![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() EDIT: Ne mogu poslati pm nikom ni sa 10 postova. |
|
||||
|
||||
![]()
Poslacu mu poruku pa ukoliko bude imao vremena, napisace kako to ide sa kupovinom kamiona.
|
|||
|
|||
![]()
Moze, hvala ti. Ako ima jos neko da kaze iz svog iskustva sta sve treba kada se hoce postati owner bio bih zahvalan.
|
|
||||
|
||||
![]()
lose vesti za ljude koji su ilegalno u Americi a poseduju CDL
naime otisao sam juce da dodam tanker endorsment kako bih dobio X endorsment dodjoh do saltera kad mi sluzbenik rece..." pasos na uvid ili green card or birth certificate" reko nemam ...kaze "have a good day" ![]() Effective July 1, 2015, the new FMCSA CLP/CDL/Proof of Legal Presence Rules will take effect. Ma reko nemam kod sebe nisam poneo ...kaze dodji sutra ,tako da sam danas otisao imao pasos na uvid i dodao endorsment. Izgleda da je ovo kraj ilegalnom CDL u |
|
|||
|
|||
![]()
Postovani,pisem ovako jer ne mogu da nadjem kako da postavim normalan komentar.
Interesuje me da li iko zna nesto o voznji Dump kamiona ili ti kiper kamiona u Usa. Kako je placeno ima li posla i ima li nasih kompanija u Chicagu? Hvala unaprijed. Svaka informacija bi dosta znacila. |
|
|||
|
|||
![]()
To je odlican posao kao i UPS vozac kamiona, Sunoco vozac cisterne i sl. o kojim i neki nasi vlasnici kamiona mastaju.
Otarasili bi se svojih kamiona i presli da rade kao kompanijski vozaci za njih zbog beneficija. Placen je od 20$ po satu pa navise ali tesko se dobija jer treba veza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Samo me zanima da li neko zna malo detaljnije sta o tome jer se dump truck vozi po lokalu . |
|
|||
|
|||
![]()
Imam pitanje za kolege vozace u Usa. Posjedujem Kanadsku Class1 vozacku dozvolu koja je istekla krajem Jula kad sam se i vratio nazad jer mi je istekla radna dozvola. Znam da mi pri povratku u Kanadu dovoljno obaviti ljecnicki pregled u Kanadi, platit oko 30$ i da ponovo dobivam novu jer mi air brakes certificat vrijedi 3 godine nakon sto mi istekne dozvola.
Pitanje...kod preseljenja u Usa dali moram polagati nanovo CDL ili postoji mogucnost da se priznaju testovi i road test za Class1 iz Kanade iako, kako kazem, istekla mi je dozvola? Dali onda barem prinaju air brakes u Usa?
|
||||
|
||||
![]()
To zavisi od drzave do drzave.
Illinois ne priznaje nista sa strane, cak ni vozacima koji imaju vazeci CDL iz druge US drzave. Polaze se sve od pocetka, kao da nikada pre toga nisi imao CDL. Virginia je drugacija. Dobio sam CDL, i to na 8 godina, samo uz popunjen formular i pokaz CDL-a iz IL. Proveri kako koja drzava funkcionise. Mozda negde i uspes.
|
|||
|
|||
![]()
Stvarno nisam znao da ne vredi u svim drzavama CDL, mislio sam da je to ipak na federalnoj razini regulisano.
Znaci da ti sa Virginia CDL vozackom nemozes da vozis za firmu koja je u ILL. registrirana? Svejedno, probat cu da nadem nekakav sajt gdje mogu da se informiram u svezi toga. Ako ti mozda znas slobodno ga zaljepi ![]() Hvala ti i na ovoj informaciji.
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |