![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
I meni vazi do 2013....ali mislim....posle toga zamenis. Zamena kosta 10$...i cekas 5 minuta...nije smak sveta :-)
Ja sam inace isto polozio....stvarno je ovde boranija. |
|
||||
|
||||
![]()
ja sam blizu do Chicaga ali u Indiani meni vozacka vazi do 2016. skoro sam procitala negde da ce ove da vaze do nove godine jer od prvi sledece svi ce morati da promene svoje vozacke ili ID. ne znam dali vazi samo za Indiana ali znam da to rade jer hoce da ih promene , da im dodaju jos nesto kao zastita. a sto se tice polaganja stvarno je lako ali sto se tice do administracije krajnije sam razocarana. svako tumaci zakon kako on zna a ne kako treba da bude i ako nisi dovoljno bistar i im ne za'rzis onako balkanski neces nista postici. sva sreca sto smo mi balkanci svi pametniji i hitriji od bilo kog amera.
![]()
April 23, 2008: - dated 1st NL May 20, 2008: - received 1st NL Case Number: 2009EU00022xxx June 01, 2008: - forms sent to KCC June 20, 2008: - forms delivered to KCC March 10,2009: - CN become current for May March 27,2009: - received 2nd NL May 06, 2009: - medical - done May 21,2009: - Interview date- visas approved May 26,2009: -Visas granted ![]() od July 23,2009 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Hehehe....znas kako moj drug kaze "Ovde svi lako poloze voznju....a posle se ucis na ticket-ima :-)"
Sto se tice te bistrine.....pa to je naravno poznato....mi smo balkanci vanzemaljski narod...pametniji i bistriji i jaci od svih ostalih naroda na svetu. Mislim..tu nema polemike.....zato nam je tako kako nam je. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
zdravo,
Interesuje me u kojim drzavama legalno mogu voziti sa medjunarodnom vozachkom t.j. da kad bi me zaustavili ne bi mi pravili probleme, ili eventualno dali se mozhe dobiti americhka vozachka bez potvrde za legalan boravak u SAD. Ima li shanse eskivirati na tom planu jer mi svi papiri bash nisu u redu... Zhivim u Floridi i iz svog iskustva znam da medjunarodna bash i nije priznata a za vozachku iz Floride morash pokazati sve tapije... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E sad ono registracija i ostalo, to ne znam. Znam da je moj drug vozio (i idalje vozi) sa Illinois tablama a zivi u Atlanti a pri tom ima i svoju firmu (radi neki transport) Mislim da ti je to jedino cimanje da kad budes morao ponovo registrovati, moraces da ides tamo opet. Ali zasto da ne, Chicago je bas lep Eto to je sto ja znam, znam gomilu ljudi iz PA koji su ciljano tako radili, cak i znam da im je adresa u CHI ista ![]() Ajd pa javi sta si uradio. P.S.I ja sam cuo da cemo svi od nove god menjati dozvole, izgleda da im trebaju pare pa kao ajd da namaknu neku lovu ![]()
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Nije ni cudo sto je vecina nasih u Chicago. Isto kao sto nije cudno ni to sto je svojevremeno Al Capone bas ovde bio. I dalje je Illinois divlji zapad u odnosu na ostatak amerike sto se zakona i prava tice. Ako ti neka mucka ne moze proci ovde, nece proci onda nigde.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja se bas ne razumem u ta muvanja, ali evo zvanicno (mada pretpostavljam da za to zvanicno u ovom slucaju i nema interesovanja jer je ocigledno u pitanju ono prvo pomenuto; mada iskreno - to zvanicno se vrlo lako google x 50 puta; moz' da se google i ono prvo, doduse; i tek za rekord - apsolutno sam protiv bilo kakvih kombinacija za izdavanje dozvola svima koji su bez validnih dokumenata - mada opet, mozda Big Brother voli tu ideju jer se lakse napravi lista pomenutih
![]() Alabama Non-U.S. Citizens
Alaska In order to obtain an original Alaska license, an applicant must provide documentary proof of the following:
Arizona
Arkansas All new applicants for an Arkansas driver's license or identification card are required to provide proof of legal presence in the United States as well as proof of identity. To prove legal presence in the United States one of the following documents must be shown:
California To apply for an original driver license if you are over 18, you will need to do the following:
Colorado
Connecticut
Delaware
District of Columbia Non-US Citizens may obtain a DC driver’s license if they have a minimum of six (6) months duration of stay in the United States. The DC driver’s license will expire with the US duration of stay. Non-US Citizens with an INS Notice of Action may be issued a temporary DC driver’s license or identification card for the duration of processing time indicated in the notice up to a maximum of 18 months. Non-US Citizens with visitor VISA status are not eligible to obtain a driver’s license in the District of Columbia. If you are eligible to obtain a DC driver’s license, you must meet all of the following requirements:
Florida Beginning January 1, 2010, Florida will have new documentation requirements for residents renewing or obtaining a new driver license or identification card. For office visits, you must bring original documents that prove your identity, social security number and residential address. Non-Immigrants:
I to bi bilo prvih deset ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ovo potpisao Jesse White: Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |