![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
ja se izvinjavam mrziteljima Walmarta, ali meni cela ta prica smrducka malo na snobizam.
to me podseca na rivalstvo Mac vs. PC Mac fanovi ce uvek extremisticki braniti sve sto ima veze sa Mac-om i Apple-om, ubedjujuci vas da su njihovi proizvodi neuporedivo bolji, a u stvarnosti se na PC-u moze sve isto uraditi kao i na Mac-u, ali za 3-5 puta manje para. pa eto, neko voli da plati skupo, misleci da se time osigurao, jer je time dobio ne znam kakav extra kvalitet. sto u sustini uopste ne mora da bude tako. najcesce i nije... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
glupost? pa idi onda u Best Buy, pogledaj laptopove koliko kostaju, a onda idi u Apple store i pogledaj koliko kostaju njihova sranja istih performansi. u Best Buy, mozes da nadjes sasvim solidne laptopove cije cene vec pocinju izmedju $300-$400, dok u Apple store nema NISTA ispod $1,000 i to za njihov laptop daleko losije konfiguracije (manje memorije, sporiji procesor, manji HDD). eto, pa ko voli nek izvoli! neko voli da plati mnogo vise za ime, marku, firmu, a neko ne. vrlo prosto. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mislim da smo itekako odlutali od teme NYC, ako moze ovo da se pomeri u neku temu tipa wallmart da ili ne. Last edited by dreamerns; 05.07.2012 at 21:01. Razlog: dopuna |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Na koji nacin sve to utice na drustvo u celini i na privredno zdravlje ovih drzava nisu izmislili "snobovi" na ovom forumu vec su to analize vodecih instiuta u zemlji. Niko ovde nije tvrdio da je superioran jer ne kupuje u Walmart-u, vec da je socijalno odgovorniji. Ja nemam nameru da dalje polemisem na tu temu, jer mi ne prija da me neko sad secka na komade sto pokusavam da bar ovo ovde sacuvam kad nisam mogla tamo (moji roditelji i njihova generacija su bili ti na zalost koji su se pitali a ne ja - ja se trudim da svom detetu ostavim nesto bolje od toga i da svojim postupcima i izborima koje pravim ne dozvolim da se i ovo ovde pretvori u nesto vec vidjeno, ako je moguce). Ne zelim dalje, jer ako uzvratim po ovom sistemu: ako ja ili bilo ko drugi "smrduckamo" na snobizam da onda sad krenemo nazad da se castimo na sta smrduckaju oni drugi i sve je to totalno bezveze i ne vodi nikuda. Situacija u Americi nece da se promeni inicijativom sa ovog foruma - tako da ono, ako mogu da pomognem, rado cu - a ovo cascenje i neka vrsta demokratije gde ko bajagi mozes da ostanes "nepocascen" samo ako si na istoj strani je neinteresantno. Niko nikome ne brani da kupuje u Walmartu. Niti da radi u istom ili Targetu. Niti da gradi svoj zivot kako hoce. Ne mora nikog da bude briga za "vise" ciljeve, nije obavezno - odvajkada je bilo volonterski. Ko dodje ovde neka ide da kupuje gde hoce - ne vidim gde tu ima mesta sad za podbadanje ljudi koji svoj zivot organizuju drugacije. Konstatovali smo da ne kupujemo tamo i rekli zasto, nikoga ne ubedjujemo - to su stvari do kojih covek ako ne dodje sam a na osnovu principa koje ima u zivotu, svodilo bi se onda na ne-demokratiju. Takav je pokusaj da se ljudi koji ne kupuju tamo sad prave raspikucama i snobovima a apsolutno ne znaci da bilo sta skuplje placaju stvari koje su im potrebne u svakodnevnom zivotu - s druge strane, zasto bih se ja ili bilo ko drugi osecao lose sto ne kupuje tamo? E sad, druga je stvar ako je citava poenta da se podelimo u dva tabora i prozivamo (iz ko zna kakvog razloga (a ja to sigurno necu zbog Walmarta, jer mi je jedini cilj da budu sto dalje...) Pri kraju ovog posta sad videh da vise nije ni Walmart, ovo je izgleda sad po default " antiprotivnost"... ![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
.................................................. .................................................. .....................................
Last edited by sonofamom; 05.07.2012 at 23:07. |
|
|||
|
|||
![]()
.................................................. .................................................. ................................
|
|
||||
|
||||
![]()
Ovo polemisanje sa Walmart za i protiv se moze uporediti i sa srpskom kampanjom "Kupujte domace".Upravo to se desava sada i US da se afirmisu grupe,a i prodavnice u kojima je sve "Made in America" i sasvim podrzavam to.
Nemam nista protiv da se za neki pocetak kupi u Walmart nesto osnovno,ali ipak moramo izgraditi svest o dobrobiti nas samih kupovinom onoga sto je proizvedeno u Srbiji ili US. Ima ljudi koji kupuju recimo escajge,tanjire,serpe kod Kineza ovde,cena je 3 puta manja od cene domacih proizvodjaca,ali je isto tako i vek trajanja istih mnogo kraci.Pritom se pitas koju kolicinu teskih metala imaju ti proizvodi u sebi napravljeni u Kini.Mnogo puta je bilo u vestima o stetnim agensima koji se nalaze cak i u decijoj garderobi i igrackama.Pa ko voli nek' izvoli i kupuje kinesko.Ja jok. Da se razumemo nemam ja nista protiv Kineza niti smatram da je sve njihovo lose,naprotiv,smatram da imaju i oni kvalitetnu robu,ali ona na zalost nije tako cesta kod nas na Balkanu. @sonofamom ako nemas sta da napises ne spamuj teme ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() Ali dobro valjda to tako ide, neki jednostavno zele da budu veci katolici od pape ![]() Edukacioni dodatak: http://www.usatoday.com/tech/news/st...xes/54633774/1 http://www.nytimes.com/2012/04/29/bu...pagewanted=all |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Walmart ima odlicnu sekciju za bebe, kao i Target, Meijer bar ja gde sam bila. Falilo mi je hrane za bebu, udjem u Costco - a radnica mi kaze: " We do not carry baby food". To je ipak skladiste, ima svasta ali ne sve... |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Debt free nacin zivota? | milosx | Stare teme | 11 | 13.12.2011 05:05 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
NYC - pocetak zivota u USA | kolja | Stare teme | 55 | 23.09.2010 15:44 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |