![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » ZAKLJUCANO: Dobitnici Maj 2015 DV 2016 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi, ovde sam procitao toliko nebuloza da sam morao da se registrujem ne bih li razjasnio neke stvari.
Session timeout nema nikakve veze sa odzivom servera vec sa nekim drugim stvarima. Objasnjenje za tako nesto je iskljucivo tehnicko ali je uzrok banalan. Do toga dolazi kada se radi dvoklik na "Submit" dugme. Tada se posalju dva zahteva ka serveru a "Session timeout" je ustvari odgovor na drugi upit jer je on poslednji poslat. Poslednjih godina sam primetio da masa ljudi radi dvoklik na web browseru sto je potpuno pogresno (i jos uopste ne zele da prihvate da to ne treba tako) ali ovo je sigurno uzrok zato mnogo njih dobija tu poruku. Tako da nemojte da padate na one budalastine da "oni koji dobijaju session timeout su ustvari izabrani". Takodje su potpuno neozbiljna objasnjenja pojedinih "inzenjera" o nekakvim razlicitima tabelama, bazama, serverima i tako to. 11 miliona prijava bukvalno nije nista za jednu bazu podataka na samo jednom serveru a upit da li je neko prosao ili nije je jedna toliko bezazlena operacija nad bazom da bez problema moze da obavlja nekoliko hiljada takvih upita u sekundi. I jos jedna budalastina: baza je preopterecena pa zato dobijamo poruku da nismo izvuceni. Takodje glupost neopevana. Baza je ili vratila rezultat ili ga nije vratila. Ako ga nije vratila onda ce se dobiti poruka da je "connection timeout" a to se jos ni jednom nije desilo. Jedino je juce oko 18:05 bila situacija da je web server bio zauzet (znaci - NE baza) ali to je zbog prevelikog broja istovremenih konekcija i to je trajalo samo par minuta. Dakle, jos jednom - nemojte da nasedate na gluposti kojekakvih strucnjaka i inzenjera. |
|
|||
|
|||
![]()
S tim da je bilo slucajeva (prosle godine) da nekome prvo izbaci da nije pa da jeste izvucen a cak i obrnuto (ali u mnogo manjem broju). Tako da njima ti sistemi/infrastruktura ili ne valjaju ili ih neko hakuje
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
hmm, dobro razmišljanje ali mislim da se to odnosi na 'ovaj put' u stilu ove godine. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ja samo želim znati jesam li osvojila ili ne pa da otugujem više kak bog zapovijeda i nastavim dalje. ubijaju me u pojam.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I nikakvo drugacije objasnjenje nije moguce. Nije sigurno baza povukla vlagu pa da vraca random informacije zbog preopterecenja... budalastine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ali šta je tu je dok mi na stranici ne izađe : ALO BRE KOLIKO PUTA TREBA DA TI KAŽEMO DA NISI SELEKTOVANA PA DA TI TO I SHVATIŠ ne odustajem ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
@TEST471 citat:I za ovo je objasnjenje potpuno logicno. Ako je prvi put dobijena informacija da nije izvucen onda je to tako jer tako pise u bazi. Ako je sledeci put dobijena drugacija informacija onda to znaci da je informacija u bazi promenjena u medjuvremenu.
I nikakvo drugacije objasnjenje nije moguce. Nije sigurno baza povukla vlagu pa da vraca random informacije zbog preopterecenja... budalastine. Po ovome i po onome sto pise na zvanicnom sajtu"DV-2016 Entrants should keep their confirmation number until at least June 30, 2016."trebalo bi zakljuciti da kome sada pise "has not been selected", da je moguce da do 30.juna ipak bude izvucen, zar ne? |
|
|||
|
|||
![]()
has not been selected
![]() Prva prijava. Jeste da sam razocaran ali uteha mi je da ne zivim u Srbiji i imam turisticku vizu pa cu valjda naci neki nacin za green card a u medjuvremenu ne kosta me nista da apliciram ponovo. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Dv-2016 | Anna085 | Prijava na Lutriju | 291 | 08.10.2015 18:51 |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
Ds-260 dv-2015 | johnywalker | Vaša strana | 372 | 24.03.2015 14:28 |
Dv-2015 | Cosmo | Vaša strana | 921 | 23.06.2014 08:11 |
Dobitnici DV2012 koji se nisu prijavili 5. ili 6.10. | Vuvuzela | Stare teme | 88 | 16.05.2011 13:19 |
![]() |