![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Magelan spremi neke pilule pa da se vidimo ovih dana
![]() ![]()
2011EU00005xxx 29.05.2010.- stigla prva koverta iz KCC 02.06.2010. - vracena u KCC 04.06.2010. - stigla u KCC 30.08.2010. - stigla druga koverta 02.10.2010. - uradjen lekarski 19.10.2010. - VISA GRANTED 20.10.2010. - VIZA U PASOSU ![]() U CHICAGO-u od 20.01.2011... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Imali smo interesantnu sedmicu....pre par dana se sjatio FBI,customs,policija,CIA pa mislim da svo obezbedjenje doslo na aerodromu u Lufthansi.
U pitanju su bila 3 RKN kontejnera koja su dosla lufthansinim putnickim avionom pre dve nedelje posiljka iz Rima sa 18 odrezanih ljudskih glava svaka posebno umotana u plasticnoj foliji i zamrznute. Uglavnom RKN kuleri su veoma osetljivi po pitanju papirologije i uopste transporta treba svemirske dozvole za otvaranje jednog RKN-a . U ovom slucaju papiri nisu bili u redu nije se znala destinacija posle Chicaga odnosno aerodroma ,svaki RKN se mora reaisovati odnosno ubacivati suvi led i gde god dodje na koji terminal mora se ukljuciti u struju zbog temperature ,termostat je osetljiv na 0,1 stepen . Uglavnom se prevoze lekovi u njima vakcine i tako to imao sam slucaj kad su prevozene i cokolade neke skupe verovatno u 4-5 kulera. Greske prilikom transporta RKN-a se placaju a kaze ido do 1 milion$ . Ja nisam video vecu akciju do sada mislio sam da je neki teroristicki napad . Na vestima sam posle gledao da je posaljilac rekao da su glave bile dosle iz Chicaga i bile su za medicinske svrhe u Italiji i oni ih salju nazad na spaljivanje. Auuu nisam znao sta sve mogu da prevezem u kamionu. Naravno mi kao vozaci retko kad znamo sta vozimo cak i kad vozimo iphone nikad nebih rekao da su to iphoni jer su upakovani kao cipele u nekim bezveze jeftinim kineskim paletama. osim naravno kad je poceo novi model da stize iphone5 to je bilo toliko obezbedjenje da su postali dosadni. Kad smo tovarili telefone imas dvoje pored tebe neznam odakle su niti sta pricaju,oni nadgledaju utovar kad utovare kamion oni stavljaju blombu na vratima kamiona i prate te do magacina ,skidaju blombu ja odkacim kamion na vratima oni ulaze unutra i posle dezuraju pri istovaru i skladistenju. Drugo, juce smo zavrsili oko 22:00 aerodrom vratili se u firmu koja je na domak aerodroma policija se sjatila 3 auta pravo na nas mi smo stajali u dvoristu i pusili izlaze njih 4 pandura kao od stene odvaljeni i jedan nas pita koliko dugo stojimo ovde mi onako iznenadjeni svi u glas 5-10-15 min kako kome doslo prvo u glavi,kaze on ajde ponovo da pitam koliko dugo stojite ovde pa reko 7 minuta izasli da pusimo ,ovde radimo a o cemu se radi ? kaze OK ako ovde radite kaze imamo dojavu da neko odavde iz ovog pravca koristio laser u pravcu aviona ![]() reko ima svasta danas sam pitao carinika na aerodromu za ovaj slucaj kaze da za takve stvari nema pomilovanja kazna je 5 godina apsa bez ikakvog problema i bez pardona. |
|
|||
|
|||
![]()
Momci da li mora prvo da se polaze i da se poseduje odredjeni period vozacka dozvola za automobil po dolasku u Ameriku da bi se steklo pravo da polaganja za kamion?
Da li je realno u prvih mesec dana regulisati vozacku dozvolu za automobil pa onda krenuti sa obukom za kamion sa nekim minimalnim poznavanjem engleskog jezika i da se uz tu obuku radi neki prvi posao? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mozes da radis paralelno sa obukom jer je npr u Alamu obuka 2 sata dnevno, 4 dana (pon-sre-cet-pet) u nedelji i tako 5 nedelja. Znaci kad se sabere, ako ne gubis vreme za neka 2 meseca mozes da dodjes do CDL-a. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Neces verovati ima tako vozaca koji si u po 10 godina a ne razumeju ni rec jednu na engleskom... ( nije problem jer ti dispecar posalje poruku sa tacnom adresom i tu adresu ubacis u GPS i vozi... ne treba neka filizofija... Jako prosto. Ne treba ti nista vise nego par recenica da znas da izgovoris i to je to! ) Tako koliko vidim umeš da oristiš kompujuter i da ostaviš poruku na forumu.... Bićes mastoj za njih...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se testova za permit tice, to je banka od nekih 400 pitanja. Svako ima tri ponudjena odgovora i na testu od tih 400 dobijes identicnih 60-ak pitanja. Moj engleski je sasvim ok, pa to nije bilo presudno kod ucenja testova jer je tu gomila nekih reci koje ne znam ni kako bih na srpski preveo - prosto je nova terminologija u pitanju. Dosta odgovora sam pamtio fotografski jer drugacije nije moglo ![]() Sto se tice pre-trip dela vozackog, tu nemas sad klasicnu ucionicu sa uciteljem koji predaje ![]() Last edited by Magelan; 28.01.2013 at 09:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Ta skripta od 9 strana za pretrip se nauci brzo, fora je samo da kad krenes to da citas pratis slike kad su u pitanju "suspension systems" i tako se lakse pamti. Isti je slucaj i sa delovima upravljackog sistema. Ostalo su delovi kamiona koje opisujes i objasnjavas cemu sluze. Ako imas nekih nedoumica, Daba ti objasni i pokaze uzivo na kamionu, a moze dosta i da se izgugluje i vidi na youtube-u.
Od toga uvek prave "big deal", a u stvari nista strasno... Meni je problem bio poligon, jer do tada nisam nikad isao u rikverc kamionom pa ceo taj obrnuti sistem vrtenja volana kad ides u rikverc mi je bio "cudan", mada sam posle 5 nedelja i to uspeo da savladam ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bravo momci sve kao iz rukava informacije. Mene zanima sta su obaveze jednog vozaca koji polozi za CDL i ulazi u taj posao?
Da priblizim pitanje. Svi smo mi slusali od roditelja kako su u bivsoj nam drzavi firme bile uglavnom velike i imale svoje radionice, svoje majstore i obaveze vozaca su se prakticno svodile na pricu upali kamion i vozi, a drugi pripreme i vozilo i papirologiju i ostalo sto treba. Sada imamo neki mrtvi kapitalizam u Srbiji uglavnom firme manjeg tipa pa su i zaduzenja vozaca drugacija. Recimo, moj drugar radi u jednoj firmi i njegova zaduzenja su osim voznje i da zna da popravi kamion kada nesto rikne, i papirologija, i da se sam snadje na putu za troskove i policiju jer gazda nema novca za zimske gume, i da prezivi sa neispravnim kamionom, i prakticno sve sam radis. Kako izgleda zivot jednog vozaca u Americi onako bar generalno sto se tice tretmana i obaveza prema vozilu i prema radnom mestu? Verovatno bi dosta ljudi za pocetak radilo taj posao ali se u Srbiji nisu tim bavili pa mnogi i ne bi znali recimo popravljati vozilo. Opet verovatno su tamo kamioni noviji i manji su kvarovi. |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |