ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.02.2009, 19:43
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Jao bre Kolja ja ne znam ni kakvu polemiku da vodim sa tobom... kakve bre sexual favors? O cemu pricas ti? Da, desi se, ljudi se uhapse i idemo dalje... sta pravis pacova od malog misa? Mani bre te price vise, pa niko od nas nije pao sa kruske. I da ne govorim u mnozini, bar ja nisam. Sad ja kao treba da se prepucavam sa tobom nakon tvojih dva meseca ovde... pazi kad nemam vremena za gubljenje vremena. Eto, ja necu da se selim u NYC jer su tamo ludi i otkaceni, i bezvlasce... whatever.

dodatak: btw, 3k je mesecna plata sa tipom, nece da bude da su cekali 10 godina da tuze... nema potrebe nijedan radnik da ceka 10 godina da tuzi ako ima osnova. Bar su se oko tuzbi amerikanci ispraksovali ekstra...

Last edited by Zana; 02.02.2009 at 21:13. Razlog: dodatak
Reply With Quote
Staro 02.02.2009, 20:48
kolja kolja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.05.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Ja bre Kolja ja ne znam ni kakvu polemiku da vodim sa tobom... kakve bre sexual favors? O cemu pricas ti? Da, desi se, ljudi se uhapse i idemo dalje... sta pravis pacova od malog misa? Mani bre te price vise, pa niko od nas nije pao sa kruske. I da ne govorim u mnozini, bar ja nisam. Sad ja kao treba da se prepucavam sa tobom nakon tvojih dva meseca ovde... pazi kad nemam vremena za gubljenje vremena. Eto, ja necu da se selim u NYC jer su tamo ludi i otkaceni, i bezvlasce... whatever.

dodatak: btw, 3k je mesecna plata sa tipom, nece da bude da su cekali 10 godina da tuze... nema potrebe nijedan radnik da ceka 10 godina da tuzi ako ima osnova. Bar su se oko tuzbi amerikanci ispraksovali ekstra...
OK point taken -dobro menjam stil pisanja -Dakle dragi moji forumasi NY je .....sta dam kazem -Svajcarksa na East riveru !!!-raj za buduce emigrante -sad ima nekih sitnih problema ali ima ko ce o tome da brine i da ih resava - ti anonimni divni ljudi rade non stop za dobrobit vas i vasih bliznjih -moja licna iskustva i zapazanja do sada su iskljucivo pozitivna - ovde dobri ,lepo vaspitani ,obrazovani i vredni prolaze ko nigde na svetu -bukvalno su im sva vrata otvorena .dovoljno je samo da se pojavite i to je to -vas kvalitet ce biti automatski priznat .sitni problemi koje sam spomenuo u prethodnim postovima ustvari su minorne prirode i ne bi trebalo da se uzimaju kao ozbiljni ili kao neko pravilo -sad ako ste pali sa kruske onda je druga prica .ovde nema ludaka i otkacenih i pravna drzava je cvrsta ko stena -vasa prava su zasticena na svakom nivou i niko nema prava da vas manipulise ili izrabljuje -ako se to i u nekom ludilu desi vi odmah dajte otkaz pa na levo krug i na vrata pa onda kod advokata da tuzite tog ''misa'' koji se usudio da vam pokvari vas ''feeling'' koji ste imali o ovom divnom gradu
Reply With Quote
Staro 02.02.2009, 21:54
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

Da, sad smo kao 2nd grade to su kao argumenti? Ja nemam sta da imam feeling o NYC ali imam o tome sto ti pises o sistemu ovde. Sad je kao ovde totalno bezvlasce... i drzava je pukla sad skroz... pa sta te jos uvek drzi ovde ako si za dva meseca sve video i sve prosao? Ili kao, svi lazu, kradu, mazu pa nema drugog izbora nego isto tako?

Ja ne kazem da je sve sjajno ni da se kriminal ne desava - jednostavno ja se klonim takvih situacija, trudim se koliko mogu i verujem u one koji o tome treba da brinu. Dosta nas je u LA doslo preko lutrije - svi hvala Bogu imaju poslove i to lepe i solidne plate, od kojih ako nista drugo moze solidno da se zivi, niko ih nije ucenjivao niti ih reketirao. Svi zive u lepom, bezbednom kraju. I svi smo imali problema na pocetku tokom uklapanja, i sad nam se svasta desava - pa resavamo probleme onako kako treba i nije nas zakon izneverio. A svako od nas je i izgubio posao, i nije bio primljen ko zna koliko puta tamo gde je konkurisao, i svako od nas je gresio oko neceg jer nismo bili dovoljno informisani.

Sad pitam se ja, kako mi nikad nismo dosli u kontakt sa ljudima koji nalaze posao onako kako ti kazes? I kako sad Kalifornija i LA moze da bude toliko drugaciji a federal zakon vazi za sve drzave?

I sad ti kazes da je mesanje drzave u nezakonitosti u tim restoranima mazanje ociju?

Sve u svemu, ako hoces da polemisemo o sistemu argumentovano - onda mozemo, a ako ces da se igras i duris kao dete kao u prethodnom postu - sam si u tome. Ja sam ti otvorila temu NYC da mozes da pises sto god hoces i sto je u principu tvoje licno poimanje grada u koji si dosao. Ova tema bi valjda trebalo da bude nesto drugo... a ne da ja sad tebi treba da se pravdam sto je meni lepo i sto mi se ne desavaju takve gluposti, i sto ja posao mogu da nadjem a da ne potplacujem bilo koga, i sto nemam ilegalce oko sebe i kriminalce. Pobogu, jel ja to po tebi treba da se pravdam sto "nerealno" i "istroseno" imam "fake" normalan zivot i sto svaka firma u kojoj radim postuje zakon, i sto moji prijatelji imaju isto takav, dobar i kvalitetan zivot? Svasta.

A ti sad menjaj stil pisanja ako hoces ili mislis da treba. If I were you - ja bih pre menjala attitude nego style. Ali nisam.
Reply With Quote
Staro 02.02.2009, 22:34
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

Poki64yu - dobrodosao na forum! Bogami, Nislije preuzimaju space polako
Reply With Quote
Staro 02.02.2009, 23:56
ikana ikana je offline
Član

Datum prijave: 22.01.2009
Nepromenjeno

Mislim Kolja da je Zana u pravu ti predstavljas NYC mnooooogo lose,u svim vecim gradovima postoje tkz. opasna mesta pa tako i u NYC ali ti ako znas gde je to izbegavaces naravno...Proslo leto sam bila u NYC,tacnije u Queensu na granici sa Brooklinom i bilo mi je PRELEPO,kraj bas miran,ima ljudi stalno i danju i nocuu blizini je bio i srpski klub tako da se tu okupljaju nasi,imas i nase specijalitete nasli smo i prodavnicu sa hranom iz Srbije(nas sir,kajmak,nasi slatkisi sve na srpskom...Ja sam odatle ponela najlepsa izkustva i planiram opet da se vratim!A pored te lose strane NYC nisam ni prosla i ne znam sta je to...Inace soba sa upotrebom kuhinje i kupatila 600$ posto nas je dvoje u toj sobi bilo po 300,cak sam imala srecu da nam je cimer iz Kv-a,a gazde inace iz Srbije(nismo ih znali pre nego sto smo dosli)
Tako da jedva cekam opet da vidim NYC
Reply With Quote
Staro 03.02.2009, 00:08
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

Hej Ikana, poz!
Jesi u NYC isla turisticki? I jesi li aplicirala za lutriju? Izvini ako pitam nesto o cemu si vec pisala ranije...
Z
Reply With Quote
Staro 03.02.2009, 16:29
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikana Prikaz poruke
Mislim Kolja da je Zana u pravu ti predstavljas NYC mnooooogo lose,u svim vecim gradovima postoje tkz. opasna mesta pa tako i u NYC ali ti ako znas gde je to izbegavaces naravno...Proslo leto sam bila u NYC,tacnije u Queensu na granici sa Brooklinom i bilo mi je PRELEPO,kraj bas miran,ima ljudi stalno i danju i nocuu blizini je bio i srpski klub tako da se tu okupljaju nasi,imas i nase specijalitete nasli smo i prodavnicu sa hranom iz Srbije(nas sir,kajmak,nasi slatkisi sve na srpskom...Ja sam odatle ponela najlepsa izkustva i planiram opet da se vratim!A pored te lose strane NYC nisam ni prosla i ne znam sta je to...Inace soba sa upotrebom kuhinje i kupatila 600$ posto nas je dvoje u toj sobi bilo po 300,cak sam imala srecu da nam je cimer iz Kv-a,a gazde inace iz Srbije(nismo ih znali pre nego sto smo dosli)
Tako da jedva cekam opet da vidim NYC
Jesi li ti isla u NYC ili u Srbiju? :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 03.02.2009, 18:57
kolja kolja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.05.2008
Nepromenjeno

posle Zaninih ''patos''komentara na moje postove malo cu da odmorim forumase od mojih zapazanja o ovom gradu-nema potrebe da se pravi neka tenzija ovde (na forumu) bez razloga-ko dolazi ovamo u NY videce i sam kako stoje stvari i koliko sam bio objektivan ili subjektivan -ostavio sam broj telefona na nekim postovima pa ko zeli moze da me okrene za savet ili ako nekome treba adresa nekih ''institucija ''ovde (SS office ,Town Hall itd.),ako sam u mogucnosti pomocicu koliko mogu .
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja