![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Prilikom selidbe iz drzave u drzavu imas zakonsku obavezu da izvadis dokumenta u novoj drzavi. E tada ukoliko se recimo selis u IL, a imas CDL, trazice ti da polazes sve od pocetka. Virdzinija mi to nije trazila kada sam se preselio. Zato sam i napisao da proveris, jer mozda postoji americka drzava koja bi ti priznala kanadski CDL ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pozz svima,mene interesuje,dal se nudi posao vozaca autobusa,bilo u gradskom ili medjugradskom saobracaju? I kakvi su uslovi za rad,plata i ostalo? Vidim da niko nije pitao za bus,svi za kamione
|
|
|||
|
|||
![]()
pozz ucesnicima foruma...imam jedno pitanje za koje ne mogu da nadjem odgovor...dali postoji mogucnost dobijanja CDL dozvole za kamion ako se dobija neuseljenicka radna viza H2B.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se medjugradskog tice, ne znam kako tu ide. Baci pogled na Greyhound ili MegaBus sajtove, kapiram da imaju "careers" stranu...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U nekoj teroiji, H2B bi mogao da dobije CDL samo ukoliko je sponzor za H2B trucking kompanija, a nisam cuo da iko sponzorise za H2B. Izguglaj, mozda i postoji neka firma, negde... Ove nase firme po CHGO to ne rade.
|
|||
|
|||
![]()
a koliko sam zakasnio?tj od kad je usvojen i stupio na snagu taj novi zakon?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iscitaj malo ovu temu. Pisali smo o svemu ovome vise puta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mislim da ti nije lose da malo pogledas i neke dobrotvorne organizacije koje se bave prijevozom starijih osoba, osoba s posebnim potrebama, oni imaju kombi vozila, manje buseve gdje vrse prevoze tih osoba. Mislim da oni nisu toliko zahtjevni, a imaju satnice oko 15$. Tako da to ne bi bio los pocetak karijere, a poslije se prebaciti na JGPP.
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma ja imam iskustva 13g na bus u medjugradskom saobracaju,ali u Srbiji...Interesuje me za bus,ali otom potom,znam da je najlakse prvo na kamion,pa to bi doslo kasnije ,i zbog porodice...bar si kuci cesce... Cisto informativno me interesuje...ako me izvucu da znam sta da planiram ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Zaboravi na iskustvo iz Srbije. Oni to ovde ne "fermaju" ni 2%...
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |