![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Watch "Biti kamiondzija u Americi,kamiondzija" on YouTube
https://youtu.be/Qgk4sizq1N8 |
|
|
||||
|
||||
|
Stigao danas u sanduče Virdžinijski CDL
Prijatno iznenadjenje. Izdaju ga na 8 godina tako da sam miran do kraja 2022.
|
||||
|
||||
|
Citat:
а ако (када) одлучиш да се вратиш у чикаго, полагаћеш поново за il cdl, или...?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Posto ne izdaju dokumenta "over the counter" (isti dan na licu mesta) kao u Illinois-u, izdali su mi permit dok CDL ne stigne postom. Koverta je stigla danas, 7 dana nakon podnosenja zahteva u Fairfax County DMV ![]() Ne znam kako bi islo ako bih ga vracao za Illinois. Koliko sam ranije video u CDL DMV South Holland, IL. Illinois trazi da se sve polaze kao da nikada nisi imao CDL u drugoj drzavi. Da li se to odnosi i na nas koji smo inicijalni CDL dobili u Illinois-u, to vec ne znam. Potrudicu se svakako da ne bude potrebe da ga vracam u IL
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima, izvinjavam se ako je bilo već ovo pitanje, mada sam prelistao dosta ovu temu, mozda nisam razumeo.... Da li mogu da položem kamion u Chicagu ako izvadim ID u Bostonu na 5 god ? Da li je bitno gde sam izvadio ID ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mislim da sve odgovore mozes naci na njihovoj zvanicnoj web adresi http://www.cyberdriveillinois.com/de.../CDL/home.html |
|
|
|||
|
|||
|
pozdrav svima! ja sam novi clan, kao sto mi i nik kaze, ali mogu vam reci da vas vec duze vreme citam i to sa velikom paznjom, samo se nisam do sada javljao. tema je sjajna i nacin na koji ste pokrili skoro sve aspekte ovog posla.
medjutim zanima me jos par konkretnih stvari koje cini mi se niste rekli, pa ako moze neko da odgovori, bio bih mu veoma zahvalan. rekli ste znaci, da je owner operator otprilike placen oko $2 po milji? u nekim slucajevima vise, u nekim manje, ali da kazemo da je to prosek. takodje ste rekli, da je u toj racunici cilj, da ostane pola vozacu, znaci $1, cisto po milji, dok preostali $1 ide za troskove kamiona. e sad, ono sto mene zanima je da li se od tog "cistog" jednog dolara koji ostaje vozacu posle placa porez, kada dobijete 1099, ili ste porez vec uracunali u onaj dolar koji ide za kamion? ako se od tog vozacevog dolara placa porez, koliko je to u procentima? nadam se da sam jasno postavio pitanje? takodje, svi pricaju o tome da se u proseku prelazi oko 500-600 milja dnevno. ali koliko je to sati u proseku? kada se zna da su na prilazima svim vecim gradovima gotovo uvek velike guzve, plus utovar-istovar, cekanje, a brzine kojima se krecete na putu ne bi trebale prelaziti 65 mph, onda to ispada bas dosta. ja sam cuo da to izadje na oko 14-16 sati rada, sto voznje, sto cekanja itd. da li je ovo tacno? molim vas neko da potvrdi ako zna. i trece pitanje, sta bi sa Aristotelom? ![]() unapred se zahvaljujem. |
![]() |
| Tags |
| voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|