ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.12.2008, 08:05
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno Men's Department

Drugari, ja mislim da bi mi trebali da imamo neki svoj kutak, bar jednu temu u kojoj mozemo da pisemo sta hocemo i sta god nas interesuje. I naravno drago mi je da je ovo jedinstvena tema i da smo se prvi setili!!!
Jel ima neko razvodnu ruku za Sierru jedinicu? Da sredim ovo pa mozemo na
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 08:27
Male_Version_of_Zana Male_Version_of_Zana je offline
Član

Datum prijave: 05.12.2008
Nepromenjeno

Pa mozda imam ja zavisi gde idemo na pice i dal' znas da pevas "Tri metera somota"
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 08:33
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Pitanje: Koja su najbolja piva u USA?
Kolike cijene piva su u USA (prosjek)?
Koja meza se najcesce narucuje uz pivo? Kobaje ili ima neka vrsta suhomesnatih proizvoda?
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 08:48
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Male_Version_of_Zana Prikaz poruke
Pa mozda imam ja zavisi gde idemo na pice i dal' znas da pevas "Tri metera somota"
kraljice!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 09:58
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Male_Version_of_Zana Prikaz poruke
Eheeej! Cao Zoki!!!
Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek Prikaz poruke
kraljice!
hmmmm... manija obozavanja... svi zakazuju shrinka u sredu, ti idi u utorak, da ne bude kasno

Nego back to subject - Lande druze ja mislim da ce #1 da mi bude Bud a i ostalo valja probati... nego popi' malo, uhvat'ce te meza
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 10:33
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

I mene zanima to pivo!
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 11:11
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Pitanje: Koja su najbolja piva u USA?
Kolike cijene piva su u USA (prosjek)?
Koja meza se najcesce narucuje uz pivo? Kobaje ili ima neka vrsta suhomesnatih proizvoda?
Evo ja kao iskusni pivopija u americi (na nadamo se privremenom boravku u Srbiji) kazem i tvrdim da je Jingling lager ili na english, JUENGLING LAGER (www.juengling.com) 2 puta bolje pivo od Bud-a. To je najstarija pivara u USA, nalazi se u Potsville, PA. Dobro je i COORS i Miler light.
Moram da kazem da je moguce da sam pristrasan jer sam sva 3 puta boravio u PA ali nije da tamo nema drugih piva i da ih nisam probao, bas naprotiv
Cena Juengling-a je koliko se secam, prosle godine bila 18,50-20 $ za kutiju (mislim 24 limenke) Bud je malo skuplji a nas dragi Heineken je blize 30 nego 20 (bio).
Dakle to je ono sto mi je sada palo na pamet i cega mogu da se setim.
Po barovima se obicno pije pitcher sto mu dodje bokalce koje ima tako cetvorica da popiju malo 0,3 pivo, to je bar u Philliju bilo oko 14$ + tips koliko se secam
Pozdrav
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 11:15
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Eeeee ovo su korisne informacije...

Nije lose... nije lose..

a meza u barovima?
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 11:31
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Eeeee ovo su korisne informacije...

Nije lose... nije lose..

a meza u barovima?
Pa iskren da budem ne znam, mi jesmo isli kod naseg druga i prijatelja Duleta (pozdrav ako ikad procita) i dao nam je neko meze, ali je to bio restoran a ne bar.
Meni se dopao Mexican restaurant u Norristown-u (jedan krsh od grada), koji ima big screen, gde se gleda fudbal, klopa i pije i svi navijaju. Ali to nije klasican bar. Dobra stvar je sto zapakuju da poneses ako nisi voljan da jedes ono sto mislis da je grozno a ukus ima mmmmmmm, opet kazem to su restorancici gde se i pije i klopa a moze i posebno jedno ili drugo.

Znam da se uz chilli sos jedu doritos i buritos, kao neki mexican chips, to negde znaju da posluze pre ili uz pivo.

Sto se Floride tice, Miami Beacha, ja sam tamo preferirao kubanske restorane. Jbt, ko da se kod nas sprema samo obimnije + pirinac. Sve za 3,50$. Dakle batak, karabatak zajedno(mize i krilca ili belo) , salata ko nasa, paradajz, krastavci, luk... pirinac koji oces (zuti, mrki, beli - svi jako ukusni) sve to spakuju za poneti a moze se jesti i tamo i to kosta 3,50 - 5$. Ako nekom treba i hleb uz sve to onda jos 1 i po $ za Cuban bread koji je jako slican nasem samo malo slaniji.
Ja imam 203 cm i 110 kg i ovakve porcije nisam mogao da pojedem odjednom!!! Pirinac je cudo!!

Sto se Chineze restorana tice to je prica za sebe. U Astoriji, NYC sam bio u nekoliko, probao mnooogo njihovih specijaliteta i SVI su mi bili extra. Nas dvojica narucimo npr.jedan skampe, pirinac i salatu a drugi svinjetinu(sitno seckanu),pirinac i salatu(imaju kinezi imena za to alse svodi na ovo sto sam napisao) kosta oko 8 i po $. Ako racun prelazi 10$ daju i limenku koka-ole gratis pa smo mi narucivali 2 klope i jednu koka-kolu a drugu smo dobijali gratis sve za 10-11$.
I obavezno probati soya sos i ostale sosove koje imaju kinezi, po meni to je ono sto daje ukus.

Chineze buffet je tek nesto posebno!!
Eto raspisao sam se bas...
Reply With Quote
Staro 05.12.2008, 14:21
Lucky Lucky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.11.2005
US lokacija: Tampa Bay,FL
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Pivo..gde me nadje.

Po dolasku ovde imao sam hobi da svakog vikenda probam neki drugi brand. Tako sam sigurno isprobao preko 50 vrsta. Budweiser sigurno spada u jedno od losijih. Od americkih podnosljivo mi je samo Michelob i Miller High life sve ostalo slabo.
Ovde se dosta pije Corona, nije losa ali je jos bolje Modelo (isto meksichko) i Presidente(dominikana)
Ipak najcesce uzimam evropska...Henieken, Grolsch, Amstel i Becks

Sa jednim drugim clanom ovog foruma Tiberijem, dosao sam do zakljucka da sve zavisi u kakvom podneblju zivis pa tako gore na severu drzave New Yorku cepaju teza piva kao sto je Samuel Adams winter lager....a ovde kad dodjes na ovu nasu vlagu normalno je da pijes lite verzije.
Inace Tiberije voli pale ale tako da kaze da je ubedljivo najbolje Siera Nevada.
Ja sam ipak za lager beer
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja