ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.03.2009, 14:36
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg Prikaz poruke
You missed the point, hehehe znam ja to, pa blogujemo se medjusobno, nego mi je interesantno kad ga ispravis u nekoj tvrdnji pa izgleda kao da kucate sa razlicitih meridijana
Opste je poznato da su muskarci sa marsa svi mi gledamo drugacije
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 14:42
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Ma fora je da ta sekcija u jewels koju ona pominje je uvozna hrana (meksicka, italijanska i sl)... Nema jewels bas odvojenu organic sekciju. Ima sireve na 2 odvojena kraja i sl. stvari...ali ne bas ono organic i ne organic sekcije. Ma uostalom, nije ni bitno....mene je vise interesovalo povrce koje je organic ili ne....ovo ostalo se lako proepozna, jer ako je organic...onda to pise VELIKIM SLOVIMA :-)
E sada, u jewels jer jedna crvena paprika (bukvalno jedan komad, ne kilo, ne lib) 1$ kada je na ultra popustu, inace je 2$. Ja ne znam da li je to organic ili ne (posto povrce postoji samo jedno...i ne pise da je organic), ali znam da u USA moras biti milioner da bi pravio ajvar :-) Odredjeno povrce im je stvarno abnormalno skupo (a paprika i kukuruz su vredniji od zlata).
Prvi deo te gondole je sa uvoznom i kosher hranom ... drugi deo ka kasama je organic... ukljucujuci i glutein free klopu koja se tu nalazi. Sto se tice povrca ima jedan mali odeljak i obicno su to zelenishi koji su pod etiketom organic... tipa arugula zelena salata i sl... kontam da te to ne zanima pa zato nisi ni obracao paznju. Imas odvojeno i luk organski i ne organski... ali i uvozni... slatki argentinski je dosta dobar ali kao shto rece glavica izadje $1.
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 16:17
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Citat:
znam da u USA moras biti milioner da bi pravio ajvar :-) Odredjeno povrce im je stvarno abnormalno skupo (a paprika i kukuruz su vredniji od zlata).
Pa bar u CHI imas gde da kupis AJVAR (mljac) a koliko se secam kukuruz se prodavao 12 komada za 1 $
Tako je bar negde u avgustu bilo u PA.
Zar nema neke farme oko CHI gde mozete uzeti jeftinije i kvalitetnije od onog vestackog voca i povrca po supermarketima?

"NIKADA NE BIH MOGAO DA SE OZENIM DEVOJKOM CIJI RODITELJI JEDU PLASTICNO VOCE!!"
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 17:30
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg Prikaz poruke
Pa bar u CHI imas gde da kupis AJVAR (mljac) a koliko se secam kukuruz se prodavao 12 komada za 1 $
Tako je bar negde u avgustu bilo u PA.
Zar nema neke farme oko CHI gde mozete uzeti jeftinije i kvalitetnije od onog vestackog voca i povrca po supermarketima?

"NIKADA NE BIH MOGAO DA SE OZENIM DEVOJKOM CIJI RODITELJI JEDU PLASTICNO VOCE!!"
Vracamo se na onu staru.... za to sve treba auto
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 18:15
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Zergut ajvar

Podravka ajvar

Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 18:47
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
neverovatno da se i to moze poruciti... josh da sarma moze... ij gde bi nam bio kraj
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 19:24
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
Da citam ja vas ljudi duze vreme samo me mrzelo da se registrujem... osoba A i B su zivotni saputnici
@V777
Nudle a ne nude... type-O
Ma znam i ja da ste zivotni saputnici, nego mi je interesantno kad medjusobno razgovarate, a i rekla bih da su u pitanju bile nudle...pozdrav!
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 19:34
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Smile

Citat:
Ma fora je da ta sekcija u jewels koju ona pominje je uvozna hrana (meksicka, italijanska i sl)... Nema jewels bas odvojenu organic sekciju. Ima sireve na 2 odvojena kraja i sl. stvari...ali ne bas ono organic i ne organic sekcije. Ma uostalom, nije ni bitno....mene je vise interesovalo povrce koje je organic ili ne....ovo ostalo se lako proepozna, jer ako je organic...onda to pise VELIKIM SLOVIMA :-)
E sada, u jewels jer jedna crvena paprika (bukvalno jedan komad, ne kilo, ne lib) 1$ kada je na ultra popustu, inace je 2$. Ja ne znam da li je to organic ili ne (posto povrce postoji samo jedno...i ne pise da je organic), ali znam da u USA moras biti milioner da bi pravio ajvar :-) Odredjeno povrce im je stvarno abnormalno skupo (a paprika i kukuruz su vredniji od zlata).

Internacionalna hrana nema veze s Organic sekcijom i nikad i ne stoji zajedno. Medjunarodna sekcija obicno stoji apsolutno odvojeno (doduse sve zavisi od prodavnice do prodavnice) ili moze biti inkorporirana u neki od redova. Obicno internacionalna hrana i nema nista organskog, barem ne u prosecnim supermarketima (samo americka organska), jer bi naravno ubijala cenu. I naravno, kad se uporede cene pojedinih artikala (apsolutno istih) koji mogu da se nadju u tim medjunarodnim rafovima u prodavnicama, i istih artikala koji mogu da se kupe on line, cena je neuporedivo niza kad se kupuju online.
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 19:51
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
neverovatno da se i to moze poruciti... josh da sarma moze... ij gde bi nam bio kraj

Pa napisah li ja juce negde na ovom topicu, sajt s online kupovinom ... ajd evo opet ... www.eurofoodmart.com a evo i ajvara.. http://www.eurofoodmart.com/index.ph...x=0&y=0&page=1

Kukuruz: da li zelite da bude svez, zamrznut, klip, okrunjen, onaj mali baby kukuruz, koji oblik? Ako pricamo o onom svezem s klipom, njega bi trebalo da ima, i to negde cini mi se da bude oko 20,25 centi po klipu, ali ga sada trenutno nema...verovatno ce uskoro da pocne...zato ga ima u klipu zamrznutog u frozen sekciji, ima ga okrunjenog na milion nacina, bilo u frozen sekciji, bilo u konzervama etc, ovaj baby corn ima ga i u sekciji voca i porvrca - konzerve, ima ga i international hrani, cini mi se da je azijska hrana u pitanju, ali ga ima i u mexickoj etc...

Sarma: da li se radi o sarmi gotovoj, vec napravljenoj ili samo listovima kupusa ukiseljenim, pa vi sami zavijate, i da li se radi o sarmi od kupusa ili od vinove loze? Sto se tice gotovih sarmi od kupusa, raspitacu se pa javljam, a znam da je pre par godina u CHI bilo dosta nasih zena koje su pravile sarme i prodavale; ukoliko se radi o listovima ukiseljenim od kupusa, tu postoje dve varijante: procesljajte ovaj sajt Eurofoodmart.com sto sam dala, da li tu ima listova od sarmi ukiseljenih, negde sam to videla on line, ali ne znam da li je taj sajt ili neki drugi, a sledeca varijanta je, a po meni i najbolja, da sami ukiselite kupus (ja sam tako zimus pravila sama sarme i bile su super, kupus se ukiseli za jedan-dva dana, a i sami pravite pa znate sta stavljate unutra, ako treba recept stavljam ga ovde i vec za nekoliko dana eto su sarme na stolu..) Ako se radi o sarmicama od vinove loze (koje ja licno smatram da su neuporedivo lepse od ovih s kupusom, da ne pominjem i da se mnogo lakse prave, hahaha, ali dobro, ukusi su razliciti), evo na Eurofoodmartu sam nasla link za gotove sarmice s vinovom lozom http://www.eurofoodmart.com/index.ht...&cid=0&x=0&y=0 , a ako trazite samo listove, ima ih u medjunarodnoj sekciji supermarketa i to i arapskih i grckih ili italijanskih ne mogu da se setim najbolje...

Pozdrav!
Reply With Quote
Staro 11.03.2009, 20:38
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ma znam ja za ajvar i kupujem podravkin redovno....ali svi ti ajvari su 0 naspram domaceg....nisam generalno nameravao u skorije vreme da pravim ajvar, ali sam samo dao poredjenje....za par tegli pravog ajvara (ne onog gde se gura paradajz i sta ti ja znam) ti treba oko dzak paprika.
Kukuruz ima na hiljadu i jedan nacin, generalno sam govorio o klipu svezeg kukuruza...onog za kuvanje...a i kokicar. Kokicar je 20x skuplji u odnosu na srbiju, a ni ovaj nije mnogo jeftiniji. Klip kukuruza se krece razlicito (zavisi koliko je nabudzeno upakovan). Ja sam najeftinije video za dolar-dva (stvarno ne mogu da se setim) tri klipa....uglavom je skoro dolar klip....sto je ekstra skupo.
Ljudi koji ovde duze zive ne znaju kako stvari stoje u srbiji i davno su prestali da porede cene....evo cak i ja sve slabije to radim, a tek sam pet meseci ovde. Tako da njima je ono dolar-dva...sta je to...to je jeftino... Onom ko dolazi iz srbije je jaaaako skupo da da dolar za jednu papriku ili par baka za kukuruz. U srbiji za manje od 2$ kupis kilo paprika...ili tuce kako ovi ameri govore
Recimo indijski orah je ovde upola jeftiniji nego u srbiji, ali zato na kolace sa obicnim orasima zaboravite...bar za pocetak. 300 grama oraha je skoro 10$.....o da...moze da se nadje jeftinije, ima u costco (gde se placa clanarina), ili na popustu ovaj onaj trader....ali to sve nakon par meseci, kada kupite auto i uklavirite neke stvari (ili nadjete nekog dobronamernog da vas voza kada i on ide u kupovinu, sto je nas trenutni slucaj). Upravo je tako i ova tema, alternativa dok se ne snadjete....znaci jeftino meso sa neke farme, ili pak kukuruz sa farme, ili cak costco je varijanta kada su se ljudi debelo snasli :-) Na pocetku ce najverovatnije ici u jewels (jer ga ima dosta i nalazi se u gradovima, ne van istih)....eventualno u aldi ako zive u losijem kraju ili u suburbs...i neki lokalni market koji je uglavnom skuplji od gore navedenih.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja