmu do 17-18h, subotom-nedeljom. Ljudi se slabo druze, nemastina i otudjenost vladaju. Politika ispira mozak. Vecina nas gubi i familiju i prijatelje kroz sve to.
Da zakljucim svima nama polako ostaje samo porodica u zivotu, a kad je vec tako, onda sa njom bolje da odem negde. Vecina nas vise nema sta na Balkanu ostaviti (emocije, nekretnine, druzenje...). Sve sto ostavljamo su samo zivi roditelji. Govorim naravno o ljudima koji igraju lutriju i o 2014. godini, a ne sta se nekad ostavilo. Smesna prica o kajanju, vecina ljudi oko mene se ne druzi niti imaju sa kim da se druze, nemaju za sta da kupe sebi zimsku jaknu, da ne govorim o necem ozbiljnijem. Kog pojedinca boli uvo za kajanje i ovaj prostor u takvom stanju kad se nema sa kim normalno ni ispricati ni kupiti sebi obucu ili odecu... |
|
|||
|
|||
![]()
Surova istina izrečena u prethodnom postu čijem bih svaku napisanu reč potpisao.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Diretkan let za Ameriku iz Srbije | Mitkoni | Vaša strana | 12 | 14.03.2016 11:13 |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Pronalazenje posla iz Srbije u USA | Aristotel | Vaša strana | 23 | 11.08.2013 22:09 |
Profesionalni vojnik Vojske Srbije | NinaLjuba | Stare teme | 17 | 21.09.2011 19:30 |
Prebacivanje novca iz Srbije za USA | dmi | Vaša strana | 2 | 17.11.2009 14:28 |
![]() |