![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Inače, mišljenja sam da nije u redu da se post odmah obriše (i njegov i Žanin) jer bi to poremetilo tok teme (a i lako je štivo, ja se cepao od smeha, pa rekoh nek' se i drugi naslade). ![]() Naravno, post ima da leti za koji dan... ![]() Ban jeste zaslužio, to stoji... ovo je samo bio testić, da vidim kako reaguje kada neko koristi isti rečnik. Videli smo, je li. ![]() To ne znači da mu iduća poruka neće biti osnov za ban, naravno... (smatrajte ovo javnom opomenom pred isključenje) P.S. ma znam... nikad od mene diktator neće postat'. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
To je i vise nego ocigledno!
![]() Usput, ni ja nisam za brisanje bilo kakvih postova, bas kao sto si rekao, sluze autoru na cast. Ali za kaznjavanje bezobraznog ponasanja itekako jesam! (diktator u meni progovara ![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ajd' da kazem i za njega, kad je vec zakacen a kultura mu ne dozvoljava da se hvali... bas to sto se navodi kao njegov jedini uspeh, administracija ovog foruma, je njegov najmanji projekat koji nije pokrenut iz finansijskih razloga vec iz potrebe drugih ljudi koje on i ne poznaje niti ima bilo kakvu korist od njih. Kao takav, forum je dosao u sam vrh tematski gledano istih na Balkanu. A sta o njemu mogu da kazu ljudi koje je on sacekao na O'Hare po sletanju i uputio ih osnovnim Chigaskim smernicama sto je za njih u tom trenutku bilo jako bitno? Znaci, njegov poslovni uspeh nema veze sa ovim ovde ali ga nije tesko izgooglati jer covek ima strasno dobre profitabilne projekte. Zana... 100% je mnogi ne vole jer je zadovoljna svojim zivotom i to se vidi u njenim postovima, slikama, glasu... a to je ono nase "nek komsiji crkne krava" samo je nekima problem to sto se ona krava, kobila i volova davno resila ostavivsi ih na brdovitom Balkanu. ... Od svih aktivnih na ovom forumu najzad mi se neko smucio... a taman sam pomislio da nesto nije u redu sa mnom.
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
|||
|
|||
![]()
Stvarno nije uredu onakvo omalovazavanje i vrijedjanje od strane exa
![]() ![]() Znamo mi svi da Amerika nije iskljucivo ono sto nam se nudi na filmovima, ali lakse malo sa jezikom. Ja sam vec rekla @malasestra da svi mi imamo sliku Amerike koju nam serviraju filmovi, mediji, gdje je sve divno, bajno, krasno, milk and honey, ali kada dodjes tamo sve je drugacije. Naravno nece svako imati ni istu srecu, nekome ce negdje dobro ici, nekome nece, i to je uvijek tako. Ali nekoga vrijedjati (necu dalje da lajem) ne ide nikako. |
|
||||
|
||||
![]()
Procackali smo mecku, kontala sam otkad se pojavio taj lik na forumu da je besan, al sad je puk'o... Dobro rece admin, ne valja kad puca po tvojim ledjima, odmah se vidi karakter tj nedostatak istog!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Neko je pomenuo filmove i sl. Generalno, zavisi kako gledas. Moze se reci i da amerika jeste kao u filmovima.....ali kojim filmovima? Amerika nije slika iz TV humoristickih serija, gde imas jednog postara, koji nema 2 dana obrazovanja i radi mozda 5 sati dnevno, ima divnu veliku kucu, shurnajstoro dece i zena uziva taj luksuz da ne mora da radi. I onda jedan dan slupaju kompletno kola...ali nema veze, kupe nova. TO ZABORAVITE....ali mislim da je vecina ovde toga i svesna. Mnogo stvari mi u filmovima ne zapazamo, gledamo samo ono najbolje....kada budete ovamo, onda cete zapazati i druge detalje....ali ima i preterivanja. Recimo, pre koju nedelju sam gledao neki film koji je sniman u Chicago...i tu lik uskace na L voz i voz je manje-vise kao sto jeste, ali jos dodatno ima napucane TV-ove u njemu....sto u realnosti nema (bar ja nigde nisam video). Takodje, cesto u americkim filmovima prikazuju ekstra burzujske krajeve, ili neku totalnu tugu. Cesto mi mesamo bogatase iz tih filmova, misleci da oni su ustvari srednja klasa....a daleko su od toga. Recimo, cesto se u nekom filmu desi radnja iz totalne nebuloze...covek ne moze da objasni se ni sa kim da on nije kriv i sta se ustvari desava....da mu je neko promenuo podatke u bazi i sl....da ce biti propast sveta, da ce neko opljackati banku...ma bilo sta...sigurno ste primatili, vecina filmova se tako zakuvava, da nekom liku niko ne veruje...a i nije samo da mu ne veruje, nego mu ne da ni da objasni svoju stranu price. E meni ovo deluje tako realno...da to nije normalno :-) |
|
||||
|
||||
![]()
Izvinjenje.... lajanje na zvezde je posledica visemesecne supresije iskazivanja misljenja....
Iskreno, mislila sam da ce postovi biti obrisani...e sad, i prosli se put obrisalo pa niko nije imao priliku da vidi cemu i odakle cela frka.... umalo da izgubimo neke clanove iz gluposti. Sad se lepo sve vidi. I treba. Toliko, nemam vise sta da "reknem", ne bi imalo ni smisla nikakvog.... Poz, Z |
|
||||
|
||||
![]()
Nemojte se svadjati, ionako nas ima malo.
![]() Anyway, ukapirao sam da moram da se ohladim od imigracije u ameriku jer posle detaljnog češljanja ES foruma, krstarice i brdo američkih i kanadskih sajtova došao sam do zaključka da sa srednjom školom nemam ni teoretske šanse za imigraciju preko bare. A i kada bih sklopio brak ili dobio GC na lutriji opet ne bih imao šta da tražim tamo jer su mi pričale med. sestre da našu srednju školu tamo ne priznaju pa moraš sve ponovo kod njih a to košta, mnogo košta a u medjuvremenu general labor plate nisu dovoljno za životne troškove + školarinu. Kako sam se zapalio tako ću morati da se ohladim, that's life - čupav i dlakav ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja poznajem medicinsku sestru koja ovde radi...pitacu je sta ima zavrseno...moguce da ima visu. Druga drugarica je ovde se doskolovala za medicinsku sestru (imala je srednju medicinsku u srbiji)...raspitacu se, pa javljam. Nego ja tebe nesto da pitam....jesi li razmisljao mozda da se doskolujes dok cekas na imigraciju. U srbiji imas brdo privatnih fakulteta za menadzment koje mozes zavrsiti dok radis (posto je princip...plati, pa zavrsi). Ti fakulteti su ti ovde priznati isto (ako ne i vise) od drzavnih fakulteta.
Isto mozes otici na visu medicinsku. |
|
||||
|
||||
![]()
Kada bi pitao te sestre tamo kod tebe bio bih ti veoma zahvalan.
Ja živim u Sloveniji, ovde ima visoka med. škola ali traje 4 godine i veoma je skupa + poslodavci ovde su arogantni pa teško poklopiš posao sa školom. Razmišljao sam da bih se prijavio na Excelsior na dvogodišnji program Associate in Nursing pa su mi objasnili da moram prvo da budem LPN i imam položenu NCLEX licencu za rad pa tek onda da se prijavim na koledž (exscelsior je distant learning i polažeš ispite kako se spremiš pa tako u teoriji možeš dvogodišnji program završiti i za 6 meseci ako si uporan i ceo dan učiš). Oni još imaju te nekakve financial aid-ove za studente a kod nas niko ništa ne daje. |
![]() |
|
|
![]() |