ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » ZAKLJUCANO: Dobitnici Maj 2015 DV 2016 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 06.05.2015, 21:46
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zoom Prikaz poruke
Pa i nije bas, ako je baza jedna a rezultati dostupni 1. maja (prosle godine) i tacni za mnoge, kako su onda neki imali potpuno pogresne rezultate prvih nekoliko dana?
Lepo ti je covek napisao, neznam sta ti tu nije jasno

Citat:
...onda to znaci da je informacija u bazi promenjena u medjuvremenu...
Staro 06.05.2015, 21:48
zoom zoom je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2015
Nepromenjeno

Pa nije mi jasno kako se konacni rezultati menjaju "u medjuvremenu" tj. naknadno? Tebi je to logicno?
Staro 06.05.2015, 21:48
massa massa je offline
Član

Datum prijave: 16.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Test471 Prikaz poruke
I za ovo je objasnjenje potpuno logicno. Ako je prvi put dobijena informacija da nije izvucen onda je to tako jer tako pise u bazi. Ako je sledeci put dobijena drugacija informacija onda to znaci da je informacija u bazi promenjena u medjuvremenu.

I nikakvo drugacije objasnjenje nije moguce. Nije sigurno baza povukla vlagu pa da vraca random informacije zbog preopterecenja... budalastine.
Nemora znaciti, a i ovo sa sesijama mi ima smisla...
Staro 06.05.2015, 21:49
valocean's Avatar
valocean valocean je offline
Drug član

Datum prijave: 24.12.2013
US lokacija: ATL
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanjavujinovic Prikaz poruke
Bravo i ja isto tako mada moram priznati da me nada još ne napušta,ali to da su mi oči ko krofne ,EKG je garant alarmantan i da me sa svakim novim postom o navodnim zvaničnim informacijama zdrma blagi srčani udar a u glavi ferceraju razne teorije zavere potpirene dotičnim informacijama ,ne moram da vama spominjem jer ste sigurno sličnog stanja.
Ali šta je tu je dok mi na stranici ne izađe :
ALO BRE KOLIKO PUTA TREBA DA TI KAŽEMO DA NISI SELEKTOVANA PA DA TI TO I SHVATIŠ
ne odustajem
sve znam, meni su oči krvave od jučer od tolikog gledanja u ekran i listanja i pretraživanja... haha upravo to, dok mi ne napišu ''GLUPAČO JEDNA GOTOVO JE'' ja još gajim nadu.
Staro 06.05.2015, 21:51
Luisa95's Avatar
Luisa95 Luisa95 je offline
Član

Datum prijave: 24.04.2014
US lokacija: New York City
YU lokacija: Split,Hrvatska
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanjavujinovic Prikaz poruke
Bravo i ja isto tako mada moram priznati da me nada još ne napušta,ali to da su mi oči ko krofne ,EKG je garant alarmantan i da me sa svakim novim postom o navodnim zvaničnim informacijama zdrma blagi srčani udar a u glavi ferceraju razne teorije zavere potpirene dotičnim informacijama ,ne moram da vama spominjem jer ste sigurno sličnog stanja.
Ali šta je tu je dok mi na stranici ne izađe :
ALO BRE KOLIKO PUTA TREBA DA TI KAŽEMO DA NISI SELEKTOVANA PA DA TI TO I SHVATIŠ
ne odustajem
Hahahha potpuno se slazem sa tobom,vjerovatno cu i ja tek rada odustati
Staro 06.05.2015, 21:56
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zoom Prikaz poruke
Pa nije mi jasno kako se konacni rezultati menjaju "u medjuvremenu" tj. naknadno? Tebi je to logicno?
Logicno mi je covekovo objasnjenje, a promene u bazi mi nisu logicne nego samo mogu da razumem. Razlozi za izmene i dopune mogu biti raznorazni i spadaju u domen nagadjanja cime necu da se bavim.
Staro 06.05.2015, 21:56
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Test471 Prikaz poruke
Ljudi, ovde sam procitao toliko nebuloza da sam morao da se registrujem ne bih li razjasnio neke stvari.

Session timeout nema nikakve veze sa odzivom servera vec sa nekim drugim stvarima. Objasnjenje za tako nesto je iskljucivo tehnicko ali je uzrok banalan. Do toga dolazi kada se radi dvoklik na "Submit" dugme. Tada se posalju dva zahteva ka serveru a "Session timeout" je ustvari odgovor na drugi upit jer je on poslednji poslat.

