![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Meni su poslali email iz progresive auto skole za 1700$ da im odvedem ucenika jer sam ja tamo polagao pa kao daju diskaunt i meni 100$ neznam gde se nalazis ovo je u chicagu nije losa cena a to je dobra skola ako nalazis sebe sa ovom cifrom javi se
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sad se takmice vise nego ikad da dodju do kandidata jer nece biti onog letnjeg i jesenjeg talasa "pobegulja" sa Work&Travel-a... Tada ce mozda jos vise da padne cena. Naravno, ako neko ima nekog ko je voljan da ga obuci i malo izvezba poligon, moze se skola zaobici direktnim odlaskom u CDL DMV. U Chicagoland-u to su Elk Grove Village, South Holland i West Chicago. Par poznanika je polagalo u West Chgo. Nisu se zalili. Samo je bila poenta da im neko da kamion na zajam za to polaganje. Ono sto je interesantno, u tom slucaju se polaganje ni ne placa - onih $50 koliko kosta permit je ujedno i naknada za polaganje na licu mesta u DMV-u za one koji se odluce za tu varijantu. |
|
||||
|
||||
![]()
St. Louis
|
|
||||
|
||||
![]()
I-70 - Pustinja Jute
Moj flat bed u pozadini - rest area & Welcome Center - Thompson Springs, Utah (load Bolingbrook, IL - Westminster, CA) Grand Junction, Colorado (neposredno pred ulazak u Jutu) |
|
||||
|
||||
![]()
St. Paul, Minnesota
Tramvajska linija u izgradnji - kao uz Vojvode Stepe ili Bulevar ![]() Overland Park, Kansas US Steel - East St. Louis, Illinois. Pricvrscivanje coil-a na flat bed-u ![]() Onawa, Iowa - Rest area SB I-29. Load: Norfolk, Nebraska - Portage, Indiana |
|
|||
|
|||
![]()
Magelan imas jedan Chicken Biryani u Chicagu a to je ono prvo sto cu poderati kada sletim ponovo na O,Hare.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Magelan je rekao sve tako da slabo šta ima da se napiše, možda da pređemo na tehniku koji GPS sistem se koristi...
![]() ![]() Imao sam priliku da pre neku nedelju sedim sa jednim našim likom koji vozi i živi ovde, pa ću naravno preneti koga interesuje. Naravno radi za firmu iz Čikaga ali živi ovde. Ovde ima nekoliko škola (Miami) ali samo jedna je profi i imaju kamione sa automatskim menjacima. 1. Ako znate da vozite, nemate kamion, možete da platite samo polaganje za $275 (pre-trip, poligon i grad) + $40 lekarski i dobijete njihov ekstra kamion. Kada položite dobijete potvrdu i odete u DMV, platite i eto dozvole. Za ovo vam treba položen permit koji naravno prvo završite u DMV (kao što reče Magelan) Prvi put je besplatno svaki sledeći 10$ po testu. 2. Ova varijanta je ako ste davno vozili ili ste super talenat ![]() ![]() Obuka 20 sati, cena $800 (može i za $700 pre-trip, poligon i grad) finalni ispit uključen u cenu. Ukupno dve nedelje. 3. Obuka 40 sati, cena od $1600 do 2000$ od vas zavisi. Ukupno mesec dana. Ovde ima luka i milion kontejnera ali oni valjda primaju samo sa iskustvom, ne znam koja je šema... GPS IGO Primo sa Navteq mapama odličan za sve pa i za kamion ![]() Pozdravljam
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Combination vehicle-20 питања на тесту, 16 тачних одговора потребно за пролаз (80%) Air brakes-25 питања на тесту, 20 тачних одговора потребно за пролаз (80%) За плаћених $50 сваки тест може да се полаже по 3 пута (укључујући и Pre-trip inspection, Skills test и Road test, ако неко хоће да полаже својим или позајмљеним камионом). Aко се на било ком тесту падне 3 пута, добија се суспензија од месец дана, а после се наставља са полагањем тамо где се стало. Ако истекне пермит, који важи годину дана, онда мора све испочетка да се полаже. Теоретски, за мање од $150 може се доћи до CDL-а. $50 за полагање пермита, $47 за лекарско уверење (Medical test) и $50 за вађење CDL-а. Теоријски, ако знате да возите и имате некога ко ће да вам позајми камион за полагање...
|
|||
|
|||
![]()
Gdje je stali š ooferi?......
![]() ![]() Koliko trpate u novčanim na mesec? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()