ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.06.2012, 16:47
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Ja bila malopre (u to ime: Sexy People of Walmart)
Reply With Quote
Staro 29.06.2012, 23:00
sonofamom sonofamom je offline
Proteran

Datum prijave: 11.05.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ja bila malopre (u to ime: Sexy People of Walmart)

i? jel stvarno bljak i za izbegavanje ko sto tvrde pojedinci ovde, ili je sasvim OK radnja? po meni i vise nego OK. a ja sad da regulisem socijalne ili koje vec nepravde po Amerikama, stvarno nemam nameru...

Reply With Quote
Staro 30.06.2012, 05:05
Smith6000's Avatar
Smith6000 Smith6000 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.01.2010
US lokacija: Seattle, WA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Nisam bio u Walmartu, posto toga ovde nema... u Targetu sam 40 sati nedeljno :P
Staro 02.07.2012, 17:38
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
Nepromenjeno

Verovatno zavisi i od okruga gde se Wallmart nalazi. Bio sam u nekim koji su bas bljak, a bio sam i u nekim gde i nije toliko lose. Generalno je bljak i izbegavam tu radnju (mada ovde gde zivim je i nema u okolini). Sto se politickih razloga tice, ja licno podrzavam bojkot wallmarta, ali neko ko je tek stigao u Ameriku ne bi trebalo oko toga da se opterecuje. Tada je najbitnije razvuci dolar sto vise dok se ne snadjes i u pocetku se isplati prve stvari kupiti tamo (serpe, lonce i ostali inventar potreban).

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 04.07.2012, 18:45
hope's Avatar
hope hope je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2011
US lokacija: So Cali
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Sto se politickih razloga tice, ja licno podrzavam bojkot wallmarta, ali neko ko je tek stigao u Ameriku ne bi trebalo oko toga da se opterecuje. Tada je najbitnije razvuci dolar sto vise dok se ne snadjes i u pocetku se isplati prve stvari kupiti tamo (serpe, lonce i ostali inventar potreban).
e baš tako! i ja sam tako razmišljao. možeš ti i da spasavaš svet od zlih korporacija i zagađenja i da širiš mir i blagostanje po svetu, ali tek kad si sa obe noge na zemlji. mi koji ćemo tek sleteti u ameriku, moramo da se skrpimo najstrašnije u početku, neki će ići sa par hiljada. moramo da spavamo na dušecima sa cimerima studentima, delimo četkice za zube i sl. nema da biraš dal ćeš da kupuješ u walmart ili costco ili u nekom drugom diskontu. u početku se teško živi, ne pada ti na pamet nikakva politika i zaštita ljudskih prava. posle kad imaš dobar posao, stan, kola, život, prijatelje, devojku/momka, sve, onda posle bojkotuj i protestuj i radi te hippie stvari.
Reply With Quote
Staro 04.07.2012, 20:33
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik hope Prikaz poruke
moramo da spavamo na dušecima sa cimerima studentima, delimo četkice za zube i sl.
Nemoj brate k'o Boga te molim, evo bata Deki ce da ti kupi nekoliko cetkica za zube u razlicitim bojama da imas da menjas.
Staro 05.07.2012, 03:14
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Verovatno zavisi i od okruga gde se Wallmart nalazi. Bio sam u nekim koji su bas bljak, a bio sam i u nekim gde i nije toliko lose. Generalno je bljak i izbegavam tu radnju (mada ovde gde zivim je i nema u okolini). Sto se politickih razloga tice, ja licno podrzavam bojkot wallmarta, ali neko ko je tek stigao u Ameriku ne bi trebalo oko toga da se opterecuje. Tada je najbitnije razvuci dolar sto vise dok se ne snadjes i u pocetku se isplati prve stvari kupiti tamo (serpe, lonce i ostali inventar potreban).
Walmart je prodavnica u koju moze uvijek da se ide, bez obzira kad se stiglo u Ameriku. Cijene su povoljne, sto je i najbitnije bez obzira koliko je neko dugo ovdje, koliko se zaradjuje i koliko se ima. Pogotovo oni koji imaju djecu (koja obicno jedu 6 puta na dan, pogotovo tinejdzeri) oni njabolje znaju koliko novca treba samo za hranu.
Samo dva primjera: Kesa cipsa Lay's od oko 300g kosta $4.29, standardna cijena. U Publix-u je na specials 2 kese za $7 a u Bi-Lo je 2 kese za $6. Pepsi-limenke 12 kom kostaju oko $4.85. Ovdje u SC to su dvije prestizne prodavnice prehrane. Reci ce te povoljno, zar ne? Pa u Walmartu je jedna kesa istog tog cipsa $2.50 a paklo Pepsi-limenke 24 kom kosta oko $5.50. Racunica je cista, pa ko voli da vodi politiku i placa vise negdje drugo za isti proizvod, od volje mu, licno nemam nista protiv. Svako zna svoje.
Svaki dan Walmart ima snizene cijene na preko 1000 artikala. Ko tome moze da konkurise???
Usteda je ogromna i za tu razliku para...pa komotno moze malo da se skone i do okeana ili ulozi u nesto sto je potrebnije...
Reply With Quote
Staro 05.07.2012, 03:23
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sonofamom Prikaz poruke
i? jel stvarno bljak i za izbegavanje ko sto tvrde pojedinci ovde, ili je sasvim OK radnja? po meni i vise nego OK. a ja sad da regulisem socijalne ili koje vec nepravde po Amerikama, stvarno nemam nameru...

Ja idem u Walmart jer nemam previse vremena da gubim na kupovinu. Mrzim da idem da kupujem generalno a tamo volim sto imaju znakovi (i u Meijer-u). Lepo udjem, npr. trazim Baby - otrcim pokupim nabrzaka sta mi treba i strafta. I najvise volim self check out. Volela sam najvise ALDI, male prodavnice unutra sve sto meni treba za klopu. Udjem, za 10 min napunim korpu, zavisno od reda kad izadjem i cao. Minimalni gubitak vremena. Ovde mi to nedostaje.

I meni je licno mindadj za to koja korporacija se na koji nacin bogati na mojim plecima, za to sve trgovine i sluze. E sad da li ce da me ubede da im dajem pare za clanarinu ne bi li samo kod njih ekskluzivno isla i nabijala kakve poene koje ce da mi vrate ili davala Walton familiji, briga me bas.

Pa da sam brigala socijalne pravde u Srbiji ne bi u prodavnicu ni isla dok su sve te firme 90-tih davale radnicima mizerne ili nikakve plate.
Reply With Quote
Staro 05.07.2012, 14:43
hope's Avatar
hope hope je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2011
US lokacija: So Cali
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Pa da sam brigala socijalne pravde u Srbiji ne bi u prodavnicu ni isla dok su sve te firme 90-tih davale radnicima mizerne ili nikakve plate.
ma i danas je tako. ovo su 90te drugi deo. ako radiš kod privatnika, to ti je loto, možda dobiješ platu možda ne. a u kompanijama? najbolja drugarica radi u METRO Cash & Carry. zvanično radi 8h/dan. a realno: dok se posao ne uradi, oko 12h/dan, obično 7-19h. plata 18.000 din = 155 evra. radi i subotom. ima 3 nedelje godišnjeg na koji ide kad joj kompanija kaže, ne kad ona hoće. njen šef ima 20.000 platu i veliki je autoritet. kad je pitam kako je na poslu, samo mi:

ma ćutite! ako su takve cene u tom Walmartu, onda ćutite, tamo kupujte i uživajte. pa to je mnogo jeftinije nego u Srbistanu. ostane vam para za izlete, knjige, vutru ili šta god neko voli.
Reply With Quote
Staro 05.07.2012, 18:16
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
Nepromenjeno

Ne delim misljenje uopste. Za 3 godine sve sto sam kupio u Wallmart je promenjeno....sav inventar. Razlog tome nije bojkot, nego kvalitet doticnih proizvoda. Ja kada skupim nesto novca volim da kupim kvalitetnije stvari i iskreno ne svidjaju mi wrangler pantalone. Sto se tice kese cipsa, mozes ih nabaviti i u costco za jos jeftinije. Neka slobodno kupuje ko gde hoce, ali se kasnije nemojte molim vas buniti sto se sve proizvodi u Kini i sto niko nema posla, jer po vama sva proizvodja treba da se ukine ovde kako bi ustedeli koji dolar. Isto tako, ne treba onda kukati za evropom i evropskim gradovima koji imaju male radnjice i mesare i szr itd. Nema potrebe da kukamo za tim, jer oni su zapravo glupavi. Ameri su ukapirali na vreme da to treba sve pobiti i otvoriti ogromni Wallmart. Ukapirali, dok nisu videli koliko su se zeznuli.... No, pored bojkota ja uglavnom ni ne kupujem proizvode koji se prodaju u wallmartu.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja