ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2017 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.03.2016, 12:38
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edaxxx Prikaz poruke
Da ali se situacija u medjuvremenu promenila, nakon moje prijave. Tako da... Ne znam da li postoji opcija da se to promeni nakon toga.
Sve promene koje su se dogodile nakon podnosenja aplikacije a nakon izvlacenja navesces u DS-260. Cak i nakon podnosenja istog, a pre intervjua, takodje je moguce izvrsiti promenu podataka tako sto ces kontaktirati ambasadu/KCC i zamoliti ih da otkljucaju obrazac.

A sto se tvoje situacije tice, najbolje je da pozoves ambasadu ukoliko te izvuku. Po meni, kao drzavljanin Srbije, moras u toj drugoj zemlji da dostavis sva potrebna dokumenta iz Srbije, dakle na njima stranom jeziku, pa ocigledno moraju biti prevedena kod ovlascenog prevodioca. Verovatno tu ima jos caka...
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 21.03.2016, 13:04
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
a jel hoce neko da mi odgovori na pitanje? lagano je samo preskoceno. bitno mi je pa ono ako je neko upucen....
Citat:
Da ali se situacija u medjuvremenu promenila, nakon moje prijave. Tako da... Ne znam da li postoji opcija da se to promeni nakon toga.
Koliko ja znam moguce je samo treba to najaviti dovoljno unapred. Dakle nakon sto te izvuku dobices svoj broj, na osnovu njega znaces okvirno kada te ocekuje intervju. Pre intervjua se informises u ambasadi drzave u kojoj si, ili pozoves nase i zatrazis pomeranje mesta intervjua. U tom slucaju moraces da svu dokumentaciju sa srpskog prevedes na engleski ili jezik zemlje u kojoj ides na intervju. Ukoliko se nadjes u USA nakon izvlacenja, procedura je drugacija i prijavljujes se za Adjustment of status.
Vazno je da vodis racuna o tome koja je visina broja, jer ako imas nizi broj imaces i dovoljno vremena za ovo.Ukoliko je medjutim broj visok mozes uleteti u cajtnot pa se mozda vise isplati ne pomerati mesto intervjua kako eventualno ne bi ostao bez vize zbog prolongiranja procedure.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 22.03.2016, 22:33
ztp ztp je offline
Drug član

Datum prijave: 28.09.2015
Arrow

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makili86 Prikaz poruke
Pitanje za clana ZTP; U slicnoj smo situaciji, ja sam konkurisala sa suprugom i detetom od 5 god. Kazi mi koje obrazovane imate suprug i ti? Da li imate fakultete? Nesto se bojim da se sve gleda. Mi imamo oboje SSS (IV), s tim da ja imam jos par ispita da zavrsim visu skolu ali to nisam navela nigde jer nemam zavrseno. Pozdrav i srecno svima
Draga Makili86,
oprosti, nisam baš ažurna sa odgovorima jer imam mnogo obaveza.
Suprug ima trogodišnju srednju školu. Ja visoku, bar je tako kod nas okarakterisana (po bolonji 180 bodova).
Aplicirali smo na osnovu moje škole. Koliko razumijem računovodje se nalaze na listi zanimanja na osnovu kojih bi se takodje moglo aplicirati ali nisam išla na tu opciju.
U slučaju da budem ''selected'' (šta bi bilo kad bi bilo ) ne znam kako to funkcioniše dalje sa obrscima... ako je moguće ja bih upisala školusku spremu i zanimanje pa neka odlučuju na osnovu jedne ili druge opcije.
Ja sam imala nedoumicu oko srednje škole jer sam srednju četvorogodišnju završila nažalost u ratu pa mi u svjedočanstvu za prvi i drugi razred piše ''vanredno'' a sve je to zbog ratnih dejstava i da zlo bude veće srednju sam završila 1995.god. kada uopšte nisu izdavali diplome (dobila sam samo svjedočanstva). Onda sam napravila pauzu i upisala višu 2 godine, diplomirala i onda treću i diplomirala.

Sve to je istina i tako se desilo. Bila sam mnogo zabrinuta šta ću zbog toga i čitajući ove forume moj zaključak je ''Budimo iskreni''. Ukoliko budem ''selected'' sve ću ovo lijepo obrazložiti i vjerujem da bi imali razumijevanja jer sve se može provjeriti i dokumentovati.

Elem, odužih ja ali sam mišljenja da smo tu da dijelimo nedoumice i dileme pa će dragi članovi koji su komeptentni dati svoje mišljenje.

Meni su članovi foruma mnogo pomogli iako sam još ispod ''nule''. I da, možda nekim ljudima izgleda nekad da je neko pitanje glupo...a ja sam opet razmišljanja da ''ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori''
Reply With Quote
Staro 22.03.2016, 22:46
ztp ztp je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar Prikaz poruke
Prvo malo pročitaj forum. Zna se da je za prijavu minimum završena ČETVOROGODIŠNJA srednja škola, posle toga, sve tvoje nedoumice su uzaludne, i neosnovane.
Predlog za sve, upišite neki kurs jezika, oplemnite svoje znanje danas, a ne sutra kada budete izvučeni. Bićete u velikoj prednosti.
To što imate šansu da dobijete GC ne znači vam ništa. Zamislite odete da tražite posao, i oni vas pitaju nešto, a vi ne znate da beknete.. Ako mislite "lako ću" ok samo napred...

Kuguar,

svakako sam i ja mišljenja da bi trebalo poznavati bar osnove iz engleskog i da je to vrlo bitna stavka.

Biću slobodna da ovom prilikom podlijelim sa vama informaciju ''iz prve ruke''... Imam rodicu u LV. Ona radi u hotelu i u taj isti hotel se zaposlila (ne znam kako) djevojka koja je izvučena preko DV Lottery i otišla u USA. Tu istu djevojku sretne menadžer hotela (supervizor) i obrati joj se kao šef u namjeri da se upoznaju (prostim pitanjem, odnosno molbom da se predstavi) da bi ta djevojka ostala bez teksta...čak nije znala šta je pita. Naravno da menadžer nije bio oduševljen i da je pozvao šefove (kojim je on šef) sa pitanjem kako to da su je primili a da čak ne zna ni da se predstavi.
Tu se priča stišala, ona još uvijek radi u hotelu i još nije naučila jezik.

Svakako mislim da trebamo sami sebi pomoći i olakšati i ni u kom slučaju ne ići bar bez osnovnog znanja (ko ode)...
Reply With Quote
Staro 22.03.2016, 22:53
ztp ztp je offline
Drug član

Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makili86 Prikaz poruke
Clanu Kuguar zahvaljujem na odgovoru. Znam i svesna sam da je za prijavu minimum IV SSS tj. 12 god. skolovanja... Citala sam uslove i iskustva clanova vise puta. Engleski mi je solidan, naravno uvek moze mnogo bolje. Volela bih naravno da je tako, nego me je zanimalo da li fakultetski obrazovani ljudi ipak cesce budu izvuceni ili ne... To je sve. Hvala Vam na savetu, svakako cu razmisliti o tome.
Makili86,

sve ljude koje lično poznajem a da su izvučeni na lutriji imaju srednju školu.
Mišljenja sam da fakultet nema uticaja na to da li će neko biti izvučen ili ne, bar ja tako mislim
Reply With Quote
Staro 22.03.2016, 22:58
ztp ztp je offline
Drug član

Talking

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Tok Vam clan ztp ne odgovori, evo ja nesto da napisem. To pravilima lutrije potrebno je da imate 12 godina skolovanja u kontinuitetu, sto ce reci da imate zavrsenu srednju skolu. Ukoliko Vas izvuku, bitno je da u DS260 napisete sve cinjenice u tom trenutku. Ako do tada zavrsite visu skolu, to cete i upisati, a ako je zavrsite pre intervjua, mozete traziti da Vam otkljucaju DS260 i napisete izmenu.

Ima mnogo srecnika sa zavrsenom srednjom skolom koji su izvuceni. Zelimo da verujemo da je lutrija ipak to, lutrija, i da ne "gledaju" koga izvlace.

ja vjerujem da je lutrija ipak to. Mi i želimo da idemo sa mjesta gdje lutrija nije lutrija, gdje državna uprava nije državna, gdje je radnik neradnik a neradnik radnik itd.
Reply With Quote
Staro 24.03.2016, 20:57
Makili86 Makili86 je offline
Drug član

Datum prijave: 11.07.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ztp Prikaz poruke
ja vjerujem da je lutrija ipak to. Mi i želimo da idemo sa mjesta gdje lutrija nije lutrija, gdje državna uprava nije državna, gdje je radnik neradnik a neradnik radnik itd.
upavo tako, apsolutno se slazem... Svima zelim puno srece Hvala vam svima i na odgovorima, mnogo ste mi pomogli
Reply With Quote
Staro 25.03.2016, 11:20
bordi888's Avatar
bordi888 bordi888 je offline
Član

Datum prijave: 14.09.2015
YU lokacija: Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku bordi888
Nepromenjeno

Evo na FB stranicu: U.S. Department of State: Consular Affairs, poceli su sa najave u stilu:
If you have questions about the diversity visa lottery, ask us Friday April 1 at 10am Eastern time. Make sure you have no confusions because the announcements of who won will be this spring. ttps://www.dvlottery.state.gov/

Ovo znaci da ako imamo neke nedoumice mozemo da pitamo u petak 1 april, ali ipak nas obavestavaju da pritom nemamo zabune, jer objavu za dobitnike bice ovu prolet (ne kazu 3 maj 2016 jer mozda neke od dobitnika dobice izvescenje malo kasnije?- moja zabeleska).
Neke od pitanja i odgovore mozda budu korisne za forum, pa predlazem ako ima interesantnih pitanja i konkretnih oficijalnih odgovora da spodelimo ovde?
Reply With Quote
Staro 25.03.2016, 13:34
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bordi888 Prikaz poruke
Evo na FB stranicu: U.S. Department of State: Consular Affairs, poceli su sa najave u stilu: If you have questions about the diversity visa lottery, ask us Friday April 1 at 10am Eastern time. Make sure you have no confusions because the announcements of who won will be this spring. ttps://www.dvlottery.state.gov/ Ovo znaci da ako imamo neke nedoumice mozemo da pitamo u petak 1 april, ali ipak nas obavestavaju da pritom nemamo zabune, jer objavu za dobitnike bice ovu prolet (ne kazu 3 maj 2016 jer mozda neke od dobitnika dobice izvescenje malo kasnije?- moja zabeleska). Neke od pitanja i odgovore mozda budu korisne za forum, pa predlazem ako ima interesantnih pitanja i konkretnih oficijalnih odgovora da spodelimo ovde?
Sve što bi želeo da pitaš, imaš na forumu ovde. Ipak, ovaj forum se dugo gradi... Izvlačenje je samo jednom, ali pošto server svake godine pukne, nekada možeš da sačekaš par dana da bi bez problema proverio.
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 26.03.2016, 18:32
messerschmitt messerschmitt je offline
Drug član

Datum prijave: 04.11.2010
US lokacija: Iowa Des Moines
YU lokacija: Bosna i Hercegovina
Nepromenjeno

Poštovanje ! Može dva pitanje za ove iz BiH koji su odabrani !? Da li ste prije intervijua radili ljekarske preglede ili poslije intervijua ? I da li su vam na interviju rekli da li postoji šansa da dobijete vizu ?
Hvala
2018> HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote
Odgovori

Tags
dv 2017 - 02.10.2015

Pravila pisanja