ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - iskustva od ranije » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 17.01.2009, 02:13
sober sober je offline
Član

Datum prijave: 11.12.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg Prikaz poruke
Pitao je da li Jelena zna engleski i da li imamo rodjake u USA.
ovo pitanje me muci vezano za rodjake u usa jer ne znam kako bih na to odgovorio. kao sto sam ovde vec jednom napisao imam rodjenog brata u usa koji je tamo ilegalno. neko mi je ovde odgovorio da niko nece pitati za familiju sto me je obradovalo ali koliko vidim moze da se desi i da pitaju. moj brat je vise puta je produzavao turisticku vizu (tamo) sad je vec par meseci ilegalac. on se nigde ne spominje u formularima samo roditelji. kad bi mi postavili ovo pitanje ne znam stvarno sta da kazem, ako neko zna neko slicno iskustvo ili savet puno bi mi znacilo. da li postoji nekakva mogucnost da na osnovu njihove dokumentacije znaju da je on jos tamo? nisam ozenjen i sam bih isao u usa.
Staro 17.01.2009, 09:25
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Slobo, ajd molim te smao par pitanja...
Zaboravio sam kad sste se vi uzeli? Poslije prve koverte? Pa ste iz tog razloga nosili slike?

I jos jedna molba, da napises tacno koje tvoje dokumente, a koje JElenine ste predali i koje su uzeli. Niste nosili prevode na negleski?
I da fotokopije? Jeste li ih ovjeravali? ako jeste gdje? Hvala.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Staro 17.01.2009, 09:40
Zivkovic_NIS Zivkovic_NIS je offline
Drug član

Datum prijave: 24.05.2008
US lokacija: Chambersburg,Pennsylvania
YU lokacija: NIS , SERBIA
Pošalji MSN poruku korisniku Zivkovic_NIS Pošalji Skype™ poruku korisniku Zivkovic_NIS
Nepromenjeno

I ja se slazem sa dopunama ,prethodnog navedenog gore
Pitao bi slobo jos,

osim da nam otkrijes detaljnosti o svim dokumentima koje si nosio,
npr(da li ti je izvod iz maticne knj. bio inostrani koji mozemo izvaditi u opstini, ili na srpskom i samo tako odneo ,sa overenom kopijom) ?

I kako ste prijavili jelenu,direktno u KCC, posle vencanja , ili u ambasadi ste odneli njen DS form , na dan intervjua !?

seticu se jos nesto , ti si nam sada predmet za ispitivanje
U San Diegu od - 27 Marta 2009
Staro 17.01.2009, 10:19
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Slobo, ajd molim te smao par pitanja...
Zaboravio sam kad sste se vi uzeli? Poslije prve koverte? Pa ste iz tog razloga nosili slike?

I jos jedna molba, da napises tacno koje tvoje dokumente, a koje JElenine ste predali i koje su uzeli. Niste nosili prevode na negleski?
I da fotokopije? Jeste li ih ovjeravali? ako jeste gdje? Hvala.
Vencali smo se 14.decembra. E da pitao je (ne konzul nego ovaj prvi) da li je ovo (zelena karta) ubrzala nase vencanje i mi smo rekli da jeste. Slike bi nosili svakako. Na pitanje koliko se znamo ja sam rekao dve i po godine a od toga smo dve godine i tri meseca u vezi, na sta se on malo nasmejao.

Moji dokumenti:
-pismo iz druge koverte (uzeli odmah na ulazu)
-Kopija diplome(original na uvid-nisu trazili)
-Lekarski
-snimke sa rendgena (nisu trazili)
-slike - dokaz veze (uzeli pa vratili)
-2 slike 5x5 (morali smo da se slikamo opet)
-pasos (novi i dva prethodna)
-pozivni mail od prijatelja (odstampan)
-izvod iz maticne knjige rodjenih (uzeli)
-potvrde iz suda i supa (uzeli)
-potvrda iz banke (vratili)
-vojna knjizica(nije trebala)

Jelenini dokumenti:
-DS-230 popunjen za Jelenu(uzeli)
-Lekarski(uzeli)
-snimak(nisu uzeli)
-2 slike 5x5 (isli smo opet da se slikamo)
-pasos (nov i stari, ovaj stari su joj odmah vratili)
-izvod iz maticne knjige rodjenih(uzeli)
-potvrde iz suda i sup-a(uzeli)

Vencani list su imali od ranije i to nije trebalo ali smo mi imali za svaki slucaj.
Njenu kopiju diplome smo takodje nosili i nisu je uzimali
Kopije nismo overavali a nesto smo i dali originale (ako imamo vise komada) Prevode nisu ni trazili.
Nadam se da sam na sve odgovorio
Staro 17.01.2009, 10:20
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zivkovic_NIS Prikaz poruke

Kakvo ispitivanje, ovo je isljedjivanje...
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Staro 17.01.2009, 11:48
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zivkovic_NIS Prikaz poruke
I ja se slazem sa dopunama ,prethodnog navedenog gore
Pitao bi slobo jos,

osim da nam otkrijes detaljnosti o svim dokumentima koje si nosio,
npr(da li ti je izvod iz maticne knj. bio inostrani koji mozemo izvaditi u opstini, ili na srpskom i samo tako odneo ,sa overenom kopijom) ?

I kako ste prijavili jelenu,direktno u KCC, posle vencanja , ili u ambasadi ste odneli njen DS form , na dan intervjua !?

Svi dokumenti su bili na srpskom, nista nismo prevodili samo je pismo od prijatelja iz usa bilo na engleskom.
Kopije nisu bile overene, sve smo kopirali kuci kod nas u boji ili crno-beli svejedno
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Staro 17.01.2009, 16:20
vlatkojo's Avatar
vlatkojo vlatkojo je offline
Član

Datum prijave: 25.05.2008
Nepromenjeno

Evo kako je red da se i ja javim sa informacijama od mog uspesnog intervjua.
Imeno intervju mi je bio zakazan na 13 januar u 08:00h u Skopju.
Stigli smo nesto ranije pred ambasade i zauzeli red.Bilo je vise ljudi koji su bili za turisticke i radne vize a za iselenicke bili smo mi(ja i moja zena) i jedan albanac sa Kosova. Isto tako procitali su dvoje, koje nisu bili prisutni, a neznam dali su se i pojavili kasnije.
Usli smo u ambasadu drugi u 08:10h i odma nas je pozvao jedan sluzbenik koji je uzeo sva potrebna dokumenta slozio kako treba i rekao da sednemo i da sacekamo.Za mene kako nosilac aplikacije :
- izvod od MKR (internacionalni) kopiju nije uzeo;
- izvod od MKV (internacionalni) kopiju nije uzeo;
- potvrdu od vojnog otseka sa prevodom bez kopije;
- potvrdu iz policije sa prevodom bez kopije;
- potvrdu iz suda sa prevodom bez kopije;
- lekarski pregled bez rendgenski snimak;
- diplomu od srednu skolu kopiju i orginal na uvid.Ja sam nosio i uverenje sa prevodom od polozenih ispita na fakultet i to su uzeli;
- I-134 plus potvrda gde radi i cek od njegove supruge( to mi je poslao covek koji ga ja licno ne poznajem a koji je otisao preko lutrije pre 5 god.);
- jednu sliku(5x5) ;
Za moju suprugu uzeli su samo:
- izvod od MKR (internacionalni) kopiju nije uzeo;
- potvrdu iz policije sa prevodom bez kopije;
- potvrdu iz suda sa prevodom bez kopije;
- lekarski pregled bez rendgenski snimak;
- jednu sliku(5x5) ;
- ona je nosila uverenje o zavrsenom fakultetu ali nisu ga uzeli.
Cekali smo oko pola sata i pozvali su nas na salter 2 i pitali dali imamo neki dokaz o nasoj vezi (slike od neki godisni odmor,od vencanje i td.) Ja sam nosio 20 slika od prosla dve odmora kojih je sluzbenik uzeo.Posto u Ds formulare nisam naveo adresu gde da mi posalju SSN i GC sluzbenik je rekao da moram da dam neku adresu i rekao da odem da platim na kasu.Covek koji radi na salteru dvaput je prebrojavao novac i detaljno pregledao svaku banknotu.Posle svega sluszbenik nam je rekao da sednemo i da ce nas pozvati.Cekali smo negde do 10:45 i onda nas je pozvao konzul, jedan vrlo ljubazan i nasmejan lik, koji se trudio da prica makedonski. Poceo je sa ista pitanja, koliko se poznajemo,kako smo se upoznali dali smo planirali da se uzmemo i dali nas je lotarija ubrzala da stupimo u brak. Pitao je odakle poznajemo coveka koji nam je poslao garanciju, gde planiramo da idemo, sta planiramo da radimo a posto ja imam jos 2 spita do diplomski i posto sam ja vec nekoliko godina apsolvent pokusao da mi isplanira kako da pre diplomiram i ako ne diplomiram sad da idem u USA da aktiviram GC i da se posle vratim da zavrsim. Na kraju nas je oboje pitao nekoliko pitanja na engleski i uzeo otisak prstiju.Samo smo potpisali formulare i nismo podizali desnu ruku da se zakunemo.Onda nam je cestitao i rekao “ pobedili ste lutriju” i rekao da moze bilo ko da podigne vize na 15 januar u 16:30.
Na 15.01 u zakazano vreme na kapiji pred ambasade dali su nam vize u pasosu i koverte koje trebamo nositi sa nama.

