![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=sone_;36949]
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala Vam svima!
Odustajem definitivno po svemu sudeci je nemoguce.ni na koji nacin sem na lutriji. |
|
||||
|
||||
![]()
Ma niko ti nije rekao da odustaneš, već da budeš oprezan. Ova cela priča iz aviona liči na jednu od onih mućki. W&T program zaista postoji, ljudi zaista odlaze i ljudi zaista ostaju.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Moras da se slozis da bas i niste u istoj situaciji |
|
|||
|
|||
![]()
Poenta je u tome sto ja ne zelim da ostanem u opste.
Hteo sam da dobijem papire kako bi povremeno isao na par meseci kad ovde imam slobodno da idem tamo. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bez uvrede, nisi realan u ocekivanjima, i postovi ti lice na ono "kako mali Perica zamislja Ameriku"... |
|
|||
|
|||
![]()
možda je njemu žena dopustila da se još jednom uda!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Upravu ste! ne zrelo sa moje strane ali mislim da nisam nikog ovde uvredio ovakvim pitanjima.
Samo sam hteo da sagledam sve mogucnosti. |
|
||||
|
||||
![]()
Taman posla
![]() Meni je krajnje zanimljivo par ideja koje su nagomilale ovde, a da je u pitanju fakultetski obrazovana osoba: 1. $5.000 za H2B program. Da li si se zapitao da to nije malo previse? Takvi programi kostaju do $2.000 2. H2B vise se izdaju nekvalifikovanoj radnoj snazi, a ti rece da si inzenjer? Tvoja strucna sprema se kosi sa ovim tipom vize. 3. Rece da bi produzio turisticki do godinu dana? Turisticki mozes da produzis vizu na 6 meseci. 4. Vozio bi za to vreme? U turistickom statusu nemas pravo na rad 5. Nikako ne bi ostajao na crno? Pa samim tim sto ostanes da radis u turistickom statusu - vec igras na crno (posto vec gore potenciras da ne bi nista na crno, cisto FYI - ovo je vec u "sivo-crnoj" zoni) 6. Bigamija - apsolutno krimanlno delo i u USA i u Srbiji 7. Zenidba za papire za par meseci? Pa da te potencijalna buduca zena ceka na aerodromu (pod uslovom da obavis razvod pre sletanja), samo do intervjua ti treba nekih 6 meseci, pa kad/ako dobijes Green Card, on je prve dve godine uslovni - moras ostati u braku. Samim tim svaki izlazak na duze je sumnjiv kad se prijavljujes za stalni GC posle dve godine. Sa tom zenom treba da prijavljujes takse i ispunis jos xyz obaveza kako bi dokazao da je brak "Bona Fide" 8. Jesi se mozda zapitao sto ti "drug" ne odgovara na sms? Bas zato sto ono sto ti je rekao prosle godine, ovde vise ne vazi. I sto su sve kamiondzije u CHGO? Bas zato sto je to jedino moglo ovde... |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |