ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 06.05.2015, 17:38
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mesing Prikaz poruke
Mene interesuje isto jer i ja dolazim na J1 vizu preko work and travel programa.U Usa cu biti 1og juna.Da li Magelan zna nesto vezano za to jer vidim da je on dosta upucen ili neko drugi.Stvarno bi nam te informacije dosta znacile.I koliko nam treba vremena da izvadimo CDL sa obzirom da ne znamo da vozimo kamion.Da li mozemo za mjesec dana izvaditi CDL? I da li nam je za polaganje potrebna kartica SSN ili je dovoljno da znamo broj i imamo ga negdje zapisano? Hvala unaprijed.Sve informacije bi puno znacile
Procitaj poslednjih 10 strana na ovoj temi. Diskutovali smo o tome poprilicno u poslednjih par meseci ovde.
Staro 06.05.2015, 17:39
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mesing Prikaz poruke
Mene interesuje isto jer i ja dolazim na J1 vizu preko work and travel programa.U Usa cu biti 1og juna.Da li Magelan zna nesto vezano za to jer vidim da je on dosta upucen ili neko drugi.Stvarno bi nam te informacije dosta znacile.I koliko nam treba vremena da izvadimo CDL sa obzirom da ne znamo da vozimo kamion.Da li mozemo za mjesec dana izvaditi CDL? I da li nam je za polaganje potrebna kartica SSN ili je dovoljno da znamo broj i imamo ga negdje zapisano? Hvala unaprijed.Sve informacije bi puno znacile
W&T program nema za svrhu da studenti legalno udju u zemlju i da ostanu ilegalno da voze kamione. Zbog velikog broja onih koji to ipak rade, dovodi se u pitanje ucestvovanje u programu onih koji iskreno zele da radom ovde pokriju troskove svog boravka, upoznaju USA i dobiju iskustvo koje moze da im dosta znaci u kasnijem zivotu. Ovo je upozorenje - jos jedno pitanje i/ili odgovor u vezi sa zloupotrebom brojnih legalnih i korisnih programa, imace za posledicu zakljucavanje ove i slicnih tema.
Reply With Quote
Staro 06.05.2015, 20:29
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik seeusaic Prikaz poruke
w&t program nema za svrhu da studenti legalno udju u zemlju i da ostanu ilegalno da voze kamione. Zbog velikog broja onih koji to ipak rade, dovodi se u pitanje ucestvovanje u programu onih koji iskreno zele da radom ovde pokriju troskove svog boravka, upoznaju usa i dobiju iskustvo koje moze da im dosta znaci u kasnijem zivotu. Ovo je upozorenje - jos jedno pitanje i/ili odgovor u vezi sa zloupotrebom brojnih legalnih i korisnih programa, imace za posledicu zakljucavanje ove i slicnih tema.
господине супермодератору, не треба закључавати ову и корисне теме, већ треба упозорити или привремено искључити чланове који не поштују правила... или им брисати постове, то је ваљда посао модератора и супермодератора а не закључавати корисне тема. хвала.
Staro 07.05.2015, 16:06
reg reg je offline
Drug član

Datum prijave: 08.02.2015
Nepromenjeno

Watch "Biti kamiondzija u Americi,kamiondzija" on YouTube
https://youtu.be/Qgk4sizq1N8
Reply With Quote
Staro 07.05.2015, 17:00
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno Virginia CDL

Stigao danas u sanduče Virdžinijski CDL

Prijatno iznenadjenje. Izdaju ga na 8 godina tako da sam miran do kraja 2022.
Staro 07.05.2015, 20:28
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik magelan Prikaz poruke
stigao danas u sanduče virdžinijski cdl

prijatno iznenadjenje. Izdaju ga na 8 godina tako da sam miran do kraja 2022.
честитам! а јеси ли поднео некакав захтев, или полагао неке тестове (писмено)? нису ти ваљда тек тако послали?

а ако (када) одлучиш да се вратиш у чикаго, полагаћеш поново за il cdl, или...?
Staro 07.05.2015, 20:38
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman Prikaz poruke
честитам! а јеси ли поднео некакав захтев, или полагао неке тестове (писмено)? нису ти ваљда тек тако послали?

а ако (када) одлучиш да се вратиш у чикаго, полагаћеш поново за il cdl, или...?
Samo zahtev (popunjen formular), dokaz o adresi, SSN, Illinois CDL (probusise ga zumbom ali su mi ga vratili ponistenog) i Green Card

Posto ne izdaju dokumenta "over the counter" (isti dan na licu mesta) kao u Illinois-u, izdali su mi permit dok CDL ne stigne postom. Koverta je stigla danas, 7 dana nakon podnosenja zahteva u Fairfax County DMV

Ne znam kako bi islo ako bih ga vracao za Illinois. Koliko sam ranije video u CDL DMV South Holland, IL. Illinois trazi da se sve polaze kao da nikada nisi imao CDL u drugoj drzavi. Da li se to odnosi i na nas koji smo inicijalni CDL dobili u Illinois-u, to vec ne znam. Potrudicu se svakako da ne bude potrebe da ga vracam u IL
Staro 08.05.2015, 13:22
beli423 beli423 je offline
Član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

Pozdrav svima, izvinjavam se ako je bilo već ovo pitanje, mada sam prelistao dosta ovu temu, mozda nisam razumeo.... Da li mogu da položem kamion u Chicagu ako izvadim ID u Bostonu na 5 god ? Da li je bitno gde sam izvadio ID ?
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 14:28
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik beli423 Prikaz poruke
Pozdrav svima, izvinjavam se ako je bilo već ovo pitanje, mada sam prelistao dosta ovu temu, mozda nisam razumeo.... Da li mogu da položem kamion u Chicagu ako izvadim ID u Bostonu na 5 god ? Da li je bitno gde sam izvadio ID ?
Ako si se preselio u Illinois moras da promjenis sve dokumente, a za to ti traze dva dokaza o mjestu stanovanja.
Mislim da sve odgovore mozes naci na njihovoj zvanicnoj web adresi

http://www.cyberdriveillinois.com/de.../CDL/home.html
Reply With Quote
Staro 13.05.2015, 20:09
novi_clan novi_clan je offline
Član

Datum prijave: 13.05.2015
Nepromenjeno

pozdrav svima! ja sam novi clan, kao sto mi i nik kaze, ali mogu vam reci da vas vec duze vreme citam i to sa velikom paznjom, samo se nisam do sada javljao. tema je sjajna i nacin na koji ste pokrili skoro sve aspekte ovog posla.

medjutim zanima me jos par konkretnih stvari koje cini mi se niste rekli, pa ako moze neko da odgovori, bio bih mu veoma zahvalan.

rekli ste znaci, da je owner operator otprilike placen oko $2 po milji? u nekim slucajevima vise, u nekim manje, ali da kazemo da je to prosek. takodje ste rekli, da je u toj racunici cilj, da ostane pola vozacu, znaci $1, cisto po milji, dok preostali $1 ide za troskove kamiona. e sad, ono sto mene zanima je da li se od tog "cistog" jednog dolara koji ostaje vozacu posle placa porez, kada dobijete 1099, ili ste porez vec uracunali u onaj dolar koji ide za kamion? ako se od tog vozacevog dolara placa porez, koliko je to u procentima? nadam se da sam jasno postavio pitanje?

takodje, svi pricaju o tome da se u proseku prelazi oko 500-600 milja dnevno. ali koliko je to sati u proseku? kada se zna da su na prilazima svim vecim gradovima gotovo uvek velike guzve, plus utovar-istovar, cekanje, a brzine kojima se krecete na putu ne bi trebale prelaziti 65 mph, onda to ispada bas dosta. ja sam cuo da to izadje na oko 14-16 sati rada, sto voznje, sto cekanja itd. da li je ovo tacno? molim vas neko da potvrdi ako zna.

i trece pitanje, sta bi sa Aristotelom?

unapred se zahvaljujem.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
voznja kamiona u americi, šleper amerika

Pravila pisanja