ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.03.2013, 22:08
sone_ sone_ je offline
Član

Datum prijave: 15.03.2013
Nepromenjeno

U pravu si,ali opet da pitam jer kad budem isao po vizu navescu da sam ne ozenjen mislio sam da oni ne proveravaju.

A da li znas da li u nekoj drugoj drzavi moze da se polaze sa H2B vizom sa SSN.
U ilinoisu ne moze tako kazu.

I da li mogu produziti navedenu vizu po isteku na turisticku?
Reply With Quote
Staro 27.03.2013, 22:47
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Bilo bi dobro da promisliš još jednom. Ako sad kažeš da si neoženjen a izvuku te na lutriji, recimo sad u maju, šta ćeš da radiš sa datumom venčanja? Da se ponovo venčate??? Šta god budeš u budućnosti radio, bilo da je pitanju turistička ili iseljenička viza jednostavno će videti da si sada rekao da nisi u braku a na dokumentu koji si doneo pisaće ti datum venčanja.

U svakom slučaju, puno sreće
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 27.03.2013, 22:59
sone_ sone_ je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Bilo bi dobro da promisliš još jednom. Ako sad kažeš da si neoženjen a izvuku te na lutriji, recimo sad u maju, šta ćeš da radiš sa datumom venčanja? Da se ponovo venčate??? Šta god budeš u budućnosti radio, bilo da je pitanju turistička ili iseljenička viza jednostavno će videti da si sada rekao da nisi u braku a na dokumentu koji si doneo pisaće ti datum venčanja.

U svakom slučaju, puno sreće
Hvala Zvercice,

Nov sam u celoj ovoj prici pa ne znam to za lutriju.Nisam igrao lutriju samo sam trenutno prosao razgovor sa kompanijom koja sponzorise H2B vizu .Agent mi kaze da sa mojim poslom i kapitalom kojim imam necu imati problema za vizu.
Sad imam prijatelja koji mi je rekao samo da dodjem tako i kad dobijem ssn idem da polazem CDL a u medjuvremenu ako uspem da se ozenim zbog zelene karte kako bi mogao da idem i da se vracam po potrebi.

Sta mislis da li je to tako izvodljivo?
,posto mi je ovde receno da u ilinoisu ne moze sa H2B vizom da polazem CDL.
Reply With Quote
Staro 28.03.2013, 09:53
sone_ sone_ je offline
Član

Nepromenjeno

Da li zna neko u kojoj drzavi u USA trenutno moze da se polaze za vozaca kamiona CDL sa H2b vizom i ssn brojem.
Reply With Quote
Staro 28.03.2013, 11:29
Be.at234 Be.at234 je offline
Član

Datum prijave: 11.03.2013
US lokacija: Indiana ili Illinois
Nepromenjeno Bio, vozio i vratio se

Ako ti se bas toliko vozi kamion, idi u Italiju ili Sloveniju. Dobices radnu na godinu dana i videces sve industrijske zone Evrope. Nijedan sekund se neces osecati kao ilegalac, za pocetak, sto ti ne gine u USA. Pozdrav i bori se
Reply With Quote
Staro 28.03.2013, 14:50
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sone_ Prikaz poruke
Hvala Zvercice,

Nov sam u celoj ovoj prici pa ne znam to za lutriju.Nisam igrao lutriju samo sam trenutno prosao razgovor sa kompanijom koja sponzorise H2B vizu .Agent mi kaze da sa mojim poslom i kapitalom kojim imam necu imati problema za vizu.
Sad imam prijatelja koji mi je rekao samo da dodjem tako i kad dobijem ssn idem da polazem CDL a u medjuvremenu ako uspem da se ozenim zbog zelene karte kako bi mogao da idem i da se vracam po potrebi.

Sta mislis da li je to tako izvodljivo?
,posto mi je ovde receno da u ilinoisu ne moze sa H2B vizom da polazem CDL.
Meni sve to zvuči pomalo suludo. Ono što je sigurno je da ako i uspeš, ovako ćeš dobiti vizu samo jednom u životu, za USA više sigurno nikad nijednu. Takođe, ako se oženiš u USA a već imaš ženu u Srbiji, sigurno je da ćeš počiniti kriminalno delo koje je zakonom kažnjivo i u jednoj i drugoj zemlji. Da li će te uhvatiti je čini mi se samo pitanje vremena. Sve mi je to, kako naš narod kaže "kolješ vola za po' kile mesa". Zašto ne probaš da dobiješ tu H2B vizu ali sa istinitim podacima. Koliko vidim, bar ovde na forumu, ima jako puno ljudi koji su je dobili.

Svakako veliki pozdrav i razmisli još jednom o svemu
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 28.03.2013, 19:49
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sone_ Prikaz poruke
Da li zna neko u kojoj drzavi u USA trenutno moze da se polaze za vozaca kamiona CDL sa H2b vizom i ssn brojem.

Sone tvoje pitanje je ovde dosta puta objasnjavano,...ja znam da ti je dobro dosla svaka informacija ali ovo je ipak forum i niko ti nikad nemoze dati 100%ni odgovor sa sigurnoscu
da je extenzija ovog foruma .gov umesto.com bilo bi nesto sigurnije inace ovako sto se kaze papir trpi sve.

Nego ja za tebe imam savet ,neznam jel ti imas vec tu vizu ili ne?ajd recimo imas je u pasosu... ti dolazis ovde svakako i svakako ces nesto raditi pa kad dodjes ovde ti se angazuj maximalno za dobijanje dozvole jer otuda slaba vajda da ces nesto uraditi, ovde goni kako znas i umes pa ces videti sam da li moze ili ne ,sta moze i kako moze.

Ja dok sam postavljao pitanja za moju Green card otuda verovatno bi se penzionisao sa negativnim odgovorima kad sam dosao ovde otiso sam direktno licem u lice u immigration i zavrsio posao.
Ja sam sa B1/B2 vizom dobio green card, a ne CDL sa H2b sto ti trazis tako da se to nikad nezna.
Reply With Quote
Staro 28.03.2013, 19:55
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Evo posla za kamiondzije, ako neko ima sa foruma zainteresovan ili ima rodjaka,prijatelja,kuma ili koga god neka mi se javi na PP ,u pitanju je lokalni posao voznja do 200mil radius oko Chicaga ,svako vece kuci i dobra zarada naravno satnica zavisi od vaseg experienca ,
placa se po satu
Reply With Quote
Staro 28.03.2013, 22:38
sone_ sone_ je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn Prikaz poruke
Sone tvoje pitanje je ovde dosta puta objasnjavano,...ja znam da ti je dobro dosla svaka informacija ali ovo je ipak forum i niko ti nikad nemoze dati 100%ni odgovor sa sigurnoscu
da je extenzija ovog foruma .gov umesto.com bilo bi nesto sigurnije inace ovako sto se kaze papir trpi sve.

Nego ja za tebe imam savet ,neznam jel ti imas vec tu vizu ili ne?ajd recimo imas je u pasosu... ti dolazis ovde svakako i svakako ces nesto raditi pa kad dodjes ovde ti se angazuj maximalno za dobijanje dozvole jer otuda slaba vajda da ces nesto uraditi, ovde goni kako znas i umes pa ces videti sam da li moze ili ne ,sta moze i kako moze.

Ja dok sam postavljao pitanja za moju Green card otuda verovatno bi se penzionisao sa negativnim odgovorima kad sam dosao ovde otiso sam direktno licem u lice u immigration i zavrsio posao.
Ja sam sa B1/B2 vizom dobio green card, a ne CDL sa H2b sto ti trazis tako da se to nikad nezna.
Chichagopn
Hvala na informaciji,hocu da ti posaljem na pp ali mi ne moze.Hteo sam da objasnim situaciju,verujem da bi mi tvoj savet dobro dosao.
Reply With Quote
Staro 28.03.2013, 23:30
sone_ sone_ je offline
Član

Nepromenjeno

[quote=sone_;36944]Chicagopn
Hvala na informaciji,hocu da ti posaljem na pp ali mi ne moze.Hteo sam da objasnim situaciju,verujem da bi mi tvoj savet dobro dosao.[
/QUOTE]
Da ispricam pa ako mozes i imas vremena da procitas.Bio bi zahvalan.
Imam jednog poznanika da ne kazem drigara nismo sad toliko bliski, koji vozi svoj kamion u USA,par puta pricao sa njim,on mi kaze samo dodji cim dobijes ssn(ja ga dobijam jer imam obezbedjen posao) pravo za cikago na polaganje u medju vremenu nesto ces raditi drugo,traziti neku zenu za brak ali pri apliciranju vize ili se moras razvesti doneti razvod-papir ili reci da si ne ozenjen (sad se dvoumim sta da radim oko toga) i ja odlucio da krenem,on mi da broj od decka koji radi te vize.Ispricao mu da hocu da idem, sta radim ovde,cime se bavim,sta imam,on mi kaze cuo sam za tebe i tako smo sad ok itd.trebalo bi da dobijes vizu bez problema,rece mi.To je work program na bazenima i kosta me oko 5000$ sa kartom,manje vise videcu na kraju.Prekjuce sam prosao skype intervju odlicno sad cekam dalje korake za vizu.
Medjutim procitah na forumu da vise ne moze da se polaze za CDL sa tom vizom, drugaru sam poslao sms sa tim informacijama da proveri kako sta ali ne odgovara.
Sto se tice moje egzistencije ovde svi ce se koji me znaju cuditi kad sanaju da idem.Doduse to ne zna niko sem moje supruge,a i necu ni pricati pa ni roditeljima dok ne krenem.
Planirao sam da po isteku ove vize produzim na turisticku i tako radim (vozim) barem godinu dana ,a ne bi da ostejem na crno nikako.
Plan mi je bio da kad dobijem GC da mogu par meseci u toku godine ili u par godina otici za Usa malo raditi i tako.
Verujem da sam i previse dosadan,ali sta cu kad mi je potrebna pouzdana inf.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
voznja kamiona u americi, šleper amerika

Pravila pisanja