ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Colorado Springs, Colorado - početak života u USA » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 03.03.2009, 16:59
stizeljeto's Avatar
stizeljeto stizeljeto je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
@ stizeljeto
roditelji imaju priority u pravljenju zelenih karata jednom kad postanete drzavljani, tako da ne bi trebalo da imaju problem u dobijanju turisticke vize.
Zana jel sam dobro razumjela? Tek nakon pet godina kad dobijemo drzavljanstvo, onda nije problem? Mene zanima dali bi ih sada pustili da dodu u posjetu i kako bi isla ta procedura, dok smo mi na zelenim kartama? I moj bratic ii prijatlejica zele doci, ali bojim se kako cu im dati Affidavit jer imamo dosta nisku placu, a drugo prijateljica je neudana, a mama neznam kako bi se snasla bez engleskog po tim aerodromima bez bratica, koji je isto neozenjen i trenutno izmedu poslova, znaci osim stanova koje posejduju nemaju bas neki dokaz da ce se vratiti.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena
U Americi od 3.12.2008.
Reply With Quote
Staro 03.03.2009, 17:14
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Nisi me dobro razumela kad budes postala drzavljanin mozes roditeljima da pravis Zelene karte bez problema - shodno tome, ni sada ne bi trebalo da bude problem da im pravis turisticke vize...

E sad - da ti kazem da sigurno dobijaju to ne mogu. Affidavit ne treba da im saljes (tako je bar u BG i niko ti to ne trazi). Ne treba ni pozivno pismo, ali kao sto rekoh ja ga ipak posaljem.

Meni nikad nije bio problem da bilo kome napravim vizu: bili su mi cale, keva dolazi sad u aprilu, bio mi je kum dva puta, cimerka zimus, snaja i bratanica prosle godine, dva kuma i cimerka ponovo dolaze u avgustu svi skupa, dever i snaja dolaze oko Nove godine... Skoro sve vize sem poslednja za kuma i za cimerku kad smo vec postali drzavljani, su bile pravljene dok smo imali "samo" Zelene karte...

E sad - cinjenicno stanje je da kod mene sad ide lakse jer ko god da je bio se vratio na vreme, na istim poslovima smo oboje vise od tri godine, imamo solidna primanja - a svako od nasih gostiju moze da dokaze veze sa zemljom...

Vi ste prilicno kratko ovde... ne znam sta da ti kazem, mozes da probas. To sto nemate mnogo prihoda ne verujem da bilo sta znaci... ali njihove veze sa zemljom u kojoj su znace i te kako. Vidi pozovi ambasadu pa se raspitaj....
Reply With Quote
Staro 03.03.2009, 18:08
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke

E sad - cinjenicno stanje je da kod mene sad ide lakse jer ko god da je bio se vratio na vreme, na istim poslovima smo oboje vise od tri godine, imamo solidna primanja - a svako od nasih gostiju moze da dokaze veze sa zemljom...
I mene malo brine to oko viza za rodbinu. Valjda zbog mog loseg iskustva. Ja sam imala takodjer sve "veze sa zemljom" (posao, fakultet, stan, auto ...) i nisam dobila turisticku. Jedan advokat mi je rekao da uoste ne razmisljam o tome, jednostavno sam se njima uklopila kao neko ko treba dobiti vizu... Zbog toga imam paranoje i oko ovog intervjua, ali dobro ...
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 03.03.2009, 18:19
stizeljeto's Avatar
stizeljeto stizeljeto je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek Prikaz poruke
I mene malo brine to oko viza za rodbinu. Valjda zbog mog loseg iskustva. Ja sam imala takodjer sve "veze sa zemljom" (posao, fakultet, stan, auto ...) i nisam dobila turisticku. Jedan advokat mi je rekao da uoste ne razmisljam o tome, jednostavno sam se njima uklopila kao neko ko treba dobiti vizu... Zbog toga imam paranoje i oko ovog intervjua, ali dobro ...
Mislim da se nemas sta brinuti. Brini se samo ako imate policijski dosje, ostale stvari, kao dali imate veze ili cak to sto si odbijena jednom nece utjecati na dobivanje zelene karte. Oni samo trebaju znati da si ti prava i zdrava i da im nisi prijetnja na bilo koji nacin.

Medutim za turisticke vize se bas brinem i jedva cekam da ukinu vize izmedu Hrvatske i Amerike pa bar ko god aplicira za nju nece morati ostaviti novac ako bude odbijen.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena
U Americi od 3.12.2008.
Reply With Quote
Staro 03.03.2009, 18:36
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek Prikaz poruke
Vidis, sad kad razmislim moze da bude i do onog ko salje za vizu.... kum mi kaze juce da njegova koleginica ima sestru bliznakinju koja zivi na Beverly Hills, however nju su odbili za vizu... E sad, njegova koleginica ima dobor posao i svoj stan tamo, ali joj je sestra izgleda ovde imala period "bez statusa" izmedju isteka vize i udaje i dobijanja Zelene... znas kako to onda ide - ako joj je sestra bila ovde bez papira jedno vreme, sta ce onda ovu da spreci da uradi isto... i to ti je nekakva njihova logika... uvek ima nesto. E sad, ko ima visak novca, moze da uplati fee i da sazna do detalja koji su im razlozi odbijanja. Licno, ja bih to uradila... cisto da saznam o cemu se radi pa da imam u vidu za sledeci put... moji su svi dobili vize na tri godine, nadam se da ce tako i da se nastavi. Bas bi mi tesko palo da nekog odbiju... pogotovo drustvo u avgustu vec sam pocela da pravim nevidjene planove hihihihi ono kao - reunion, pa za 15 godina da prepricavamo deci koliko smo ludi bili
Reply With Quote
Staro 03.03.2009, 18:53
pence pence je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2008
US lokacija: Beograd
Nepromenjeno Mi smo se vratili

Drage moje mame, evo me. Mi smo se vratili pre dva dana. Moj muz nije uspeo da nadje posao, ni na jedan ozbiljan intervju nije bio pozvan. Troskovi su bili veliki (nas dvoje i dvoje male dece od 8 meseci i 28). Nismo tuzni, pokusacemo mozda opet za nekoliko godina a do tada cemo odrzavati nasu zelenu kartu. U svakom slucaju, nama je bilo jako lepo, deca su uzivala u lepoj klimi, upoznali smo dosta novih prijatelja.
Ja bih svima koji idu sa molom decom skrenula paznju da se tokom put za Ameriku nigde ne odricu kolica jer vam je to bolja varijanta nego da nosite decu i mislite na rucni prtljag. Ja sam pretovarila kolica i trcala po aerodromima, ipak su nam mnogo pomogla!
Pozdrav za sve i srecno
Reply With Quote
Staro 03.03.2009, 20:04
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ja sam napomenuo da znam dvoje ljudi kojima su roditelji dobili vize, od toga jedni su samo 3 meseca bili ovde. Niko nije imao nikakvih problema. Niko nije bio bogat i sl....ali jesu imali poslove.
Ne moze niko da garantuje da li ce dobiti ili ne. Ja isto strahujem da saljem za svoju mamu, jer je ona uzela stimulans i sada je na birou do penzije (do septembra). Tako da dotle ne zelim da pokusavam, jer je moguce da imamo problema...mada...ko zna. Nisu ameri naivni, kada vide da si ti stigao i preselio se ovde, normalno je da ci ti rodjitelj doci pomoci oko dece. Slabe su sanse da ce mamica od npr 55-60 i vise godina, doci ovde kako bi trazila ilegalno posao i ostala ovde ilegalno i time svom detetu zeznula status. Pogotovo ako roditelji imaju imovinu nazad i sl.
Ja dok sam stajao u toj ambasadi cuo sam razgovore bar 50 ljudi koji su dobili vize. Jedne od zanimljivijih su neki tip sto je uzimao studentsku za letnju praksu...kuvar covek. Imao je obicnu belu majcu sa kratkim rukavima (t-shirt), nista ugledno....i na toj majci je jos imao mrlju od kafe (nikakav modni detalj, nego bas mrlja od kafe). Naravno da je dobio vizu. Ipak glavni biser je bila riba koja je isla za NYC. Razgovor je tekao na sledeci nacin:

Sluzbenik: "zasto idete?"
Ona: "turisticki...da vidim malo NYC"
Sluzbenik: "imate li ko ga tamo?"
Ona: "drugara kojeg sam upoznala na MySpace.com"
Sluzbenik: "i gde cete odsesti?"
Ona: "kod njega"
Sluzbenik: "mozete doci sutra u 16h da pokupite vizu"

Ako je ta dobila vizu....
Generalno, stvarno su olaksali....

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 05.03.2009, 14:31
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
. Razgovor je tekao na sledeci nacin:

Sluzbenik: "zasto idete?"
Ona: "turisticki...da vidim malo NYC"
Sluzbenik: "imate li ko ga tamo?"
Ona: "drugara kojeg sam upoznala na MySpace.com"
Sluzbenik: "i gde cete odsesti?"
Ona: "kod njega"
Sluzbenik: "mozete doci sutra u 16h da pokupite vizu"

Ako je ta dobila vizu....
Generalno, stvarno su olaksali....
Zaboravio si npomenuti da je pitala koliko ce te ostati...
Odgovor 2 nedelje.
A priseti se samo slucajeva zena koje su ilegalno ovde i pozivaju mame da im pomognu jer su trudne ili su se tek porodile i dobile mame vize
Ostavila zena potvrde da ima u srbiji imovine i da joj muz u srbiji ostaje i dobila sve.
Reply With Quote
Staro 05.03.2009, 18:58
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
A priseti se samo slucajeva zena koje su ilegalno ovde i pozivaju mame da im pomognu jer su trudne ili su se tek porodile i dobile mame vize
Ostavila zena potvrde da ima u srbiji imovine i da joj muz u srbiji ostaje i dobila sve.
Pa sto se mene tice i treba da dobiju trudnicini/porodiljini roditelji vize bez obzira na status. Sto bi one jadne bile gore od nas zelenih?
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote
Staro 10.03.2009, 16:00
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Smile

Stizeljeto, u vezi viza, pogledaj sajt

http://www.immihelp.com/visas/

Sajt je veoma detaljno razradjen, obradjuje pitanja vezana za ljude iz Indije, ali moze da pomogne svima nama. Meni licno dosta je pomogao, bas zbog svoje detaljnosti, pocevsi od opstih napomena, preko foruma, iskustva sa ranijih intervjua, dokumenata, trik pitanja na intervjuu etc....

Stizeljeto, kazi mi sta si uradila po pitanju onih tanjirica za sporet, da li si ih nasla? Ja sam bas skoro nesto kupovala u Walmartu, i setila se tebe kad sam videla njihov izbor (ja preporucujem ako se moze da se uvek ode do Walmart Supercentra jer ima veci izbor svega), te sam videla da imaju veoma mnogo poklopcica za sporet, pocevsi od cetvrtastih do okruglih, od razlicitih materijala, a imaju i one sto si ti pominjala od 8 delova (tj. dva dela za jednu ringlu)...cena im se krece od 4,5 dollara najjeftiniji do oko 17 dollara cini mi se najskuplji...ajd javi bas me interesuje sta je tu bilo...

Stizeljeto, secam se da si u nekim od ranijih postova pisala, da, muz dobija zdravstveno osiguranje tek nakon 6 meseci, te da ste planirali da ti rodis jos jednu bebu i cuvas dva deteta, ali zbog zdravstvenog, odustalo se od tog plana...prvo, ovo sto je receno da ce on da dobije osiguranje nakon 6 meseci, to moze da bude da ga dobije i za 9 - evo ti moj primer, u mojoj firmi, ja sam trebala da dobijem osiguranje za 6 meseci, i to je bilo negde krajem novembra prosle godine, ali dok je administracija odradila svoje, ja sam dobila osiguranje tek u februaru ove godine, znaci gotovo za 9 meseci...to cisto da znas kako ide s te strane...s druge strane, ovde mozes da imas i po nekoliko osiguranja istovremeno, tako da kombinujes koje ti zasta odgovara vise...pokusaj dok ste na cekanju da se raspitas o osiguranju za sve vas preko Anthema (ja sam to osiguranje dobila, tako da se isplatio cekanje, a i znam da osiguravaju ako ne radis, ali sve zavisi od slucaja do slucaja). Njihov sajt je http://www.anthem.com/ veoma su dobro organizovani i prostiru se u celoj US, tako da bih ti preporucila da ih obavezno kontaktiras i vidis sta ce da ti preporuce i koliko bi vas sve to kostalo, te ako odgovara, a ono eto plana za drugu bebu. Kad muz dobije osiguranje, mozete da vidite sta se tamo nudi, te da imate i dva ili da se opredelite sta vam vise odgovara...Vezano za porodjaj, evo i iskustva jedne moje kolegenice, koja se porodila pre nekoliko meseci s prvim detetom, inace i muz i ona su oboje Amerikanci, i oni su osigurani preko United health care osiguranja, ona kaze da su prezadovoljni njima, placaju ga doduse malo vise (njih je petoro ukupno na tom planu), ali evo situacije: kada se ona poradjala u drzavnoj bolnici, carskim rezom (ali je porodjaj protekao bez ikakvih komplikacija), i kad je sve bilo gotovo, bolnica je trazila da se plati negde izmedju 25 i 30 hiljada dollara, ne secam se tacno koliko mi je rekla, ali je ona licno, imala da plati iz svog dzepa negde oko 1000 dollara, a sve ovo ostalo je pokrilo osiguranje...uzas je ovde sve koliko je to skupo, tako da je veoma vazno kakvo osiguranje imas...i isto mi je napomenula da je, zato sto je ovo prvi porodjaj njoj, ovoliko bilo skupo, ali da ce za iduce porodjaje da se placa jeftinije, ukoliko se naravno ide preko istog osiguranja...

Pozdrav i sve najbolje...
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja