ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.02.2009, 10:01
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek Prikaz poruke
Taman sam htjela da odbranim stav ex-usa koji je Srdjevic napao. Mislim da je samo na malo zesci nacih htio da skrene paznju malojsestri da se trzne i prestane sanjariti, jer koliko god da je dobar NY nikad nece biti dobar kao sto je u njegovoj glavi. I tu se slazem sa njim ...
Vidiš, i ja se slažem s njegovim stavom. Ali nikako sa izborom reči! Upravo zato sam se trudio da mu napišem tačno onako kako se on obraća ljudima. I kao što se dalo videti, ne odgovara kad puca po tvojim leđima, zamis'i.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek Prikaz poruke
I onda genijalac pukne post ... junacina, nema sta. Srdjevicu, Zana, V777, nije uredu zaista sto dopustate to. Znam da se trudite odrzati dobru atmosferu na forumu, ali nikako po svaku cijenu! Fino je argumentovano braniti misljenja i stavove, ali ako ovo prostacenje, napadanje i primitivizam nije za jedan dugi i ozbiljan ban, onda ne znam sta je!!! Poduzmite nesto vise, krajnje je vrijeme!
Ih, pa da posle ispadne da vlast ne vole demokratiju jer nisam čekao na odgovor...
Inače, mišljenja sam da nije u redu da se post odmah obriše (i njegov i Žanin) jer bi to poremetilo tok teme (a i lako je štivo, ja se cepao od smeha, pa rekoh nek' se i drugi naslade). Post i tako (uvek) samo autoru služi na čast; ja mu se na taj nivo neću spustiti nikad.
Naravno, post ima da leti za koji dan...

Ban jeste zaslužio, to stoji... ovo je samo bio testić, da vidim kako reaguje kada neko koristi isti rečnik. Videli smo, je li.

To ne znači da mu iduća poruka neće biti osnov za ban, naravno... (smatrajte ovo javnom opomenom pred isključenje)

P.S. ma znam... nikad od mene diktator neće postat'.
Staro 27.02.2009, 10:37
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srdjevic Prikaz poruke

P.S. ma znam... nikad od mene diktator neće postat'.
To je i vise nego ocigledno!

Usput, ni ja nisam za brisanje bilo kakvih postova, bas kao sto si rekao, sluze autoru na cast. Ali za kaznjavanje bezobraznog ponasanja itekako jesam! (diktator u meni progovara)
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 10:58
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik moni Prikaz poruke
...Kad uvidi kakvo je srpsko skolovanje, kako su raspustena deca (vecina). Sta se sve radi po skolama i od strane dece i nastavnickog kadra ( daju deci primer)...
Pa on je pravi primer srpskog ulicnog skolovanja tako da njegova jadna deca, na zalost, imaju porodicni bukvar uvek kraj sebe. Kriv mu je Srdjevic ciju samo skolu ni na slici nije video a o ostalim stvarima da ne pricam.

Ajd' da kazem i za njega, kad je vec zakacen a kultura mu ne dozvoljava da se hvali... bas to sto se navodi kao njegov jedini uspeh, administracija ovog foruma, je njegov najmanji projekat koji nije pokrenut iz finansijskih razloga vec iz potrebe drugih ljudi koje on i ne poznaje niti ima bilo kakvu korist od njih. Kao takav, forum je dosao u sam vrh tematski gledano istih na Balkanu. A sta o njemu mogu da kazu ljudi koje je on sacekao na O'Hare po sletanju i uputio ih osnovnim Chigaskim smernicama sto je za njih u tom trenutku bilo jako bitno?

Znaci, njegov poslovni uspeh nema veze sa ovim ovde ali ga nije tesko izgooglati jer covek ima strasno dobre profitabilne projekte.

Zana... 100% je mnogi ne vole jer je zadovoljna svojim zivotom i to se vidi u njenim postovima, slikama, glasu... a to je ono nase "nek komsiji crkne krava" samo je nekima problem to sto se ona krava, kobila i volova davno resila ostavivsi ih na brdovitom Balkanu.
...
Od svih aktivnih na ovom forumu najzad mi se neko smucio... a taman sam pomislio da nesto nije u redu sa mnom.
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 11:53
Leona Leona je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.10.2008
YU lokacija: Sarajevo/BiH
Nepromenjeno

Stvarno nije uredu onakvo omalovazavanje i vrijedjanje od strane exa
Znamo mi svi da Amerika nije iskljucivo ono sto nam se nudi na filmovima, ali lakse malo sa jezikom.
Ja sam vec rekla @malasestra da svi mi imamo sliku Amerike koju nam serviraju filmovi, mediji, gdje je sve divno, bajno, krasno, milk and honey, ali kada dodjes tamo sve je drugacije.
Naravno nece svako imati ni istu srecu, nekome ce negdje dobro ici, nekome nece, i to je uvijek tako.
Ali nekoga vrijedjati (necu dalje da lajem) ne ide nikako.
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 12:20
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Procackali smo mecku, kontala sam otkad se pojavio taj lik na forumu da je besan, al sad je puk'o... Dobro rece admin, ne valja kad puca po tvojim ledjima, odmah se vidi karakter tj nedostatak istog!
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 15:44
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg Prikaz poruke
A sta o njemu mogu da kazu ljudi koje je on sacekao na O'Hare po sletanju i uputio ih osnovnim Chigaskim smernicama sto je za njih u tom trenutku bilo jako bitno?
Neizmerno smo zahvalni za to :-) Ta pomoc nam je toliko znacila, da bi mi bilo jako tesko da to izrazim recima. Jako je to cudan osecaj kada dodjes u stranu zemlju na drugi kraj sveta, gde nemas nikoga.....i onda se neko pojavi i doceka te na aerodromu, odveze kuci i uputi u sve sta ti treba... Ja se samo nadam da cu isto tako jednog dana moci nekome da pomognem.

Neko je pomenuo filmove i sl. Generalno, zavisi kako gledas. Moze se reci i da amerika jeste kao u filmovima.....ali kojim filmovima?
Amerika nije slika iz TV humoristickih serija, gde imas jednog postara, koji nema 2 dana obrazovanja i radi mozda 5 sati dnevno, ima divnu veliku kucu, shurnajstoro dece i zena uziva taj luksuz da ne mora da radi. I onda jedan dan slupaju kompletno kola...ali nema veze, kupe nova. TO ZABORAVITE....ali mislim da je vecina ovde toga i svesna.
Mnogo stvari mi u filmovima ne zapazamo, gledamo samo ono najbolje....kada budete ovamo, onda cete zapazati i druge detalje....ali ima i preterivanja. Recimo, pre koju nedelju sam gledao neki film koji je sniman u Chicago...i tu lik uskace na L voz i voz je manje-vise kao sto jeste, ali jos dodatno ima napucane TV-ove u njemu....sto u realnosti nema (bar ja nigde nisam video). Takodje, cesto u americkim filmovima prikazuju ekstra burzujske krajeve, ili neku totalnu tugu. Cesto mi mesamo bogatase iz tih filmova, misleci da oni su ustvari srednja klasa....a daleko su od toga.
Recimo, cesto se u nekom filmu desi radnja iz totalne nebuloze...covek ne moze da objasni se ni sa kim da on nije kriv i sta se ustvari desava....da mu je neko promenuo podatke u bazi i sl....da ce biti propast sveta, da ce neko opljackati banku...ma bilo sta...sigurno ste primatili, vecina filmova se tako zakuvava, da nekom liku niko ne veruje...a i nije samo da mu ne veruje, nego mu ne da ni da objasni svoju stranu price. E meni ovo deluje tako realno...da to nije normalno :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 17:19
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Izvinjenje.... lajanje na zvezde je posledica visemesecne supresije iskazivanja misljenja....

Iskreno, mislila sam da ce postovi biti obrisani...e sad, i prosli se put obrisalo pa niko nije imao priliku da vidi cemu i odakle cela frka.... umalo da izgubimo neke clanove iz gluposti.

Sad se lepo sve vidi. I treba.

Toliko, nemam vise sta da "reknem", ne bi imalo ni smisla nikakvog....

Poz, Z
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 17:47
malasestra's Avatar
malasestra malasestra je offline
Drug član

Datum prijave: 05.02.2009
YU lokacija: Slovenija
Nepromenjeno

Nemojte se svadjati, ionako nas ima malo.

Anyway, ukapirao sam da moram da se ohladim od imigracije u ameriku jer posle detaljnog češljanja ES foruma, krstarice i brdo američkih i kanadskih sajtova došao sam do zaključka da sa srednjom školom nemam ni teoretske šanse za imigraciju preko bare.

A i kada bih sklopio brak ili dobio GC na lutriji opet ne bih imao šta da tražim tamo jer su mi pričale med. sestre da našu srednju školu tamo ne priznaju pa moraš sve ponovo kod njih a to košta, mnogo košta a u medjuvremenu general labor plate nisu dovoljno za životne troškove + školarinu.

Kako sam se zapalio tako ću morati da se ohladim, that's life - čupav i dlakav . Hvala svima na savetima i bez ljutnje!
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 19:20
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ja poznajem medicinsku sestru koja ovde radi...pitacu je sta ima zavrseno...moguce da ima visu. Druga drugarica je ovde se doskolovala za medicinsku sestru (imala je srednju medicinsku u srbiji)...raspitacu se, pa javljam. Nego ja tebe nesto da pitam....jesi li razmisljao mozda da se doskolujes dok cekas na imigraciju. U srbiji imas brdo privatnih fakulteta za menadzment koje mozes zavrsiti dok radis (posto je princip...plati, pa zavrsi). Ti fakulteti su ti ovde priznati isto (ako ne i vise) od drzavnih fakulteta.
Isto mozes otici na visu medicinsku.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 27.02.2009, 20:06
malasestra's Avatar
malasestra malasestra je offline
Drug član

Datum prijave: 05.02.2009
YU lokacija: Slovenija
Nepromenjeno

Kada bi pitao te sestre tamo kod tebe bio bih ti veoma zahvalan.

Ja živim u Sloveniji, ovde ima visoka med. škola ali traje 4 godine i veoma je skupa + poslodavci ovde su arogantni pa teško poklopiš posao sa školom. Razmišljao sam da bih se prijavio na Excelsior na dvogodišnji program Associate in Nursing pa su mi objasnili da moram prvo da budem LPN i imam položenu NCLEX licencu za rad pa tek onda da se prijavim na koledž (exscelsior je distant learning i polažeš ispite kako se spremiš pa tako u teoriji možeš dvogodišnji program završiti i za 6 meseci ako si uporan i ceo dan učiš). Oni još imaju te nekakve financial aid-ove za studente a kod nas niko ništa ne daje.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja