![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ovakav model rada:
Placanje po milji, to se svodi na koliko ti da otprilike-gazde koje imaju 2-3 kamiona nemaju dovoljno novca posle opravki. Znaju i da traze da vozac plati ako je pukla guma. Escrow - neki zadrzavaju prva dva ceka pa tek trece nedelje dobijes platu. Naravno onda traze da vozaci daju 2 week notice ako menjaju kompaniju, ali te pare ne vracaju. Vage, sitne opravke, putarina: on ti kaze, plati ti a ja cu da ti platim kasnije. On ti da cek ali tu se ne vidi koliko ti je vratio sto si ti platio. Na kraju godine znaju da prijave da je vozac zaradio vise nego sto ga je stvarno platio, popravke i racune za naftu ce prijaviti kao da je platio vozaca sa tim parama da bi platio manje taksu. Isto tako znaju da ne placaju osiguranje za kamion tako da vozac moze da bude tuzen za velike pare ako napravi udes, a tu je i automatska suspenzija dozvole. Vage elektronski snime MC broj na kamionu tako da znaju sve o firmi na kompjuteru kad kamion prolazi kroz vagu. Mogu da zaustave i rade inspekciju. Cikaska kamionska mafija je poznata i medju amerima. Nasi ljudi idi po sistemu kud svi tud i mali Mujo, svi gledaju da pobegnu iz Srbije. Covek koji nema sta da izgubi je spreman na sve. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da ne pominjem da se bez radne dozvole (ili bez zelene karte), uopšte ne može raditi legalno bilo koji drugi posao u USA. Građani zemalja kojima na trebaju vize za poslovno-turističke posete Americi (tj. zemlje u USA visa waiver programu) i dalje moraju imati radne dozvole da bi radili u Americi. Mislim da i Bugarska još uvek nije u visa waiver programu (treba proveriti), tj. Bugarima (kao i građanima Hrvatske bez obzira na to što su članovi EU) i dalje trebaju vize za ulazak u USA. Dakle, sa bugarskim pasošem (kao i sa srpskim) takođe moraš imati vizu da bi otišao u Ameriku. Što se tiče Amerike, svejedno ti je da li imaš bugarski ili srpski pasoš - obrni, okreni, treba ti viza.
01.11.2013. - Prijava na DV-2015 (1. put i jedna prijava) 01.05.2014. - Izvučen (1NL), 2015EU00029xxx 03.06.2014. - Poslat DS-260 24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL) 20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG) 27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED 02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom 06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas) |
|
||||
|
||||
![]()
Postovani clanovi,
Forum "Zelena Lutrija", sluzi da pruzi informacije vezane za facilitaciju celog procesa imigracije. Ova tema je inicijalno otvorena u te svrhe. Nekada je bilo moguce legalno dobiti CDL i sa neimigranrskim vizama, a po novim pravilima to vise nije izvodljivo. Dakle, sa ovom diskusijom smo zavrsili. Sva pitanja vezana za dobijanje CDL-a nelegalnim tokovima i razmena iskustava o istim ce biti brisana jer zatvarati temu zbog ovakvih stvari ostecuje clanove koji zele da diskutuju o ovom poslu i zanimanju. Moderator
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svim clanovima,
novi sam clan na forumu i imam nekoliko pitanja ako mi vozaci kamiona/dispeceri/brokeri i svi ostali na forumu mogu pomoci. Verujem da ste vec pisali o tome, malo sam trazio po ovoj temi ali nisam nasao odgovor a nemam vremena da sve citam jer dosta vozim. Uglavnom ja i drug smo od 2014.godine u USA, ja sam poceo voziti kamion a on je sada polozio i treba poceti. Da nam bude lakse i zabavnije, vozili bi zajedno. Ja sada vozim dry van za "nasu" kompaniju i imam 40 centi po milji i radim u proseku 3500 milja nedeljno. Zanima me kolika je realna cena po milji za dry van za team u nasim kompanijama, sto je najnize a sto najvise? Koliko milja bi mogli raditi ako nastavimo ozbiljno kao sto sam ja? Realno mislim da bi zajedno trebali zaraditi svako od nas vise nego da vozi sam ali nisam siguran. Hvala svima na odgovoru! Cao! Last edited by Magelan; 20.07.2015 at 01:11. Razlog: Moderacija |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U firmi u kojoj radim trenutno placaju timove do 60 centi po milji ako oba vozaca imaju iskustva i dobar record - MVR i PSP (60 centi za celokupnu miljezu pa se podeli na pola - timska miljaza). S obzirom da ti imash iskusto verovatno bi ti dobio vishe a tvoj drug malo manje za pocetak kao neko ko nema iskustva. Ako ti je record dobar verovatno bi ti dobio 30 centi a on bi recimo krenuo sa 25-26 centi po milji kao neko ko nema iskustva u prvih 3 meseca pa bi posle mogao do dobije povisicu ako bi sve bilo u redu (bez prekrsaja bilo kakve vrste, nezgoda, itd.). To je ono sto ja znam i sto se kod mene u firmi placa trenutno. Ako je neko upoznat sa nekim drugim informacijama neka me ispravi - mozda se negde drugde placa vishe.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da li ima jos neko ko zna koliko bi trebalo biti? Hvala unapred! |
|
|||
|
|||
![]()
"ORLANDO, FL—United States Attorney A. Lee Bentley, III announces the return of an indictment charging Ellariy Medvednik (48, Oviedo), Natalia Dontsova (49, Oviedo), Adrian Salari (44, Orlando), and Clarence Davis (76, Winter Garden) with conspiracy to aid and abet the unlawful production of Florida driver licenses and commercial driver licenses (“CDLs”). If convicted on all counts, each defendant faces a maximum penalty of 30 years in federal prison.
According to the indictment, Medvednik, Dontsova, and Salari were affiliated with Larex, Inc., a commercial truck driving school. Larex marketed itself to Russian speakers online. Individuals residing out-of-state seeking Florida CDLs would contact Medvednik to arrange for Larex’s services at the cost of approximately $2,000. Those individuals would then travel to Florida to obtain their CDLs with the intention of returning to their home states immediately afterward. However, to obtain a Florida CDL, an individual must first possess a Florida driver license. The State of Florida restricts its driver licenses and CDLs to Florida residents. Medvednik, Dontsova, and Salari conspired to provide false documentation that the individuals resided with them, so that the individuals could obtain Florida driver licenses. After providing the false residency certifications, Larex assisted the students with the additional requirements for obtaining a CDL. First, Dontsova, using covert communication equipment, provided answers to the students during the written portion of the CDL exam, the successful completion of which led to the issuance of a commercial learner’s permit. Second, Larex hired Davis, a third-party tester authorized by the State of Florida, to administer vehicle inspection tests, basic control skills tests, and road tests. Davis routinely passed and certified students who should have failed based on their test performance. As a result of Davis’s certifications, the individuals were able to obtain Florida CDLs. In return, Davis received from Medvednik approximately $75 per student above his posted rate. At least 600 individuals have been identified as utilizing Larex’s services with Davis as the third-party tester. An indictment is merely a formal charge that a defendant has committed one or more violations of federal criminal law, and every defendant is presumed innocent unless, and until, proven guilty." Izvor: www.justice.com Last edited by Magelan; 02.08.2015 at 13:10. Razlog: Moderacija |
|
|||
|
|||
![]()
sjetih se one naše izreke "možeš kako hoćeš ali nećeš dokle hoćeš".
U Americi zatvora začas zaraditi. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
sta ce biti sa onima koji su polagali kod ovih bugara? ja znam jednoog tipa za 7 dana je zavrsio dozvolu
|
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |