ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 07.04.2014, 17:23
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik filing73 Prikaz poruke
Kazu da ima kod nas ovde da se rade vize radne za nekih 2-3000 $ Icicu za Novi Sad da to proverim.Koliko to moze da bude regularno?Mada najlaksa mi je varijanta da nadjem neku i da se ozenim,makar joj i placao godinu dana po 1000$
Forum Zelena Lutrija se ne bavi ilegalnim vidovima imigracije. Shodno tome, postovi koji se time bave bice izbrisani a clanovi udaljeni sa Foruma. Hvala na razumevanju.
Reply With Quote
Staro 07.04.2014, 19:02
filing73 filing73 je offline
Član

Datum prijave: 06.04.2014
YU lokacija: pancevo
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Forum Zelena Lutrija se ne bavi ilegalnim vidovima imigracije. Shodno tome, postovi koji se time bave bice izbrisani a clanovi udaljeni sa Foruma. Hvala na razumevanju.
Oh.Nisam znao da je ilegalno zeniti se za papire .Nisam ja toliki ekspert bas da poznajem zakone svih drzava.Ako smatras da sam zlonamerno to napisao obrisi post,i udalji me sa foruma!
Reply With Quote
Staro 08.04.2014, 05:06
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik filing73 Prikaz poruke
Oh.Nisam znao da je ilegalno zeniti se za papire .Nisam ja toliki ekspert bas da poznajem zakone svih drzava.Ako smatras da sam zlonamerno to napisao obrisi post,i udalji me sa foruma!
Moras da imaš u vidu "posledice i uslove" pod kojima koristis forum.

Kao sto si vec procitao, "Forum Zelena Lutrija se ne bavi ilegalnim vidovima imigracije...."

Pozdravljam
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 01:05
Toske Toske je offline
Član

Datum prijave: 14.01.2013
US lokacija: Canada/Ontario
YU lokacija: Banja Luka
Nepromenjeno

Pozdrav drugovi truckeriii i dispatchhh

Interesuje me vasa misljenja u vezi kupovine kamiona,jer za koji mjesec sam planirao uzimati... e sad hiljadu ljudi hiljadu prica svako ima svoju verziju
za nekog ko misli biti u ovome poslu narednih 5god jel bolje uzeti?
-nov kamion sa garancijama i mjesecnom ratom oko 2-2,3 hiljade(pa i za par god ce se moci uzeti neka kinta nazad,iako je poprilicno skup sport uzeti novi)
-polovan za 50-60k koji je presao 700-800k km (jbg macak u vreci)
- ili uzeti stariji kamion za neki 10k i uloziti u njega jos 3x toliko, pa onda barem znati sta si promjeno i koliko mozes piciti sa tim
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 22:19
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Toske Prikaz poruke
-polovan za 50-60k koji je presao 700-800k km (jbg macak u vreci)
Polovan koji je presao 700-800k milja ne bi smeo da bude nikako preko 20k. Polovan kamion za gore pomenuti novac je ohoho precenjena igracka
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 22:34
Toske Toske je offline
Član

Nepromenjeno

mislio sam na 700-800k kilometara, ne milja.. a ovde u kanadi im je svakako malo jaca cjena...ea Magelan sretna godisnjica na forumu,vidim da si 4 god aktivan hehe

Last edited by Toske; 28.04.2014 at 22:47.
Reply With Quote
Staro 29.04.2014, 05:42
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Toske Prikaz poruke
mislio sam na 700-800k kilometara, ne milja.. a ovde u kanadi im je svakako malo jaca cjena...ea Magelan sretna godisnjica na forumu,vidim da si 4 god aktivan hehe
Hvala

4 godine... Nisam ni primetio da je danas

Sto se kamiona tice, ne znam kako to funkcionise u Kanadi. Svakako je bolje biti sam svoj shef i imati svoj kamion. Bar ovde u USA, to se isplati jako brzo.
Reply With Quote
Staro 29.04.2014, 19:43
Toske Toske je offline
Član

Nepromenjeno

Ma ista prica je i u Kanadi sto pre u sefove to bolje ja vozim isto canada-usa(tx,ca) jer voziti samo kanadsku stranu i nije bas nesto
Reply With Quote
Staro 07.05.2014, 05:52
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Procitah ovaj tekst pre neki dan, pa sam mislila da bi bilo dobro da podelim sa clanovima foruma - pogotovo onima koji su zainteresovani za voznju kamiona. Suludo bi bilo sad da objasnjavam koliko se situacija sada razlikuje od onog perioda kada sam ja dosla ovde, a pogotovo u odnosu na prilike koje su bile u Kaliforniji i Americi pre 20-30 godina... no, kome god se cini da je zarada od voznje kamiona super, mozda bi trebalo da procita ovaj tekst i proba da shvati koliko je sada drugacije nego sto je nekada bilo - samim tim, koliko je mozda bolje odluciti se za neki drugi posao koji je manje placen, a potencijalno ima bolju perspektivu...
Reply With Quote
Staro 08.05.2014, 00:52
Aristotel Aristotel je offline
Drug član

Datum prijave: 09.07.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Svakoj čorbi mirođija...

Vidi Zano. Ne bih se složio sa tobom uopšte. Neko ko pravi 4 hiljade dolara svake nedelje (dobija ček na taj iznsos ) svakako nije low pay job. Pazi mozda si ti za neke stvari strucnjak, ali drzi se podalje od ove teme. (mnogo je ljudi u ovoj temi koji se bave ovim poslom i pokrivenu su svi aspekti, imamo owner operatore, imamo company vozace imamo i dispečara. To sto postavljaš linkove gde pise kakva je situacija, to samo znaci da ti čitaš sta je neko drugi napisao, znaci prenosis poruku nekog kome je neko rekao sta drugima da prenese.

Inače Taske. Sad je biznis mnogo bolje, tj novi gazda novo sve...
Reply With Quote
Odgovori

Tags
voznja kamiona u americi, šleper amerika

Pravila pisanja