ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 16.03.2009, 00:44
malasestra's Avatar
malasestra malasestra je offline
Drug član

Datum prijave: 05.02.2009
YU lokacija: Slovenija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lucky Prikaz poruke
Dakle ovako je malasestra pisao pre 20 dana :

Vi što ste dobili zelenu kartu nemate blage veze koje ste sreće, svakoga dana treba da budete zahvalni što ste dobili priliku za nov život, što živite nečije snove...

a danas:

Za vas koji ste tamo imam jedan savet. Nakupujte oružja koliko imate para jer će vam trebati, neće proći dugo kad će te se početi ubijati za tehničku robu a izgleda i za hranu.

Dakle stvarno ides iz krajnosti u krajnost, nadam se da uvek bar prespavas pre neke vazne odluke.

A istina je zapravo.....negde izmedju
Nisam ja kriv što se stvari menjaju. Istina je zapravo za 2 - 3 godine kad posledice ove krize dostignu vrhunac. Živi bili pa videli.
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 07:45
ljiljadule ljiljadule je offline
Drug član

Datum prijave: 11.05.2008
Nepromenjeno

Pa sve da je i tako kako ti kazes,ali zar ne vredi pokusati?Mozda bude krize i bude tesko,ali mozda se ti snadjes.Ako ne pokusas neces ni znati da li mozes sa svim tim da se nosis?A u svakom slucaju,u Srbiju uvek mozes da se vratis,ovo ovde te uvek ceka.Sve zavisi sta ocekujes od zivota i odlaska.Mislim da zivot nije samo novac,naravno da je veoma bitan,ali ima mnogo drugih stvari zbog kojih bi ja otisla u USA.Mislim da srecu kako je vec Zana rekla cini mnogo drugih stvari.A isto tako mislim da je to drzava koja moze da ti pruzi mogucnosti da biras,naravno ako radis i boris se.
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 08:24
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik malasestra Prikaz poruke
Nisam ja kriv što se stvari menjaju. Istina je zapravo za 2 - 3 godine kad posledice ove krize dostignu vrhunac. Živi bili pa videli.
Tacno, nisi ti kriv. Ti si kriv sto si zajedljiv i ne znas da se nosis sa stvarima koje te muce. A zar mislis da je kriza u Americi pocela tek 2008?..
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 09:18
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090316007

Ne vjerujem bas vijestima sa ovog portala, cesto se desi da nesto pogresno prevedu ili sl. ali eto nadam se da su jednom u pravu..
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 10:26
malasestra's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090316007

Ne vjerujem bas vijestima sa ovog portala, cesto se desi da nesto pogresno prevedu ili sl. ali eto nadam se da su jednom u pravu..
Oni su i proizveli krizu, najveća privatna kompanija na svetu i jedina firma koja je iznad zakona, to nema nigde na svetu. Pošto svi mi zavisimo od dolara nadamo se da će kriza nestati što pre jer će onda i nama biti bolje.

Još da kažem ovim zli jezicima što me ogovaraju, po stoti put, ja nemam ništa protiv američkog naroda niti protiv naših odavde što žive tamo. Realnost je takva, ako vam se ne svidja ja mogu da budem sto puta zajedljiv ili kakav god želite ali to ne menja realnost. Meni je cilj da nastavim život u Njujorku i ja ću tamo otići u svakom slučaju jer se nadam da u skoroj budućnosti neću 100% zavisiti od redovnog posla pa će mi tako biti mnogo lakše živeti tamo.

Inače 1930-te za vreme "great depression" nezaposlenost je bila 8,7% a u decembru 08 nezaposlenost je bila 13,5% (što bi danas bilo oko 18%), u maju prognoziraju da će se broj povećati na 20% (to je U3 rate što je nerealno, računajući U6 brojka je danes gotovo veća od 20%). Kapitalizam je u Americi temelj društva pa tamo skoro nema nikog koji nije rob banaka tj. nije zadužen zato sad svi gube sve što imaju jer nisu finansijski sposobni. A ovom Bernanketu nikada dovoljno para.

To što se danas dešava se zove "mild recession" a prava recesija nastupiće tek za godinu, a to što se tiče nasilja to je sasvim normalno jer nasilje je obično rezultat ekonomske krize u društvu. To je bilo uvek kroz istoriju. Vi sad možete da si bacite dulum peska u oči ali to ne menja činjenicu da smo duboko u govnima i da nas ništa lepo ne čeka.
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 11:06
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Molim te ako iznosis neku tvrdnju, daj link prema izvoru te tvrdnje. Ili reci da su to tvoja razmisljanja tj. opazanja.

poz.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 12:22
malasestra's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

To su zvanični podaci, nije izmišljotina. Možeš svaki dan da pratiš vesti na Bloombergu ili uz malo zakašnjenja na http://www.forexfactory.com/calendar.php.
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 13:22
ljiljadule ljiljadule je offline
Drug član

Datum prijave: 11.05.2008
Nepromenjeno

"Robovi banaka kazes i zaduzeni"!Ovde ne mozemo da budemo zaduzeni,tj.nemozemo ni da zivimo na kredit,jer svako peti ima uslova da digne kredit.
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 13:54
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Potpisujem sve pozitivne komentare ovdje......svaka cast, pravi ste borci i optimisti..

Koliko nam se puta u zivotu ukaze sansa da ucinimo nesto za i od nasih zivota?? Mozda jednom ili nijednom. Moja Bosna meni licno nikud pobjeci nece....cekat ce me tamo gdje cu je i ostaviti ako pozelim da se vratim....kud ce veca kriza u svijetu (za mene licno) nego sto je bosanska. U krizi je od 1992 i sve tone dublje...sad ovog momenta da prestane da tone nece se oporaviti i vratiti na stanje iz 1992 za 20 godina. Ja toliko vremena i zivaca nemam da sjedim i cekam...idem tamo gdje mislim da neke sanse za bolji zivot za neki kraci period od tih 20 godina ipak IMAkako za mene tako i za clanove moje uze porodice koji su svi preko 21 godine i moj odlazak moze promijeniti i njihovu buducnost u pozitivnijem smislu
Vrijedi pokusati
Reply With Quote
Staro 16.03.2009, 14:08
malasestra's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Taji, treba pokušavati i boriti se jer bez akcije nema reakcije i ko se preda odmah taj će ceo život trpeti samo pazi da se ne opustiš previše da te kasnije šta ne iznenadi. Kako je jednom rekao Tito "radi svaki dan kao da nikada neće biti rata a budi spreman kao da će sutra izbiti rat".

ljiljadule, SAD je najzaduženija zemlja na svetu i to daleko daleko ispred svih. Sad su još Kinezi prestali da šalju finansijske injekcije američkim bankama...
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja