![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Hjuston
|
|
||||
|
||||
![]()
Cincinnati, OH
Dvije osobe Jednosoban stan: $800 (downtown) - voda i smece ukljuceni u cijenu Garaza: $65 Struja: $70-80 ( od toga potrosimo $20, ostalo su taxe i neki transport struje sta god to znacilo. Kad smo nazvali da pitamo sta je ovo tako nam rekose, pa smo se nasmijali i pitali jel to vi natovarite struju na kamion pa nam je dovezete ![]() Internet: $45 Mobilni telefon: 2x70=$140 Kablovske nemamo ![]() Zdravstveno: $200 Hrana: $200, max $300 Izlasci, garderoba...-kako kad ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam vec o ovom pisala na drugoj temi, ali 'ajde ponovo
![]() Los Angeles, CA dve osobe Dvosoban stan: $1,450 Struja: $50 dvomesecno Gas: Bez grejanja $14, sa grejanjem $50-$70 Voda je ukljucena Mobilni: family $95 Internet/Land line/Long distance $82 Satelitska/Kablovska: iskljucili smo nakon 9 godina, nula trosak Netflix $16.45 Hulu Plus $7.99 Theatre $40 Washer/Dryer $1.25 svaki, imamo prosecno 4 ciklusa nedeljno, prosecno mesecno $40. Od sledeceg meseca bice nula, ali ce se uvecati racun za struju za $3-5 mesecno Auto osiguranje: $89 za oboje Gorivo: za commute, radimo i kupujemo lokalno prosecno $120 Hrana, pice, hemikalije i ostale potrepstine za kucu: $1,000 (ne znam zasebno, toliko mi analytics prijavljuje mesecni izdatak na grocery stores, ne unosim svaku stavku posebno vec opis generalno, za budget koristim Mint.com) Voda: 5 galona $1.5, uzimamo 2 boce nedeljno znaci prosecno $12 mesecno Zdravstveno: nula, preko firme Sve skupa oko $3,000 mesecno redovni trosak, ne racunajuci garderobu, izlaske, auto i apartment maintenance... |
|
|||
|
|||
![]()
San Diego (Tierrasanta), CA
2 osobe * Jednosoban stan: $1235 (u cenu ukljucena voda, smece i kanalizacija), * Struja: ~$30, * Internet: $20 (AT&T), * Mobilni: $56-58 (AT$T porodicni paket; imamo popust preko moje firme; cena varira u zavisnosti od broja poruka koje nisu ukljucene u paket), * Hrana: ~$600 (organsko voce i povrce; na poslu uglavnom jedem hranu koje sam poneo od kuce, s tim sto ponekad odem sa kolegama na rucak ili happy hour posle radnog vremena; vikendima bar jedan obrok napolju), * Auto: $372 mesecna rata + $67 osiguranje (jedan auto, 2 vozaca), * Gorivo: $80-$90, * Ostalo: ~$300.
|
||||
|
||||
![]()
Zar nije Netflix 8 dolara mjesecno? :moramjosnestonapisati,prekratkamiporuka:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ne razumem pitanje. Netflix ima razlicite planove pocev od watch instantly only (taj koji ti spominjes) do 4 DVDs out at-the-time - kao i sto cable ima razlicite planove, phone providers etc. Ja sam izabrala plan koji meni odgovara i to kosta $14.99+tax.
|
|
||||
|
||||
![]()
Vidjela sam reklamu za Netflix gdje se spominje ovih 8 dolara mjesecno, pa sam zato pitala. Nisam znala za te razlicite planove. Izvini.
|
|
|||
|
|||
![]()
Burlingame CA, dvosoban stan 2000$ mesecno. Sve ostalo isto ko kod ostalih tu i tamo...
|
|
||||
|
||||
![]()
Hvala za aplikaciju, odlična je a pritom i besplatna!
|
|
||||
|
||||
![]()
Nema na cemu
![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |