![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Kupovina kuće-stana u USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Znaci izlazi dosta... Moraju raditi oboje u kuci...
|
|
|||
|
|||
![]()
Landlord koliko vremena ti je trebalo da dobijes loan za kupovinu kuce?Ja ocajno trazim neku rupu u zakonu(kao sto su drzavni grantovi i sl.),da bi sto pre kupili kucu.Ovde u blizini zgrade koje zivim,pristojna okolina,pristojne cene kuca,ali u banci mi kazu da ne zurim da smo jos uvek premalo ovde da bi trazili loan za kucu.Gledala sam i za FHA program,ali tamo mi traze pay stubs za poslednje dve godine,a mi smo ovde samo 9 meseci.Kreditnu kartici dobro vodim,mislim da ce i credit score da bude dobar...Ali ne znam koji je najbolji nacin za brzu kupovinu?
Sacipiko-ne samo za kupovinu kuce,cak i za rentu treba obadvoje da rade-osim ako imas godisnju platu od 6 cifra. |
|
||||
|
||||
![]()
Da bi mogao uopste aplicirati moras da uradis 2 taxe ovde (dakle to su ti te neke plus minus dvije godine). Mi smo aplicirali nakon 2 godine provedene u USA.
Moj savjet ti je da poslije uradjene dvije takse, odes kod mortgage agenta umjesto u banku. On za tebe uzima kredit i onda taj kredit prodaje banci (Ovo je dosta ugrubo i neprecizno objasnjeno). Mi smo isli preko jedne agencije i onda su oni taj kredit prodali Chase-u. Uglavnom na osnovu tvoje platne liste ti odobrava neki iznos. To ti je kao pre-approval i sa tim ides i gledas kuce. Kad si nasao kucu u tom cjenovnom rangu, dajes ponudu i kada je i ako prodavac prihvati, radis inspekciju kuce i ako sve to prodje ok dogavaras closing date koji je obicno za nekih mjesec dana (Ovo je neki minimum). U tom roku ti mortgage agent trazi loan. Da napomenem, dok jos gradis kreditnu istoriju, obavezno uzmi kreditnu karticu Home Depot-a ili Lowes-a, i svakako imaj bar jednu credit card sa sto vecim limitom. Kupovina kuce ti spusti jako puno kreditni rejting i nisi u stanju poslije kupovine da otvoris ove kartice. A one super dodju kad hoces da krecis, mijenjas tepihe, podove.. pogotovo sto cesto imaju promocije pa kad kupis nesto preko 200 dollara bude bez kamate na 6 mjeseci. Citat:
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Tacno. Ne mozemo uticati na limit. Ali prije kupovine kuce kreditna istorija ce ti biti izgradjena pa ti nece biti problem izvaditi karticu. Ovo napominjem jer se meni desilo da dok jos nismo usli u pricu oko kupovine kuce, a kreditna istorija je bila ok, zaboravili smo da uzmemo karticu od Home Depot-a ili Lowes-a, a kad smo kupili kucu kreditna istorija je drasticvno opala i odbili nas za tu karticu. Nemojte ponoviti ovu gresku.
![]() Takodjer, obrt novca i duzina posjedovanja kreditne kartice ce razlicito uticati na rast kreditne istorije i rast limita u zavisnosti od banke u kojoj imate te kartice. Ali to je neka druga tema. Citat:
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Ima li neko iskustva sa bankrotom kuce i kako to ide na sudu?
Rodica od muza je odlucila prestati placati ratu za kucu i iselila se. Banka je preuzela kucu i sad ju je pocela zvati agencija kolekcija, da im plati nekakvu razliku u cijeni od 30tak hiljada dolara, jesu to kamate ili sto vec nemam pojma. Uglavnom, ona nece nista da plati i ne javlja se ovima sto je zovu, ceka da je pozovu na sud i da bankrotira. E sad, stvar je u tome da je od prestanka placanja kuce tu istu kolicinu novca pocela ostavljati na saving da ima neke ustedjevine. Ja joj govorim da skine novac sa stednog racuna i nek joj stoji u keshu jer po nekoj logici kad ode na sud valjda ce morati dokazati da nema novca i da bankrotira, a ako joj sud vidi da ima ustedjeno uzet ce joj to. Sta joj je ciniti? |
|
||||
|
||||
![]()
ja imam usa vizu na 10god,i vec sam bio tamo nekoliko puta,proslo leto sam hteo decu da vodim,medjutim nisu dobili vizu...moja mama zivi u usa,tacnije florida...e,sad postoji li mogucnost kupovinom nekretnine ili poklonom da oni dobiju vizu...moze li mi neko detaljnije objasniti u vezi toga...hvala unapred
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- tvoji roditelji /mama zivi u USA, kako? Je li ona US citizen ili ima green card? - ti imas vizu na 10 godina: je li turisticku vizu imas? -tvoja djeca su probala dobiti turisticki vizu ali su odbijena prosle godine. Tvoje pitanje je ako ti kupe djeca kucu u USA da li ce tako moci dobiti vizu???? OK, ako sam gore sve dobro upratila: Koliko su stara djeca? Ako su dovoljno stara da rade ovdje, onda su djeca ta koja treba da dokazu da ce se vratiti u zemlju nakon posjete tvojoj majci (moraju da dokazu da imaju jake veze sa domovinom: posao, kucu, stan, kredit, zenu, rodbinu, ako studiraju onda studij, da polazu ispite...) znaci na njima je odgovornost da ubijede CO da nemaju namjeru da ostanu zauvijek u US. (svaka aplikacija za turisticku vizu smatra se da imas namjeru da ostanes -immigration intent) i njihovo je da dokazu suprotno. Ako to nije to, postavi opet pitanje pa cemo naci valjan odgovor. Pozdrav
|
||||
|
||||
![]()
mama je usa drzavljanin,deca u maloletna 10 i 12god,hteli su na letnji raspust poci samnom kod bake.nisu dobili vizu iz meni neznanih razloga,verovatno su mislili da ostajemo tamo i pored toga sto deca imaju na svoje ime kucu ovde i imali su papire iz skole da su redovni djaci,garanciju od bake da idu na teret njen,a ne na teret drzave...konkretno me zanima postoji li mogucnost da baka kucu koju ima u usa prepise na mene ili njih da bi lakse dobili vizu...srdacan pozdrav i hvala
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina garsonjere | freelancer.asus | Vodič za emigrante | 16 | 02.03.2015 13:59 |
Rentiranje ili kupovina nekretnine | elefteros | Vaša strana | 0 | 24.05.2014 06:58 |
Kupovina kuće/stana u "matici" ili negde izvan USA | greenie | Stare teme | 6 | 20.08.2013 12:22 |
Nejasnoca oko iznajmljivanja stana | NinaLjuba | Stare teme | 16 | 03.10.2011 17:20 |
Rentiranje stana/kuce i sve sto ide uz to | dmi | Vaša strana | 6 | 09.11.2009 11:46 |
![]() |