![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
U pravu si,ali opet da pitam jer kad budem isao po vizu navescu da sam ne ozenjen mislio sam da oni ne proveravaju.
A da li znas da li u nekoj drugoj drzavi moze da se polaze sa H2B vizom sa SSN. U ilinoisu ne moze tako kazu. I da li mogu produziti navedenu vizu po isteku na turisticku? |
|
||||
|
||||
![]()
Bilo bi dobro da promisliš još jednom. Ako sad kažeš da si neoženjen a izvuku te na lutriji, recimo sad u maju, šta ćeš da radiš sa datumom venčanja? Da se ponovo venčate??? Šta god budeš u budućnosti radio, bilo da je pitanju turistička ili iseljenička viza jednostavno će videti da si sada rekao da nisi u braku a na dokumentu koji si doneo pisaće ti datum venčanja.
U svakom slučaju, puno sreće
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nov sam u celoj ovoj prici pa ne znam to za lutriju.Nisam igrao lutriju samo sam trenutno prosao razgovor sa kompanijom koja sponzorise H2B vizu .Agent mi kaze da sa mojim poslom i kapitalom kojim imam necu imati problema za vizu. Sad imam prijatelja koji mi je rekao samo da dodjem tako i kad dobijem ssn idem da polazem CDL a u medjuvremenu ako uspem da se ozenim zbog zelene karte kako bi mogao da idem i da se vracam po potrebi. Sta mislis da li je to tako izvodljivo? ,posto mi je ovde receno da u ilinoisu ne moze sa H2B vizom da polazem CDL. |
|
|||
|
|||
![]()
Da li zna neko u kojoj drzavi u USA trenutno moze da se polaze za vozaca kamiona CDL sa H2b vizom i ssn brojem.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ako ti se bas toliko vozi kamion, idi u Italiju ili Sloveniju. Dobices radnu na godinu dana i videces sve industrijske zone Evrope
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Svakako veliki pozdrav i razmisli još jednom o svemu
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sone tvoje pitanje je ovde dosta puta objasnjavano,...ja znam da ti je dobro dosla svaka informacija ali ovo je ipak forum i niko ti nikad nemoze dati 100%ni odgovor sa sigurnoscu da je extenzija ovog foruma .gov umesto.com bilo bi nesto sigurnije inace ovako sto se kaze papir trpi sve. Nego ja za tebe imam savet ,neznam jel ti imas vec tu vizu ili ne?ajd recimo imas je u pasosu... ti dolazis ovde svakako i svakako ces nesto raditi pa kad dodjes ovde ti se angazuj maximalno za dobijanje dozvole jer otuda slaba vajda da ces nesto uraditi, ovde goni kako znas i umes pa ces videti sam da li moze ili ne ,sta moze i kako moze. Ja dok sam postavljao pitanja za moju Green card otuda verovatno bi se penzionisao sa negativnim odgovorima kad sam dosao ovde otiso sam direktno licem u lice u immigration i zavrsio posao. Ja sam sa B1/B2 vizom dobio green card, a ne CDL sa H2b sto ti trazis tako da se to nikad nezna. |
|
||||
|
||||
![]()
Evo posla za kamiondzije, ako neko ima sa foruma zainteresovan ili ima rodjaka,prijatelja,kuma ili koga god neka mi se javi na PP ,u pitanju je lokalni posao voznja do 200mil radius oko Chicaga ,svako vece kuci i dobra zarada naravno satnica zavisi od vaseg experienca ,
placa se po satu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala na informaciji,hocu da ti posaljem na pp ali mi ne moze.Hteo sam da objasnim situaciju,verujem da bi mi tvoj savet dobro dosao. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=sone_;36944]Chicagopn
Hvala na informaciji,hocu da ti posaljem na pp ali mi ne moze.Hteo sam da objasnim situaciju,verujem da bi mi tvoj savet dobro dosao.[ /QUOTE] Da ispricam pa ako mozes i imas vremena da procitas.Bio bi zahvalan. Imam jednog poznanika da ne kazem drigara nismo sad toliko bliski, koji vozi svoj kamion u USA,par puta pricao sa njim,on mi kaze samo dodji cim dobijes ssn(ja ga dobijam jer imam obezbedjen posao) pravo za cikago na polaganje u medju vremenu nesto ces raditi drugo,traziti neku zenu za brak ali pri apliciranju vize ili se moras razvesti doneti razvod-papir ili reci da si ne ozenjen (sad se dvoumim sta da radim oko toga) i ja odlucio da krenem,on mi da broj od decka koji radi te vize.Ispricao mu da hocu da idem, sta radim ovde,cime se bavim,sta imam,on mi kaze cuo sam za tebe i tako smo sad ok itd.trebalo bi da dobijes vizu bez problema,rece mi.To je work program na bazenima i kosta me oko 5000$ sa kartom,manje vise videcu na kraju.Prekjuce sam prosao skype intervju odlicno sad cekam dalje korake za vizu. Medjutim procitah na forumu da vise ne moze da se polaze za CDL sa tom vizom, drugaru sam poslao sms sa tim informacijama da proveri kako sta ali ne odgovara. Sto se tice moje egzistencije ovde svi ce se koji me znaju cuditi kad sanaju da idem.Doduse to ne zna niko sem moje supruge,a i necu ni pricati pa ni roditeljima dok ne krenem. Planirao sam da po isteku ove vize produzim na turisticku i tako radim (vozim) barem godinu dana ,a ne bi da ostejem na crno nikako. Plan mi je bio da kad dobijem GC da mogu par meseci u toku godine ili u par godina otici za Usa malo raditi i tako. Verujem da sam i previse dosadan,ali sta cu kad mi je potrebna pouzdana inf. |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |