![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja bila malopre (u to ime: Sexy People of Walmart)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
i? jel stvarno bljak i za izbegavanje ko sto tvrde pojedinci ovde, ili je sasvim OK radnja? po meni i vise nego OK. a ja sad da regulisem socijalne ili koje vec nepravde po Amerikama, stvarno nemam nameru... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nisam bio u Walmartu, posto toga ovde nema... u Targetu sam 40 sati nedeljno :P
|
|||
|
|||
![]()
Verovatno zavisi i od okruga gde se Wallmart nalazi. Bio sam u nekim koji su bas bljak, a bio sam i u nekim gde i nije toliko lose. Generalno je bljak i izbegavam tu radnju (mada ovde gde zivim je i nema u okolini). Sto se politickih razloga tice, ja licno podrzavam bojkot wallmarta, ali neko ko je tek stigao u Ameriku ne bi trebalo oko toga da se opterecuje. Tada je najbitnije razvuci dolar sto vise dok se ne snadjes i u pocetku se isplati prve stvari kupiti tamo (serpe, lonce i ostali inventar potreban).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Samo dva primjera: Kesa cipsa Lay's od oko 300g kosta $4.29, standardna cijena. U Publix-u je na specials 2 kese za $7 a u Bi-Lo je 2 kese za $6. Pepsi-limenke 12 kom kostaju oko $4.85. Ovdje u SC to su dvije prestizne prodavnice prehrane. Reci ce te povoljno, zar ne? Pa u Walmartu je jedna kesa istog tog cipsa $2.50 a paklo Pepsi-limenke 24 kom kosta oko $5.50. Racunica je cista, pa ko voli da vodi politiku i placa vise negdje drugo za isti proizvod, od volje mu, licno nemam nista protiv. Svako zna svoje. Svaki dan Walmart ima snizene cijene na preko 1000 artikala. Ko tome moze da konkurise??? Usteda je ogromna i za tu razliku para...pa komotno moze malo da se skone i do okeana ili ulozi u nesto sto je potrebnije... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I meni je licno mindadj za to koja korporacija se na koji nacin bogati na mojim plecima, za to sve trgovine i sluze. E sad da li ce da me ubede da im dajem pare za clanarinu ne bi li samo kod njih ekskluzivno isla i nabijala kakve poene koje ce da mi vrate ili davala Walton familiji, briga me bas. Pa da sam brigala socijalne pravde u Srbiji ne bi u prodavnicu ni isla dok su sve te firme 90-tih davale radnicima mizerne ili nikakve plate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ma ćutite! ako su takve cene u tom Walmartu, onda ćutite, tamo kupujte i uživajte. pa to je mnogo jeftinije nego u Srbistanu. ostane vam para za izlete, knjige, vutru ili šta god neko voli. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ne delim misljenje uopste. Za 3 godine sve sto sam kupio u Wallmart je promenjeno....sav inventar. Razlog tome nije bojkot, nego kvalitet doticnih proizvoda. Ja kada skupim nesto novca volim da kupim kvalitetnije stvari i iskreno ne svidjaju mi wrangler pantalone. Sto se tice kese cipsa, mozes ih nabaviti i u costco za jos jeftinije. Neka slobodno kupuje ko gde hoce, ali se kasnije nemojte molim vas buniti sto se sve proizvodi u Kini i sto niko nema posla, jer po vama sva proizvodja treba da se ukine ovde kako bi ustedeli koji dolar. Isto tako, ne treba onda kukati za evropom i evropskim gradovima koji imaju male radnjice i mesare i szr itd. Nema potrebe da kukamo za tim, jer oni su zapravo glupavi. Ameri su ukapirali na vreme da to treba sve pobiti i otvoriti ogromni Wallmart. Ukapirali, dok nisu videli koliko su se zeznuli.... No, pored bojkota ja uglavnom ni ne kupujem proizvode koji se prodaju u wallmartu.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Debt free nacin zivota? | milosx | Stare teme | 11 | 13.12.2011 05:05 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
NYC - pocetak zivota u USA | kolja | Stare teme | 55 | 23.09.2010 15:44 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |