![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » North Carolina » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo da se prijavim i da malo demantujem. Ja sam arhitekta sa preko sedam godina iskustva igral lutriju zadnje tri cetiri godine i jos uvek me nisu izvukli. I prvi put cujem da smo mi kao arhitetke srecne ruke po pitanju GC. Ne poznajem nikog ko je dobio gc preko lutrije i otisao u usa. Ja trazim posao i ovako van lutrije pa mozda ubodem nesto. Koliko sam video dosta je velika ponuda za arhitekte u NY i velike kompanije su tamo.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
DC zaista pruza puno. Medjutim, sam distrikt ima delova koji su ok (NW kvadrant) medjutim ima delova koji su podjednako losi kao i losi delovi u Chgo West & South Side... Da je bas toliko belo, i nije bas. Severna Virdzinija ima jedva iznad 50% belog stanovnistva i vrlo je etnicki sarolika. Loudon je mozda malo homogeniji, ali Fairfax i Arlington su vrlo saroliki. Prince William Co je tek sarolik, mada Woodbridge i Manassas mi se nikad nesto nisu svidjali... Moja zgrada u Aleksandriji je recimo bila mahom nastanjena Etiopljanima, Arapima i Hispano populacijom. Da je kriminal u Severnoj Virdziniji u poredjenju sa Distriktom i Merilendom neuporedivo nizi - jeste. Da su skolski distrikti odlicni - jesu. Da je Arlington vrh vrhova - jeste... Pitanje je samo koliko je novopeceni imigrant u mogucnosti da priusti Severnu Virdziniju, pogotovo Arlington. Cak i zona DC-ja sa strane Merilenda koja je ok (Montgomery County) je manje vise ista prica kao Fairfax sa cenama, samo su im takse mnogo nepovoljnije nego u Severnoj Virdziniji. Prince George's County u Merilendu sa druge strane ne zelim ni da komentarisem. Carolinas... Hm... Ja sam u zdravstvu, meni bi recimo Karoline mnogo vise prijale nego DC sto se zarade tice. U CLT sam bio dosta puta. Nako... Ima delova koji su sasvim ok za zivot. Jeftino je. I manja je segregacija nego u Chgo recimo. Mada moji favoriti u NC su ipak Triangle Area i Asheville... Ja sam vise pristalica Juzne Karoline. Greenville, Charleston, cak i Hilton Head Island su mesta u kojima bih ziveo bez problema... Naravno, sva tri su na listi posle Arlingtona ![]() Citat:
Na koju varijantu bez SSN-a mozes da se zaposlis, pa sve i da nemas papire? Kako ces da funkcionises bez vozacke dozvole? Koji stan ti to mozes da iznajmis bez kreditne istorije? Bez SSN-a u Americi ne postojis, te stoga kako mislis da dodjes do zdravstvenog i food stamps? Bez SSN-a nisi podoban ni za jedno od gore navedenih. Ili si hteo da kazes da su procedure oko GC, SSN, DL najmanji problem - u tom slucaju da. Pravila se znaju i zna se kako se dolazi do toga. I u tom slucaju - da, definitivno je najveci problem neinformisanost, a jos gore od toga mozda sirenje netacnih informacija, a dosta imigranata cesto naginju na tu stranu...
In US since 02.02.2010. Last edited by Magelan; 06.02.2016 at 21:57. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Magelan;59632]Slozicu se sto se DC-ja tice. Ziveo u Chgo malo jace od 5 godina i glavom bez obzira vristeci pobegao za DC (Northern Virginia).
DC zaista pruza puno. Medjutim, sam distrikt ima delova koji su ok (NW kvadrant) medjutim ima delova koji su podjednako losi kao i losi delovi u Chgo West & South Side... Da je bas toliko belo, i nije bas. Severna Virdzinija ima jedva iznad 50% belog stanovnistva i vrlo je etnicki sarolika. Loudon je mozda malo homogeniji, ali Fairfax i Arlington su vrlo saroliki. Prince William Co je tek sarolik, mada Woodbridge i Manassas mi se nikad nesto nisu svidjali... Moja zgrada u Aleksandriji je recimo bila mahom nastanjena Etiopljanima, Arapima i Hispano populacijom. Da je kriminal u Severnoj Virdziniji u poredjenju sa Distriktom i Merilendom neuporedivo nizi - jeste. Da su skolski distrikti odlicni - jesu. Da je Arlington vrh vrhova - jeste... Pitanje je samo koliko je novopeceni imigrant u mogucnosti da priusti Severnu Virdziniju, pogotovo Arlington. Cak i zona DC-ja sa strane Merilenda koja je ok (Montgomery County) je manje vise ista prica kao Fairfax sa cenama, samo su im takse mnogo nepovoljnije nego u Severnoj Virdziniji. Prince George's County u Merilendu sa druge strane ne zelim ni da komentarisem. Carolinas... Hm... Ja sam u zdravstvu, meni bi recimo Karoline mnogo vise prijale nego DC sto se zarade tice. U CLT sam bio dosta puta. Nako... Ima delova koji su sasvim ok za zivot. Jeftino je. I manja je segregacija nego u Chgo recimo. Mada moji favoriti u NC su ipak Triangle Area i Asheville... Ja sam vise pristalica Juzne Karoline. Greenville, Charleston, cak i Hilton Head Island su mesta u kojima bih ziveo bez problema... Naravno, sva tri su na listi posle Arlingtona ![]() Sa ovim vec ne bih mogao da se slozim. Na koju varijantu bez SSN-a mozes da se zaposlis, pa sve i da nemas papire? Kako ces da funkcionises bez vozacke dozvole? Koji stan ti to mozes da iznajmis bez kreditne istorije? Bez SSN-a u Americi ne postojis, te stoga kako mislis da dodjes do zdravstvenog i food stamps? Bez SSN-a nisi podoban ni za jedno od gore navedenih.[/QUOTE Ne mislim na varijante bez SSN, nego pricati o tome kako izavditi socijali broj i dozvolu na forumu su gluposti, to je sve gotovo za dan. Podrazumeva se da ima GC. Mislio sam da si dobio na DV? Ukoliko planiraš da ostanes nakon isteka statusa onda sign up for military. Rodjen sam u NOVA I prosao sam sve od vojske do George Town Law School. Toga nema u NC niti ce ikada biti. Sto se tice Charlotte i DC to je nebo i zemlja i ne zelim da pricam o tome. Sto se tice nursing jobs moze da ide i u Wichita, KS potpuno je sve jedno. Ko planira decu i ozbiljnu karijeru samo DC I okolina, odnosno DMV Area. Vrlo je jednostavno kao Beograd i ostatak Srbije. |
|
|||
|
|||
![]()
Poredjenje Beograd-Srbija i DC-USA je kao da mesas babe i zabe. Amerika je velika. Glavni grad ovde nije jedini koji je veliki i jedini koji pruza sve. New York, San Francisco, Boston, Chicago, Los Angeles...
Nesto nisam video da Washington, DC bas toliko prednjaci u odnosu na recimo Boston po kvalitetu lokalnih Univerziteta. Georgetown bolji od Harvarda? Duke University u NC bas toliko iza Georgetown? I nije bas, no svakom svoje ocito najbolje... Meni je u NC lepo i ne bih se selio odavde. |
|
||||
|
||||
![]()
Molim Magelana, (i clanove koji su upuceni) za informacije vezane za Charlotte.
Konkretno me zanima koji su dobri delovi grada, u smislu da je stopa kriminala niska, cene apartmana pristojne i elementary skole dobre. (Znam, skromna sam! ![]()
DV-2016 Prvi put, dve prijave 05.05.2015. "Session time out" 07.05.2015. SELECTED! ![]() CN 2016EU00001xxx 11.07.2015. Poslat DS-260 10.10.2015. Ponovo poslat DS-260 06.01.2016. Intervju 18.04.2016. Vize odobrene ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. http://www.city-data.com/zipmaps/Cha...-Carolina.html 2. http://www.livability.com/nc/charlot...public-schools
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Meni se CLT iskreno jako svidja. Ima posla, nekretnine povoljne, klima super. Najvise sam bio u Uptown-u (First, Second, Third & Fourth Ward) sto je centar grada, gde su svi oni neboderi. Meni je tu recimo super, ali ne bih sigurno ziveo tu da sam sa decom. Ono sto mi je zapalo za oko je deo CLT uz state line sa SC, zip code 28278 (i delovi Zip code 28273) i isto tako Fort Mill, SC i Lake Wylie, SC. To je isti deo metro zone, uz jezero, samo sto su poslednja dva tehnicki u Juznoj Karolini, gde su jos nize takse i jeftinije nekretnine, a jos uvek si u zoni CLT... Taj deo sam izvideo, i ne bih se bunio da se tu nastanim jednog dana. Bogataski krajevi sa najboljim skolskim distriktom su ti u predgradjima na severu (uz I-77 North) - Lake Norman. Tu su nekretnine za kupovinu malo skuplje ali stanarine mozda i budu pristupacne. Proveri. Odatle si u centru CLT za pola sata autom, a area je vrh. Ono sto ti je BetterFuture napisao, a siguran sam da si vec sama istrazila, to je City-Data. Tamo ces naci dosta korisnih informacija, a ako negde zapne, ti javljaj pa cemo da priteknemo u pomoc ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja sam arhitekta i dosao sam u US preko lutrije ![]() Posla za arhitekte ima, ali nismo bas nesto pretjerano placeni u odnosu na neka druga zanimanja: IT, medicina, farmacija, pogotovo na pocetku. Ja sam u St. Louisu i plate za Arch. Draftera se krecu od 15-20$/h, a za arhitekte sa US iskustvom od nekih 5-6 godina plate se krecu od 50000-70000 $/godisnje. To je otprilike prosjek za Missouri i naravno da varira od slucaja do slucaja. Znam da je tema NC, ali da se nadovezem na ovih par postova o arhitektama. A sto se tice NC, supruga ima rodbinu u Charlotti, tako da se i taj grad vrti kao jedna od opcija za buduce preseljenje, a sigurno cemo u narednom periodu posjetiti ih tamo i na licu mjesta se uvjeriti o kakvom se gradu radi. Mi smo tek 8 mjeseci u St. Louisu, ali vidimo da najbolje kotiraju mjesta oko DC-a, zatim California, Oregon ... Mi licno preferiramo east coast, zbog blizine Evrope i direktnih linija iz DC-a, Charlotte ..., ali vecina kaze ko moze treba da ide u Californiu, samo sto je vrijeme uzasno dosadno - uvijek je lijepo!
08.10.2013. - Prijava za DV2015 01.05.2014. - Izvučen - CN 2015EU00039xxx 17.06.2014. - Poslao DS260 16.07.2015. - Ljekarski pregled 13.08.2015. - Intervju 03.09.2015. - Zakazan let 28.09.2015. - Stigao SSN 09.10.2015. - Stigao GC |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Bismarck, North Dakota | NatashaZr | Lokacije u USA | 2 | 18.11.2013 21:28 |
North Dakota | Taji | Lokacije u USA | 2 | 24.09.2010 01:44 |
![]() |