![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Dv-2017 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A sto se tvoje situacije tice, najbolje je da pozoves ambasadu ukoliko te izvuku. Po meni, kao drzavljanin Srbije, moras u toj drugoj zemlji da dostavis sva potrebna dokumenta iz Srbije, dakle na njima stranom jeziku, pa ocigledno moraju biti prevedena kod ovlascenog prevodioca. Verovatno tu ima jos caka...
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Vazno je da vodis racuna o tome koja je visina broja, jer ako imas nizi broj imaces i dovoljno vremena za ovo.Ukoliko je medjutim broj visok mozes uleteti u cajtnot pa se mozda vise isplati ne pomerati mesto intervjua kako eventualno ne bi ostao bez vize zbog prolongiranja procedure.
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oprosti, nisam baš ažurna sa odgovorima jer imam mnogo obaveza. Suprug ima trogodišnju srednju školu. Ja visoku, bar je tako kod nas okarakterisana (po bolonji 180 bodova). Aplicirali smo na osnovu moje škole. Koliko razumijem računovodje se nalaze na listi zanimanja na osnovu kojih bi se takodje moglo aplicirati ali nisam išla na tu opciju. U slučaju da budem ''selected'' (šta bi bilo kad bi bilo ![]() Ja sam imala nedoumicu oko srednje škole jer sam srednju četvorogodišnju završila nažalost u ratu pa mi u svjedočanstvu za prvi i drugi razred piše ''vanredno'' a sve je to zbog ratnih dejstava i da zlo bude veće srednju sam završila 1995.god. kada uopšte nisu izdavali diplome (dobila sam samo svjedočanstva). Onda sam napravila pauzu i upisala višu 2 godine, diplomirala i onda treću i diplomirala. Sve to je istina i tako se desilo. Bila sam mnogo zabrinuta šta ću zbog toga i čitajući ove forume moj zaključak je ''Budimo iskreni''. Ukoliko budem ''selected'' sve ću ovo lijepo obrazložiti i vjerujem da bi imali razumijevanja jer sve se može provjeriti i dokumentovati. Elem, odužih ja ali sam mišljenja da smo tu da dijelimo nedoumice i dileme pa će dragi članovi koji su komeptentni dati svoje mišljenje. Meni su članovi foruma mnogo pomogli iako sam još ispod ''nule''. I da, možda nekim ljudima izgleda nekad da je neko pitanje glupo...a ja sam opet razmišljanja da ''ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori'' ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kuguar, svakako sam i ja mišljenja da bi trebalo poznavati bar osnove iz engleskog i da je to vrlo bitna stavka. Biću slobodna da ovom prilikom podlijelim sa vama informaciju ''iz prve ruke''... Imam rodicu u LV. Ona radi u hotelu i u taj isti hotel se zaposlila (ne znam kako) djevojka koja je izvučena preko DV Lottery i otišla u USA. Tu istu djevojku sretne menadžer hotela (supervizor) i obrati joj se kao šef u namjeri da se upoznaju (prostim pitanjem, odnosno molbom da se predstavi) da bi ta djevojka ostala bez teksta...čak nije znala šta je pita. Naravno da menadžer nije bio oduševljen i da je pozvao šefove (kojim je on šef) sa pitanjem kako to da su je primili a da čak ne zna ni da se predstavi. Tu se priča stišala, ona još uvijek radi u hotelu i još nije naučila jezik. Svakako mislim da trebamo sami sebi pomoći i olakšati i ni u kom slučaju ne ići bar bez osnovnog znanja (ko ode ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sve ljude koje lično poznajem a da su izvučeni na lutriji imaju srednju školu. Mišljenja sam da fakultet nema uticaja na to da li će neko biti izvučen ili ne, bar ja tako mislim ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Evo na FB stranicu: U.S. Department of State: Consular Affairs, poceli su sa najave u stilu:
If you have questions about the diversity visa lottery, ask us Friday April 1 at 10am Eastern time. Make sure you have no confusions because the announcements of who won will be this spring. ttps://www.dvlottery.state.gov/ Ovo znaci da ako imamo neke nedoumice mozemo da pitamo u petak 1 april, ali ipak nas obavestavaju da pritom nemamo zabune, jer objavu za dobitnike bice ovu prolet (ne kazu 3 maj 2016 jer mozda neke od dobitnika dobice izvescenje malo kasnije?- moja zabeleska). Neke od pitanja i odgovore mozda budu korisne za forum, pa predlazem ako ima interesantnih pitanja i konkretnih oficijalnih odgovora da spodelimo ovde? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|||
|
|||
![]()
Poštovanje ! Može dva pitanje za ove iz BiH koji su odabrani !? Da li ste prije intervijua radili ljekarske preglede ili poslije intervijua ? I da li su vam na interviju rekli da li postoji šansa da dobijete vizu ?
Hvala
dv 2017 - 02.10.2015 |
|
|
![]() |