ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - iskustva od ranije » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 23.09.2008, 07:30
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik 15xxx Prikaz poruke
Seekimo da li bi mogla da mi das link gde mogu da pogledam Bilten...
007 Seekimo je a ne

Dobro dosao na forum, neki info?
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Staro 23.09.2008, 14:22
Seekimo Seekimo je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.08.2008
Nepromenjeno

Nema veze,Seekimo ili Seekima,razlika je samo jedno slovo!!!!!Vazno da je 15xxx dobio ili dobila!!!!!...odgovor.
Staro 28.09.2008, 19:37
15xxx 15xxx je offline
Član

Datum prijave: 22.09.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Seekimo Prikaz poruke
Nema veze,Seekimo ili Seekima,razlika je samo jedno slovo!!!!!Vazno da je 15xxx dobio ili dobila!!!!!...odgovor.

Ups ...

Hvala sto sam DOBIO od tebe ovaj odgovor ...

Ukratko, ja sam dobio prvu kovertu i poslao odmah potrebna dokumenta. Pre nekoliko dana sam dobio info iz KCC da je sve u redu i da pratim na bulletinu u vezi intervjua. Otprilike ocekujem da to bude januar - februar.
Cuo sam da je intervju puka formalnost za one koji su fakultetski obrazovani, imaju nekog ko stoji iza njih u USA i koji su boravili vise puta u USA. Ako Vas ima takvih ocekujte da bude sve laganica.

Ja pripadam ovoj grupi, pa da ne cuje zlo, nadam se da ce biti opusteno.

Takodje imam pitanje za sve Vas.

Sobzirom da cu biti u Miamiu u periodu intervjua, sad sam u Srbiji, moracu biti prinudjen da doletim u Bgd da obavim to.
Koji vremenski period je potreban da se uradi lekarski u Beogradu?
Naime ja radim za jednu americku kompaniju i imam lekarski i sve vakcinacije ali nisam siguran da li to prihvataju ovi u BGD-u.
Takodje moram da doletim da odradim sve to pa se nadam da ce mi 4-5 dana zavrsiti posao. Work Break bi bio u pitanju a ameri bas ne vole kada neko uzima tako nesto i odobravaju ti max 7 dana.

Hvala Vam pa ako neko ima neko pitanje bicu rad da podelim ...
Staro 28.09.2008, 20:30
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Ti si mogao iz USA da radis AOS umesto CP u Beogradu. Ne bi morao da pravis Work Break, manje bi te kostalo (mada mislim da ti to nije bitno) samo bi duze trajalo.
Mozes CP da menjas za AOS ako ti odgovara, kontaktiraj KCC.
Mozes vise o tome da saznas na Immigration Portal, nisam ti ja bas kompetentan, cisto info
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Staro 29.09.2008, 20:45
Seekimo Seekimo je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.08.2008
Nepromenjeno

15xxx,od koga si to cuo da ,,ako imas fakultet,nekog iza sebe u Americi i ako si vec bio u Americi,,da je intervju samo formalnost???To su potpune dezinformacije i nemoj da ih siris zbog ljudi koji neispunjavaju te ,,uslove,,,Dakle to je potpuno netacno.Konzul ili konzularni sluzbenik donosi konacnu odluku na osnovu tvoje podnete dokumentacije i lekarskog pregleda,ako je i jedno i drugo OK,onda je intervju formalnost i to je cela filozofija.Inace korektno je da prvo procitas sve tread-ove pa da onda postavljas pitanja ako nenadjes odgovor na ono sto te zanima.
Staro 29.09.2008, 22:56
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Seekimo Prikaz poruke
15xxx,od koga si to cuo da ,,ako imas fakultet,nekog iza sebe u Americi i ako si vec bio u Americi,,da je intervju samo formalnost???To su potpune dezinformacije i nemoj da ih siris zbog ljudi koji neispunjavaju te ,,uslove,,,Dakle to je potpuno netacno.Konzul ili konzularni sluzbenik donosi konacnu odluku na osnovu tvoje podnete dokumentacije i lekarskog pregleda,ako je i jedno i drugo OK,onda je intervju formalnost i to je cela filozofija.Inace korektno je da prvo procitas sve tread-ove pa da onda postavljas pitanja ako nenadjes odgovor na ono sto te zanima.
Potpisujem..
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Staro 03.10.2008, 06:16
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Question

Citat:
Prvobitno poslao korisnik 15xxx Prikaz poruke
Sobzirom da cu biti u Miamiu u periodu intervjua, sad sam u Srbiji, moracu biti prinudjen da doletim u Bgd da obavim to.
Koji vremenski period je potreban da se uradi lekarski u Beogradu?
Naime ja radim za jednu americku kompaniju i imam lekarski i sve vakcinacije ali nisam siguran da li to prihvataju ovi u BGD-u.
Takodje moram da doletim da odradim sve to pa se nadam da ce mi 4-5 dana zavrsiti posao. Work Break bi bio u pitanju a ameri bas ne vole kada neko uzima tako nesto i odobravaju ti max 7 dana.

Hvala Vam pa ako neko ima neko pitanje bicu rad da podelim ...
OK, ja sam malo zaboravio kako to tačno ide, ali koliko se ja sećam, ovako je nekako bilo za DV-2005: u prvoj koverti dobiješ i formular (sa manjim cenovnikom) za promenu statusa u imigraciji unutar USA ako si. Takođe, ako imaš radnu dozvolu, ti si već morao da obaviš lekarski kad si prvi put došao, ne? Ako jesi, zato je taj formular samo menjao status u permanent resident, nema šta drugo da se radi (mislim da je bilo nekih $100, mogu da pogledam)...

E sad, moje pitanje je: koliko sam ja ovde sad izgrešio? Je li to isto ono što xeg pominje?
Staro 09.12.2008, 15:00
DaneBGD DaneBGD je offline
Član

Datum prijave: 28.11.2008
Nepromenjeno

pozdrav od novih clanova koji su dobili.nas cetvoro smo danas prosli intervju i dobili vize.samo da se pohvalimo ,ne zamerite,sve vreme sam pratio forume i teme i jedva cekao priliku da posaljem ovu poruku.srecno i ostalima.
Staro 09.12.2008, 15:18
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik DaneBGD Prikaz poruke
pozdrav od novih clanova koji su dobili.nas cetvoro smo danas prosli intervju i dobili vize.samo da se pohvalimo ,ne zamerite,sve vreme sam pratio forume i teme i jedva cekao priliku da posaljem ovu poruku.srecno i ostalima.
Dane cestitam tebi i tvojoj porodici na vizi. Molim te napisi kako je bilo (opusteno ili ne) sta su trazili od dokumenata na salteru i tako.
Jos jednom cestitam i sa srecom.
Staro 11.12.2008, 04:06
sober sober je offline
Član

Datum prijave: 11.12.2008
Nepromenjeno

uskoro me ocekuje razgovor u ambasadi interesuje me da li mi moze neko reci da li na razgovoru postavljaju pitanja o clanovima porodice? ovo pitam jer mi mladji brat ilegalno u americi. istekla mu turisticka viza pre mesec dana.
Zatvorena tema

Pravila pisanja