![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Raspitaj se u Star Truck Driving School, ima dugu tradiciju i dobre preporuke.
|
|
|||
|
|||
![]()
Kako vidim ovde uglavnom se prica o voznji u Chicagu, kakva je prica u ostatku Amerike ima li neko iskustvo iz nekih topkijih delova...
|
|
|||
|
|||
![]()
ne ovde se prica o uopstenoj voznjji kamiona po americi e sad, nasih najvise ima u Cikagu pa se najvise i spominje ova destinacija.
ja recimo krenem u ponedeljak prema istoku, najcesce pensilvanija, new york, tenesi, delaver...i onda 5 dana spartam ceo istok od Massachusetts do South Carolina... najveca nocna mora je povratak u Cikago jer su guzve petkom zlo i naopako |
|
|||
|
|||
![]()
Ma da, shvatam da ne vozite u krug oko Cikaga, svakako idete u toplije krajeve, no zivite u Cikagu, verovatno bi i ja odatle krenuo, mada bi vise voleo nekada kasnije u toplije krajeve da se preselim...
Pitanje se vise odnosilo ima li nekog da se bavi voznjom a da je iz toplijih delova zemlje, nisam mozda dobro formulisao pitanje... Inace, Markos, jesi li se i ovde bavio time ili ti je to novo zanimanje? |
|
|||
|
|||
![]()
ima nasih na floridi, jersey, la, vegas...to su topli krajevi.
ovo mi je novo zanimanje sto se tice gabarita, a u seb sam 12 god vozio auto i kombice.. treba psihicki biti jak za ovaj posao, jeste kinta super ali ubistveno je, stresno i monotono. uvek sam se divio ljudima koji godinama budu u kamionu. prelistaj temu, pisao sam dosta od kad sam dossao u cikago |
|
|||
|
|||
![]()
Procitao sam celu, ili mi je promaklo ili sam zaboravio da ima i onih koji zive (recimo na floridi) i voze kamion...
Ja sam na tu monotoniju navikao, vozac sam i ja predugo na manjim vozilima,nekako sam navikao da mi ne bude dosadno dok putujem, ionako provedem izmedju 8 do 12 sati u autu |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ima naravno nasih koji voze kamion a ne zive u Chicagoland - Ohio, Makedonci u New Jersey, Bosnjaci u St. Louis, MO - Louisville, KY - Bowling Green, KY - Atlanta, GA - Salt Lake City, UT - Utica, NY. Ima i Srba po FL i CA koji voze kamion ali nisu na forumu... Tebi u principu mesto prebavalista ne mora da se poklapa sa mestom u kome se kamiondzijska firma fizicki nalazi. Ti si svakako "over the road" po par nedelja i potpuno je nebitno gde zivis. Npr. postoji litvanska firma u Lemont, IL a vecina vozaca su sa prostora bivseg SSSR-a - Litvanci su tu po Chicago suburbs, Rusi uglavnom zive u Brooklyn, NY, a Uzbekistanci u Myrtle Beach, SC ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Da, u pravu si, kuca ti je najcesce tamo gde je kamion, to je najcesce tako, tj. Kuci si 2-4 puta mesecno
|
|
|||
|
|||
![]()
Jel ima neka fora za dobijanje CDL-a za osobu koja dodje u USA a vec ima socialni broj?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ako nemas zelenu kartu ne mozes da dobijes cdl, bar je twko u drzavi Ilinois
|
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|