![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Obrazovanje - Odgovarajuca Opcija » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, samo sto na zvanicnom sajtu pise da treba,mislim ako si procitao na nekom drugom mestu ili si razgovarao sa ambasadom , ostavi mi link.Hvala
|
|
|||
|
|||
![]()
Prosao intervju i potvrdjujem - ne prevodis ni jedan jedini dokument niti trazis internacionalne. Papiri od osnovne ti ne trebaju.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Translation Requirements All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations http://travel.state.gov/content/visa...documents.html, |
|
|||
|
|||
![]()
Postovani, jedan od uslova za prijavu na GC lutriju je minimum 12 godina osnovnog i srednjeg obrazovanja. Ja sam cetvrtu godinu zavrsila u Americi, ali nisam dobila diplomu, jer mi je falilo malo kredita kao stranom studentu, pa su mi dali sertifikat. U Srbiji mi je ministarstvo prosvete priznalo sertifikat kao cetvrti stepen strucne spreme i uradili su nostrifikaciju. Nisu mi trazili da u Srbiji polazem razliku predmeta ili celu cetvrtu godinu ponovo. Da li ce mi Americka Ambasada priznati tu nostrifikaciju kao cetvrti stepen ili ne, s obzirom da je svedocanstvo iz cetvrte godine Americko na kome se vidi da nema dovoljno kredita?
|
|
|||
|
|||
![]()
Na ovo pitanje je najbolje da kontaktiras ambasadu. Veoma interesantna informacija....
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
Po mom misljenju, ako je diploma nostrifikovana i priznata kao cetvrta godina, onda je uslov ispunjen. Znaci postoje 4 diplome iz Srbije?
|
|
|||
|
|||
![]()
Recimo da imamo par (suprug i supruga) i da jedno od njih bude izvuceno.
1) Da li samo 'principal applicant', tj. osoba koja je izvucena mora da obezbedi diplome? 2) Da li je obavezno da, iako imas univerzitetsku diplomu, nosis i srednjoskolsku diplomu? Hvala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2) Nije, ali su svi do sada nosili. |
![]() |
Tags |
strukovne studije, visa skola, visoka skola |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najeftinija opcija školovanja u US? | valocean | Vaša strana | 1 | 28.04.2015 11:12 |
obrazovanje | natebeba89 | Prijava na Lutriju | 8 | 25.10.2014 20:43 |
I obrazovanje, i radno iskustvo!? | Milos Zajecar | Prva koverta | 6 | 23.10.2012 13:34 |
![]() |