Poslednjih godina sam primetio da masa ljudi radi dvoklik na web browseru sto je potpuno pogresno (i jos uopste ne zele da prihvate da to ne treba tako) ali ovo je sigurno uzrok zato mnogo njih dobija tu poruku.

Tako da nemojte da padate na one budalastine da "oni koji dobijaju session timeout su ustvari izabrani".

Takodje su potpuno neozbiljna objasnjenja pojedinih "inzenjera" o nekakvim razlicitima tabelama, bazama, serverima i tako to. 11 miliona prijava bukvalno nije nista za jednu bazu podataka na samo jednom serveru a upit da li je neko prosao ili nije je jedna toliko bezazlena operacija nad bazom da bez problema moze da obavlja nekoliko hiljada takvih upita u sekundi.

I jos jedna budalastina: baza je preopterecena pa zato dobijamo poruku da nismo izvuceni. Takodje glupost neopevana. Baza je ili vratila rezultat ili ga nije vratila. Ako ga nije vratila onda ce se dobiti poruka da je "connection timeout" a to se jos ni jednom nije desilo. Jedino je juce oko 18:05 bila situacija da je web server bio zauzet (znaci - NE baza) ali to je zbog prevelikog broja istovremenih konekcija i to je trajalo samo par minuta.

Dakle, jos jednom - nemojte da nasedate na gluposti kojekakvih strucnjaka i inzenjera.
Ok, imas jednu bazu podataka koja je napravljena i u kojoj za sve prijavljene stoji "NOT BEEN SELECTED", onda u istoj bazi podataka imas 120 000 redirect-a ka drugoj bazi podataka koja cuva podatke o izvucenima. Ukoliko nesto nije podeseno kako treba dobijas "dupli klik na submit" i poruku "Session time out", zato sto otvara istu bazu dva puta.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Staro 06.05.2015, 22:01
zoom zoom je offline
Drug član

Nepromenjeno

Upravo tako, svi su NOT dok se ista ne update-uje. A izgleda se update-uje nekim cudnim postupkom, deo po deo, sto zna da potraje danima.
Staro 06.05.2015, 22:04
Pahuljica's Avatar
Pahuljica Pahuljica je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: ispod palme na obali mora
Nepromenjeno

U.S. Department of State: Consular Affairs Hello, everyone. We appreciate your concern but we not are experiencing any technical difficulties. Several thousand individuals have already confirmed their selection for DV-2016 through the Entrant Status Check (ESC) site at dvlottery.state.gov.

As with any lottery, only a very small percentage of entries were selected for further processing. For DV-2016, we received over 11 million entries seeking one of 50,000 diversity visas available every program year.

You must check your ESC site and see a selection notice addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV program. If you logged into the ESC and saw a notice stating that you were not selected, you have not been selected for further processing in this year’s DV lottery.

Ma da li je moguce? Pa gdje je tih nekoliko hiljada koji su izvuceni, da li je moguce da bas NIKO od njih nije to potvrdio putem drustvenih mreza, koje su danas primarni vid komunikacije?
Nesto ovdje smrdi...

-------------------------------

Big Apple, we're coming!
Staro 06.05.2015, 22:12
Test471 Test471 je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Ok, imas jednu bazu podataka koja je napravljena i u kojoj za sve prijavljene stoji "NOT BEEN SELECTED", onda u istoj bazi podataka imas 120 000 redirect-a ka drugoj bazi podataka koja cuva podatke o izvucenima. Ukoliko nesto nije podeseno kako treba dobijas "dupli klik na submit" i poruku "Session time out", zato sto otvara istu bazu dva puta.
Kakav bre "redirect"? O cemu ti pricas??

Baza je treci sloj i ispred baze stoje biznis sloj i aplikativni sloj. Mislim... ti ocigledno ne znas nista o troslojnoj arhitekturi informacionih sistema i web aplikacija a jos manje o bazama podataka tako da mi je zaista mucno da ulazim u diskusiju ali cenim da su oni koji zele nesto da shvate zadovoljni mojim objasnjenjem. Za tebe i za sve ostale koji bi da se bave nekim pametovanjima nemam ni zivaca ni vremena.
Zatvorena tema

Pravila pisanja