Eto to je moja prica oko intervjua iz Makedonije.
Jos jednom da se zahvalim Milosu, moderatorima sajta i svim clanovima koji su se nesebicno trudili da pomognu kako mogu i zelim puno srece ostalim koji tek trebaju da prodju kroz intervju.
Izvinite na moj srpsko-hrvatski-crnogorsko-bosanski
Pozdrav i svako dobro svima gde god bili.

2009EU000144xx
17.04.2008 - poslana koverta iz Kentucky
09.05.2008 - stigla prva koverta
22.05.2008 - poslato nazad
13.01.2009 - zakazan intervju
15.01.2009 - viza u pasosu
Reply With Quote
Staro 18.01.2009, 10:33
tanik's Avatar
tanik tanik je offline
Drug član

Datum prijave: 22.12.2008
US lokacija: Phoenix, AZ
YU lokacija: Beograd
Talking I ja sam dobio vizu!! :-)

Zdravo svima,
Hocu da vam napisem kako je meni bilo na intervjuu i kako sam lako mogao da se okliznem, ali srecom nisam!
Prvo sto je mogao da mi bude problem jesto sto sam se ja dvoumio dal' da prevedem i diplomu srednje skole s obzirom da imam zavrsen fakultet, pa sam isao logokom da se srednja skola samim tim podrazumeva. Zlu ne trebalo, preveo sam i diplomu srednje skole i ispostavilo se da im je samo ona bitna, fakultetsku diplomu su mi vratili.
Drugi dokument koji mi nije dao da spavam nekoliko noci pre intervjua bila je potvrda iz policije stara 6 meseci i 20 dana. Priznajem, propust je bio u mojoj organizaciji sto nisam izvadio novu potvrdu po dobijanju druge koverte. Medjutim na intervjuu niko nije pomenuo taj datum, izgleda da njima to i nije bitno.
Inace celokupan razgovor je trajao 7 minuta (5 sa nasim likom i 2 sa konzulom, btw fini neki ljudi). Nas lik mi je samo uzeo dokumenta i ja sam ga pitao da li moze da promeni adresu na koju ce mi stci GC i SSN, sto je on i uradio. E sad, ja sam u formularu naveo da imam sestru od tetke na Floridii da planiram da kod nje budem kad dodjem, izgleda da mi je to bio najjaci adut, posto me je konzul pitala da li cu ostati kod nje na sta sam ja potvrdno odgovori i posle toga mi je rekla da podigne desnu ruku i da se zakunem da je sve sto sam rekao, uradio i napisao istina. I to je bio ceo moj razgovor, sutradan sam dobio vizu.
Znaci nisu mi trazili nikakve potvrde iz banke, nisu me pitali sta tamo planiram da radim... ma nista, skoro da sam bio razocaran!
Pozdravljam vas sve
Staro 18.01.2009, 10:58
wingreen's Avatar
wingreen wingreen je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Cestitam Tanik, koliko se secam ti si prvi kome su vratili fakultetsku diplomu a uzeli diplomu srednje skole...mislim da su ranije pisali da im se desilo obratno...
Gde ides na Floridu, koje mesto?
26.03.2009. stigla druga koverta
15.05.2009. zakazan intervju
14.05.2009. obavljen lekarski
15.05.2009. odobrene vize
18.05.2009. podigli vizirane pasose
02.09.2009. Stigli u USA
Staro 18.01.2009, 12:18
tanik's Avatar
tanik tanik je offline
Drug član

Datum prijave: 22.12.2008
US lokacija: Phoenix, AZ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Pa nije me bilo ali sad sam tu! :-)

Vidis za ovaj forum sam saznao kad sam isao na lekarski od jednog para iz Nisa (ovom prilikom ih pozdravljam i zelim im srecu, posto koliko se secam intevju bi trebalo da im bude ovih dana), sajt je super, mada koliko vidim po vasim postovima situacija u Americi je dosta cupava.
Pa trebalo bi da prvo odem na Floridu, jer sam tamo dao adresu, medjutim ja se za sad necu zadrzavati u Americi jer moram da zavrsim nesto sto sam poceo ovde ali cu se do kraja ove godine definitivno preseliti u USA.
A ta moja sestra na koju sam se pozvao da zivi u Americi se pre neki dan vratila u Srbiju (iz samo noj znanih razloga, siguran sam da nisu finanijske prirode, nesto mulja, nece da kaze) tako da cu tamo morati da se snalazim sam (sto mi i nije neki problem, volim izazove )
Intervju sam imao pred katolicki Bozic (mozda me zato i nisu smarali), a za diplomu ne znam sta da ti kazem, imam diplomu medicinskog fakulteta, BG univerzitet, a ona tamo nista ne vredi (mada i ovde je slaba vajda od nje ) pa je mozda to razlog, a mozda su oni bili malo zbunjeni.
Zatvorena tema

Pravila pisanja