![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Moze li neko napisati kakva je procedura ako se kupuje svoj kamion, mora li se otvoriti firma i da li tu postoje neki problemi? Znam da inace ljudi nakon pola godine ili godinu kupe svoj kamion i voze za sebe pod nekom kompanijom koja ih dispecuje. Hvala unapred!
|
|
||||
|
||||
![]()
Po kojoj logici ti planiras da predjes 5-6k milja nedeljno?
To mozda usiljeno nedelju-dve i kuda kada premor sustigne? Ubices nekog i/ili sebe. Mani se corava posla i idi u drugu kompaniju.
|
|||
|
|||
![]()
Ne sam nego kao tim. Napisao sam 45 centi na celokupnu miljazu sto znaci za dva vozaca.
|
|
||||
|
||||
![]()
To se ne isplati. Meni je jos davnih dana milja bila placena 40 centi i imao sam u proseku 3.500 milja nedeljno. U ovoj tvojoj varijanti - em ne spavas, em delis prostor sa nekim (neka hvala), em zaradjujes manje.
|
|||
|
|||
![]()
Pa da, to i ja kazem. Vec je neko bio napisao da je cena za tim 55-60 centi i onda se deli. Ovako sa 45 koliko ima i sam vozac, odradis svojih 3500 i sledecih 3500 se vozis dok ovaj drugi zaradjuje, to nema nigde. Ali nebi bio problem ako je to tako placeno zaista nego je placeno vise da oboje koji se zrtvuju da voze tim vise zarade nego kao solo. Ture su malo bolje placene da se pokrije ta "nagrada". Tako da ja mislim da je totalno nerealno da gazda kaze da ne moze vise od 45 centi za tim.
|
|
||||
|
||||
![]()
Znas kako, dokle god ima ljudi koji prihvataju takve ponude, gazde ce da idu sto je moguce nize sa cenom
![]() U prevodu - zahvalis se na ponudi i ides dalje. "Ne odgovaraju mi uslovi" i kraj price. Nase "gazde"...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znas li ti ili neko drugi kako sa kupovinom kamiona, treba li se otvarati firma da budem owner operator i koliko je sve to komplicirano? Inace, imao sam d.o.o. kod nas pa recimo da znam kakva je procedura tamo. Ja bih dao 15-20 za down payment, moze li se onda uzeti kamion od 50-60 hiljada, nemam neki dobar credit history, tek pre nekog vremena uzeo kreditnu karticu. |
|
||||
|
||||
![]()
Clan Bode je kupio kamion relativno skoro. Mozes da mu posaljes privatnu poruku ovde. Ja licno nisam siguran kako to ide jer sam vozio za owner-a, a posle kompanijski.
|
|||
|
|||
![]()
Pokusao sam mu poslati poruku ali ne moze pm. Mozda ce videti ovo pa se javiti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Kad budes imao preko deset postova na forumu onda mozes da posaljes PM sad imas 9 trenutno.
|
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |