![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Miga imam edno prasanje, gledam imase nekakvi problemi vo vrska so kaznenata evidencija, slucajov moj e sleden, avgustot koga si idav od sk me fatija na radar za brza voznja, utre planiram da odam da gi izvadam dokumentite od sudot sto se za kaznena evidencija i osuduvan neosuduvan, a pred 2 dena mi stigna pismo od osnoven sud tetovo okolu plakjanevo t.e kaznava. e sea dali utre koga ke go vagjam za kaznena ke stoi nesto ili treba nesto da dozemam dokumenti ?
______________________________ 2016EUxxxx2xxx 20.06.2015 - pusten DS - 260 10.12.2015 - Zakazan intervju |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam dali ke ti stoi vo dokumentot posto e soobrakajna kazna, no vo sekoj slucaj ako ja ima ponesi go dokumentot od kaznata za sto ti e i na intervju. Taka pokaza moeto iskustvo.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne bi trebalo da imas problem okolu toa, plati si ja kaznata i nikomu nisto za toa . Dokumentite sto gi vagjas od sud se odnesuvaat na krivicni prijavi i istragi i slicno ( kriminalni dejstva , ubistva, malverzacii i sl) ne za prekrsoci. Soobrakajniot prekrsok za pobrzo vozenje e preksocen . Ne sum pravnik , ama ti izvadi go dokumentot i na nego mislam nema da ima nisto od toa. Ti nemas sudski spor okolu toa. A dokumentot go vagjas od sud , a tamu nema da te ima vo evidencija - za soobrakajen preksok.
Pozdrav P.S. I ne ja nosi kaznata vo dokumentite ako ja nosis nosi ja vo dzeb , da ne ja ostavis vo niv pa da treba dopolnitelno da objasnuvas. |
|
|||
|
|||
![]()
Ako moze nekoj od tie sto pominale na intervju da mi kaze
dali viziranite pasosi gi davaat istiot den ili za nekolku dena? bitno mi e zatoa sto imam kupeno avionski karti za dva dena po intervjuto, pa ako ne gi davaat istiot den ke mi propadnat kartite. |
|
|||
|
|||
![]()
Bati4ko
jas sum pravnik i toa sto ti stignalo od sud e prekrsok i nema da ti vleze vo kaznena evidencija. Inaku, za dokumentite sto se vadat od sud ako na nekoj mu treba podatok: POTVRDA za kaznena evidencija sodrzi podatoci za toa dali baratelot e dosega osuduvan so pravosilna osuditelna presuda. UVERENIE za krivicna evidencija sodrzi podatoci za toa dali za baratelot ima obvinitelen akt koj vlegol vo pravna sila ili e donesena nepravosilna osuditelna presuda odnosno dali se vodi krivicna postapka. |
|
|||
|
|||
![]()
@ttt pasosite so vizite jas gi zedov naredniot den posle 15h, valjda procedurata e ista .
|
|
|||
|
|||
![]()
Miga sto napravivte, ima li nesto novo?
se nadevam se e vo red. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vo Osnoven sud Skopje 1 toj dokument sto se odnesuva za toa deka nema obvinitelen amt koj vlegol vo pravna sila nitu e donesena nepravosilna osuditelna presuda glasi UVERENIE. Po mene ne bi trebalo da imas problem, zatoa sto sodrzinata na dokumentot e ona sto e vazno, no za sekoj slucaj prasaj vo sudot no i vo Ambasada. A za vaznosta vo zakonot ne e navedeno, no po forumov procitav deka vaznosta e 90 dena- no i toa treba da se proveri vo ambasada. Vo sekoj slucaj ne bi trebalo da bidat postari od sest meseci.
|
|
|||
|
|||
![]()
TTT Fala mnogu za info, gi izvadov dokumentite nema nikakov prekrsok vnesen, gi izvadov i ostanatite dokumenti kako sto se izvodi od kniga na vencani i rodeni - Internacionalni, sea ostana uste za vakcinacii,
Dezdej i jas sum od oh, se najdovme ![]() _______________________ 2016xxxx2xxx 20.06.2015 - pusten ds 260 10.12.2015 - intervju |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |