![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Njujorčani, imamo li svježih informacija oko vađenja vozačke dozvole?
Znam da se mora polagati i teorijski dio i vožnja, pitanje mi je koliko vremena se troši na to dvoje? Pretpostavljam da se teorija može na licu mjesta polagati, kakva je priča za vožnju? Skupih svu potrebnu dokumentaciju, pa bih da rješavam to pitanje ID-a, dvoumim se da samo predam za obični non-driving no kontam da me to polaganje vozačkog kad tad čeka pa onda možda bolje riješiti to odmah ako nije prevelika komplikacija. Znam da u NJ ne traže vožnju nama sa stranom vozačkom, al avaj kad mi je smještaj i samim tim svi proof of address vezani za NY ![]() Dakle, ako neko ima svježe iskustvo oko ovoga, značilo bi mi ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Čim položiš test (Ušetaš u najbliži DMV i položiš odmah) dobićeš probnu dozvolu (odštampanu na parčetu papira), a za par dana će ti na kućnu adresu stići i prava probna dozvola. Nakon testa, moraš da odslušaš "Five hour pre-licensing course". Održavaju se po raznim školama i auto-školama. Negde se zakazuju, negde ne. Moraćeš da izguglaš .Kad to završiš, tek onda možeš da zakažeš polaganje vožnje. Zakazuješ na sajtu DMV-a. Računaj da će ti prvi slobodan termin biti za oko mesec dana. Ako položiš, odmah dobijaš potvrdu sa kojom možeš da voziš, a prava dozvola stiže na kućnu adresu za nekoliko dana.
Probna i prava dozvola se razlikuju samo u smislu tvojih vozačkih prava. Potpuno im je jednak status ako ih gledaš kao lična dokumenta, tako da ti non driving ID ne treba. Negde u uputstvima za vadjenje dozvole stoji da kad im predaš stranu dozvolu treba da napomeneš ako hoćeš da je čuvaju, da je ne unište. U praksi, to je besmisleno, jer u DMV odlaziš samo jednom, tako da stranu dozvolu niko i ne traži pa sad svi imamo po dve dozvole. Svuda u Evropi je posedovanje dve različite dozvole kažnjivo, pa vodite računa o tome kad/ako odete nekad nazad u Srbiju. Policajci imaju običaj da, kad im pokažeš stranu dozvolu, kažu "šta će mi ta, daj mi našu". Ko nasedne, imaće pregovore o iznosu mita koji plaća na licu mesta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Sad vec zalim sto nisam nasao smjestaj u NJ, tamo bi to bilo gotovo sve sa jednom posjetom DMV_u ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pre nego odes da odslusas to predavanje, potrazi popust na Groupon. Uvek ih ima.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U svakom slucaju, s obzirom da je learners permit isto ID tip dokumenta, idem na tu varijantu, pa cu poloziti i tu voznju kad stignem, trenutno mi svakako nije prioritet. Super informacija za Groupon, cekiracu. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav Njujorcani
![]() Uskoro bi trebalo da dodjem u Njujork sa zelenom kartom. Zanima me kakvo je sada stanje sa nalaskom poslova, cene stanova i uopste zivot u Njujorku posle korone ? |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kansas City, Missouri | sile2302 | Lokacije u USA | 0 | 24.12.2014 20:19 |
New York State, potom Florida | tiberije | Lokacije u USA | 5 | 03.11.2014 19:35 |
White Plains, New York | SRBghost | Lokacije u USA | 4 | 28.08.2014 07:14 |
City Data | xeg | Lokacije u USA | 0 | 17.07.2008 15:47 |
![]() |