![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
![]()
Jao bre Kolja
![]() dodatak: btw, 3k je mesecna plata sa tipom, nece da bude da su cekali 10 godina da tuze... nema potrebe nijedan radnik da ceka 10 godina da tuzi ako ima osnova. Bar su se oko tuzbi amerikanci ispraksovali ekstra... Last edited by Zana; 02.02.2009 at 21:13. Razlog: dodatak |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, sad smo kao 2nd grade
![]() Ja ne kazem da je sve sjajno ni da se kriminal ne desava - jednostavno ja se klonim takvih situacija, trudim se koliko mogu i verujem u one koji o tome treba da brinu. Dosta nas je u LA doslo preko lutrije - svi hvala Bogu imaju poslove i to lepe i solidne plate, od kojih ako nista drugo moze solidno da se zivi, niko ih nije ucenjivao niti ih reketirao. Svi zive u lepom, bezbednom kraju. I svi smo imali problema na pocetku tokom uklapanja, i sad nam se svasta desava - pa resavamo probleme onako kako treba i nije nas zakon izneverio. A svako od nas je i izgubio posao, i nije bio primljen ko zna koliko puta tamo gde je konkurisao, i svako od nas je gresio oko neceg jer nismo bili dovoljno informisani. Sad pitam se ja, kako mi nikad nismo dosli u kontakt sa ljudima koji nalaze posao onako kako ti kazes? I kako sad Kalifornija i LA moze da bude toliko drugaciji a federal zakon vazi za sve drzave? I sad ti kazes da je mesanje drzave u nezakonitosti u tim restoranima mazanje ociju? Sve u svemu, ako hoces da polemisemo o sistemu argumentovano - onda mozemo, a ako ces da se igras i duris kao dete kao u prethodnom postu - sam si u tome. Ja sam ti otvorila temu NYC da mozes da pises sto god hoces i sto je u principu tvoje licno poimanje grada u koji si dosao. Ova tema bi valjda trebalo da bude nesto drugo... a ne da ja sad tebi treba da se pravdam sto je meni lepo i sto mi se ne desavaju takve gluposti, i sto ja posao mogu da nadjem a da ne potplacujem bilo koga, i sto nemam ilegalce oko sebe i kriminalce. Pobogu, jel ja to po tebi treba da se pravdam sto "nerealno" i "istroseno" imam "fake" normalan zivot i sto svaka firma u kojoj radim postuje zakon, i sto moji prijatelji imaju isto takav, dobar i kvalitetan zivot? Svasta. A ti sad menjaj stil pisanja ako hoces ili mislis da treba. If I were you - ja bih pre menjala attitude nego style. Ali nisam. |
|
||||
|
||||
![]()
Poki64yu - dobrodosao na forum! Bogami, Nislije preuzimaju space polako
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim Kolja da je Zana u pravu ti predstavljas NYC mnooooogo lose,u svim vecim gradovima postoje tkz. opasna mesta pa tako i u NYC ali ti ako znas gde je to izbegavaces naravno...Proslo leto sam bila u NYC,tacnije u Queensu na granici sa Brooklinom i bilo mi je PRELEPO,kraj bas miran,ima ljudi stalno i danju i nocu
![]() ![]() ![]() Tako da jedva cekam opet da vidim NYC ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Hej Ikana, poz!
Jesi u NYC isla turisticki? I jesi li aplicirala za lutriju? Izvini ako pitam nesto o cemu si vec pisala ranije... Z |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
posle Zaninih ''patos''komentara na moje postove malo cu da odmorim forumase od mojih zapazanja o ovom gradu-nema potrebe da se pravi neka tenzija ovde (na forumu) bez razloga-ko dolazi ovamo u NY videce i sam kako stoje stvari i koliko sam bio objektivan ili subjektivan -ostavio sam broj telefona na nekim postovima pa ko zeli moze da me okrene za savet ili ako nekome treba adresa nekih ''institucija ''ovde (SS office ,Town Hall itd.),ako sam u mogucnosti pomocicu koliko mogu .
|
![]() |
|
|
![]() |